Siirry pääsisältöön

Miten se koulupäivä oikeasti menee?

Miten se koulupäivä oikeasti menee? No, minäpä kerron! Aamulla herätyskello soi klo. 7.00, sen jälkeen torkutetaan muutaman kerran ja noustaan joskus puolikahdeksalta väsyneenä. Raahaudutaan vessaan, pestään naama viileällä vedellä että herättäisiin kunnolla, ilman tuloksia. Palataan takaisin huoneeseen etsimään vaatekaapista juuri sitä vaattetta, koko vaatekaapin myllättyä kyseinen vaatekappale onkin likaisena vaatekopassa. Koska kello alkaa olemaan jo paljon puetaan päälle vain ensinmäinen käteen tarttuva vaatekappale. Sen jälkeen mennään aamupalalle, otetaan vain yksi siivu leipää tai vähän jugurttia. Leivän ja kupillisen kahvin jälkeen etsitään koulukirjat laukkuun, kello alkaakin olemaan jo niin paljon että pitäisi lähteä tien päähän odottamaan taksia.

Tietenkin juuri sinä päivänä taksi on aikataulusta edellä ja joudut juoksemaan tien päähän. Hengästyneenä ja hikisenä istahdat taksin penkille ystäväsi viereen. Mutta vaikka taksi teillä oli aikataulusta edellä, jonkun takia jäätte aikataulusta ja olette koululla juuri kellon soidessa. Kiireessä menette naulakoille ja riisuttu takit naulakkoon. Olet kumminkin sen verran hidas ja jäät oven taakse kun jäit juttelemaan kaverisi kanssa. Aamunavaus alkaa ja joudutte odottamaan sen loppumisen ennen kun voitte koputtaa oveen ja mennä luokkaan. Luokassa selitätte yhteen ääneen miksi myöhästyitte ja menette paikoillenne.

Kirjoja kaivaessa repusta huomaat penaalin unohtuneen kiireessä kotia. Joudut lainaamaan kaverilta kynänpätkää jolla alat kirjoittamaan vihkoon koepäivämäärää taululta. Puolentunnin jälkeen toivot jo kuumeisesti tunnin loppumista. Kellojen vihdoin soidessa luokan muut oppilaat jyräävät ohitsesi ja sinut tönäistään seinään päin.

Naulakoilla huomaat kavereidesi kivan pilan piilottaa kenkäsi. Kengiä etsiessä kuluukin sitten puolivälituntia. Vihdoin pihalle päästyäsi juttelet kavereidesi kanssa. Seuraavaksi teillä sitten onkin kieliä, vakioparisi on juuri silloin pois koulusta ja juodut menemään toiseen ryhmään mistä et tykkää. Tunnin jäkeen teillä on ruokailu, olet hirmu nälkäinen ja tietenkin juuri silloin teillä on ruokana jotain sellaista mistä et tykkää. Ruokailun jälkeen jatkat välitunnille edelleen nälkäisenä.

Seuraavalle tunnille mennessä juttelet kaverisi kanssa ja jatkat jutustelua vielä paikoillanne. Opettaja ärähtää teille ja huomaatte hänen olevan muutenkin pahalla päällä. Juuri sille tunnille olet unohtanut lukea lukuläksyin ja opettaja kohdistaa suurimman osan kysymyksistään sinulle etkä tietenkään osaa vastatata hänelle. Saaden itsellesikin huonon mielen jatkat opiskelua, opettaja ei päästäkkään teitä kellon soidessa vaan viivyttää viisiminuutti välituntianne.

Neljän tunti sujuu ongelmitta. viidennellä tunnilla olet unohtanut että menette metsäretkelle ja pihalla sataa vettä ja on märkää. Läpimärkänä palaat metsästä hiusten seasta etsien hirvikärpäsiä. Märkänä istut pulpetissa viimmeisen tunnin melkein nukkuen. Pääsette tunnilta vasta kellojen soidessa ja tietenkin juuri silloin myös iltapäiväkyytinne on puolituntia myöhässä. Kierrätte taksin kanssa jostain kaukaa ja olet kotona 45min myöhemmin kuin yleensä.

Syöt jotain pientä ja huomaat että pääsi on kipeä, otat särkylääkkeen ja teet läksyt. Läksyjä onkin paljon ja pää kipu ei helpota. Joudut kumminkin lähtemään tallille väsystä huolimatta. Siivoat ensin karsinat ja hevoset ovatkin olleet tavallista sottusammalla tuulella. Juodut hakemaan myös kuivikkeita lisää, ratsastat yhden-kaksi ponia. Ratsastaessa kastut ja tulee kylmä, ennen tallilta lähtöä ruokit hevoset. 

Sisällä syöt ja menet koneelle, koneella menee lopputunti ja menet sen jälkeen suhkuun ja iltapansyötyäsi nukkumaan. Toivot että huominen olisi paremi päivä :D

Huumori mielessä kirjoitettu, mitäs tykkäsitte tälläisestä vaihtelusta?
Kommentit

  1. Montako oppilasta teidän koulussa on niinku 7-9 yhteensä? Meillä on sellaset 500 melkein :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alle sata, jotain 80, voi mennä yli tai oli ton määrän :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!