Siirry pääsisältöön

Muita hevosia

Tältä sivulta löytää tietoa poneista, jotka on joskus asuneet meillä ja vilahtelevat teksteissä tai muuten esiintyvät vain harvemmin teksteissä.

Sulevi



Sulevi on shetlanninponiruuna vuosimallia 2005. Sulevi on ollut meidän oma vuodesta 2009 eli yhteistä matkaa on kertynyt jo kahdeksan vuoden ajalta. Sulevi oli mun ensinmäinen poni ja se on opettanut mulle vaikka mitä, lue tästä postauksesta tarkemmin! Sulevi on tällä hetkellä ylläpidossa Kujalan tilalla Kihniössä, missä poni pääsee aktiivisesti töihin. Alustavan suunnitelman mukaan Sulevi haetaan vuoden 2018 kesällä takaisin kotiin.

Sulevi omaa shetlantilaiselle tyypillisen jääräpäisen luonteen, eikä anna mitään ilmaiseksi. Alkuun Sulevi testailee uusia ratsastajia, lähinnä ratsastaessa laiskottelemalla ja hoitaessa saattaa pyöriä tai olla nostamatta jalkoja. Sulevi hyppää ratana 50-60cm ja tätä korkeutta on kisattu seuratasolla puhtaasti. Ja yksittäisenä on hypätty 65-70cm. Ja koulua on kisattu seuratasolla heC. Ja pohkeenväistön menee käynnissä ja parikertaa on väistätelty myös ravissa.  Maastossa Sulevi ei pelkää autoja eikä traktoreita. Ja muutenkin Sulevi on tosi kiva maastokaveri. Sulevilla voi myös ajaa kärryllä ja harjoitella agilityä. 

Remi



Remi on eestinhevosruuna vuosimallia 2005 ja ison ponin kokoinen. Remi oli viime aikoina vain kevyellä käytöllä Sonjalla. Ennen Remillä hypättiin ratana korkeimmillaan esteitä 70-80cm, mutta ei enää jalkavaivojen sen estäessä ja koulussa Remi oli tasoltaan noin heC-heB + avotaivutus, etu- ja takaosakäännökset. Remi oli ihmiselle kilti ja nöyrä hevonen, joka tykkäsi maastoilusta, mutta pelkäsi todella paljon autoja. Remi jouduttiin lopettamaan syksyllä 2016 pitkään jatkuneiden jalkavaivojen seurauksena. 

Pixi


Pixi on pieni ponitamma. Ja niin sanotusti yhden ihmisen hevonen eli Sonjan. Pixi on vain 98cm korkea ja arvioitu syntymävuosi on 2003. Pixi on ostettu meille seurahevoseksi ja sitä se on melkein koko aika ollutkin vaikka toimi yhden kesän ajan ratsuna Sonjalle ja sitten se on tehnyt kaksi hienoa varsaa, joista voi lukea alempana. Pixillä ei voi ajaa kärryillä, mutta ohjas-ajossa se toimii hyvin ja tykkää siitä. Samoin agility on pienelle ponille vaihtelua. Pixistä on myös osoittautunut aivan mahtavaksi poniksi pienten lasten kanssa. 

Alila


Alila on Pixin ensinmäinen varsa. Alilan isä on risteytysponi ja Pixi emä on tilastohevonen. Alila on syntynyt vuonna 2011. Alila tykkää todella paljon agilityn harjoittelusta ja sen ilmeestä aina huomasi kuinka innoissaan se oli kuin näki agility esteet. Ajohommat on pienellä neidillä vasta harjoitteluvaiheessa, mutta alku on mennyt hyvin. Kesällä 2012 Alila on hypännyt n. 65cm irtona ja ei pelkää autoja ainakaan taluttaen. Muutenkin Alila on todella fiksun oloinen varsa. Alila ei ole meillä enää, vaan se myytiin kolmevuotiaana pienelle tytölle ja tämän tytön kanssa poni on oppinut mukavaksi ratsuksi. 

Pikku B


B on Pixin toinen varsa vuosimallia 2013. Vuoden vanhana B sitten meiltä myytiin. B oli tosi kiltti ja sosiaalinen ihmisystävällinen orivarsa. Olihan sillä orimaisia tapoja, mutta kiltti se oli. Bn kanssa ei kumminkaan tullut oikein ikina tehtyä mitään kun se oli niin nuori. Mitä nyt perus hoitotoimenpiteet onnistui ihan hyvin. Huhuja olen kuullut että, tämä herra toimisi nykyään seuraponina vanhainkodissa. 

Kommentit

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Meidän ponien hoito

Eilen illalla sain tälläisen kommentin Anonyymiltä:''Kiva postaus. Onko sun mielestä ponista huolehtiminen raskasta, kun sitä joutuu tekemään päivittäin? onko se mielestäsi vaikeaa?'' Mielestäni kysymys oli niin hyvä, että ajattelin tehdä siitä postauksen, enkä vain vastannut kommenttiin. Mielestäni ponin hoitaminen on raskasta, mutta myös ehdottomasti ihanaa. Meillä kun on ponit kotona omassa tallissa, ei meille tule tallimatkoja, mikä on mielestäni hyvä. Ja jossain määrin ponin pito on vähän halvempaa kuin yksityis tai ratsastustallilla, joissa vuokra voi olla kuukaudessa n.300-500 euroa. Hintaan sitten sisältyy ties mitä kaikkea... Kun meilläkin on navetta ja nevalta haetaan kontoa kuivikkeeksi, käytetään me sitä myös poneille. Heiniäkin ponit saavat siinä sivussa kun lehmille paalataan. No sitten taas karsinoiden siivous pitää tehdä 1-2 kertaa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon ponien pitää olla tallissa. Meidän ponit on niin pieniä ettei niitten karsino