Siirry pääsisältöön

Roosan eilinen ratsastus

Kiitos kuvista Veeralle
Eilen illalla lähdin Veeran kanssa talliin. Ensin hain Veeran kanssa Sulkun laitumelta ja Veera pääsi harjailemaan sitä. Sen jälkeen hain Roosan ja aloin laittamaan sitä valmiiksi ratsastusta varten. Kun Veera oli harjannut Sulkun keksin kysyä haluaisiko hän ohjas-ajaa Sulkulla ja halusihan hän. Veera pisti Sulkulle suitset ja itse laitoin sille ajosilat selkään. Roosalla vielä suitset päähän ja kentälle. 

Lauantain peltoilukuvia...

Alkukäyntien jälkeen aloin tekemään Roosalla ensin vasempaan kierrokseen seuraavan laista tehtävää: Kulmissa voltti ja pitkällä sivulla väistätin takaosan pois uralta, mutta etuosa meni uralla ja lyhkäisille sivuille tein pysähdyksen ja peruutuksen. Alkukankeuden jälkeen Roosa taipui hienosti ja alkoi rentoutuakkin kivasti volteilla kunhan muistin etten jää vetämään sitä taivuttaessa suussa vaan joko ns. vedän-myötäys tai sitten kun Roosa lämpeni riitti vain pieni liike sormilla suuhun. Samoin väistättäessä piti muistaa että en vedä sisä- enkä ulko-ohjalla, koska todella usein jään vetämään johtavalla ohjalla. Onneksi tiedostan itse virheitä niin pystyn niitä myös korjaamaan. Vasemmasta kierroksesta jäi oikein mukava fiilis. Sen jälkeen vaihdettiin suuntaa ja sama toiseen suuntaan. Aluksi väistättäminen tuntui hankalalta, mutta kun sain ponin asettumaan ja rentoutumaan alkoi sujua. Volteilla kun sain ensin sisäpohkeen läpi alkoi poni taipumaan ja rentoutumaan oikeaankin kierrokseen. Kun olin tyytyväinen käyntiin aloin ravailemaan keskiympyrällä taivutellen ja tehden välillä ympyrän sisään pieniä voltteja. Ravi oli kumpaankin suuntaan hyvää ja Roosa rentoutui ja taipui kivasti. Teki mieli jäädä vain fiilistelemään ravia, mutta järki pakotti lopettamaan ennen ponin väsymistä.Pienet välikäynnit ja laukkaa. Parissa ekassa nostossa avitin jalkaa raipalla ja sen jälkeen nostot oli todella teräviä. Laukka oli reipasta ja isoa, laukkailin pitkää sivua ja keski- ja pääty-ympyröitä. Välillä tuli laukassakin ihan kivoja pätkiä kun poni alkoi antamaan periksi ja taipumaan ympyrällä. Tehtiin siirtymisä ravinkautta käyntiin ympyröiden välillä ja muutama ihan kiva siirtyminen tuli kun sain vain istuttua satulassa kunnolla.:)

Aluksi mitä vähän kerkesin Veeran ja Sulkun menoa katsomaan oli Sulkku aika tahmea, mitä Veerakin sitten kertoi. Aluksi hän kertoi yrittäneensä Sulkkua pienillä avuilla liikkeelle, Sulkun niistä piittaamatta. Kuten se yleensä onkin hidas uusilla ihmisillä. Veera sitten kertoi että sen jälkeen alkoi sujumaan kun hän tajusi että pitää käskeä kunnolla. Hienosti meni ainakin mun mielestä, sen mitä näin ja se yksi peruutuskin oli niin hieno ja suora eikä Sulkku edes näyttänyt vastustelevan!:)

Kommentit

  1. Ihan tosi mahtavia ja taiteellisia kuvia, tykkäsin tosi paljon :)!♥

    VastaaPoista
  2. Tää viimenen kuva on aivan ihana <3 ihanasti hehkuu hymy kasvoillas kun ratsastat roosalla <3 :)
    KIVA, IHANA JA PARAS BLOGI JA BLOGGAAJA !!! <3 <3 <3 <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!