Siirry pääsisältöön

Ratsastusta, ontumista, hyvästejä, kengittämistä..Tämä teksti on kirjoitettu noin kolmeviikkoa takaperin, mutta olen unohtanut sen olemassa olon täysin. Pahoittelen! Viime viikon sunnuntaina olin Salla Alarautalahden valmennustunnilla Rajakallion Ratsutilan suomenhevostammalla Urskilla. Tunti aloitettiin pitkin ohjin kävelyllä samalla kertoen itsestä ja hevosesta sekä kokonaisuudesta eli ratsukosta. Tämä itsestä kertominen on aina hankalaa tai hankalan siitä tekee se, jos menee valmennukseen hevosella, jolla ei itse ratsasta usein. Itse olin mennyt Urskilla viimeksi keväällä, silloin kun ennen tuntia satoi räntää ja kavioihin jäi inhottavasti tilsoja. Urski oli ihan eri tuntuinen ratsastaa sunnuntaina kun vertaa viime ratsastuskertaan. 

Alkukäyntien jälkeen kerättiin ohjat käteen ja alettiin tekemään pääty-ympyröitä ja loivia kiemurauria pitkillesivuille. Aika pian alettiin tulemaan tätä kevyessä ravissa. Urski oli jotennkin tosi painava kädelle ja hidas pohkeelle, mitä en aluksi edes tajunut kun jäin hissuttelemaan ''ponivauhtiin''.  Tätä tehtiin siis alkulämmöksi kumpaankin suuntaan. Laukkaa otettiin pääty-ympyrällä ja Urskilta sain ihan kivoja nostoja ja se laukkasi toosi energisesti! Viimeksi nostot ei ollut noin hyviä ja Urski myös väsähti silloin tosi äkkiä eikä jaksanut kantaa itseään eli kehitystä on siis tapahtunut.

Pienien välikäyntien jälkeen alettiin tulemaan seuraavanlaista tehtävää: C päädyssä käännyttiin noin viisi metriä ennen kulmaa - suoristus ja pohkeenväistö uralle - avotaivutusta kulmaan asti. Pohkeenväitö onnistui pääsääntöisesti ihan kivasti, mutta avotaivutuksessa oli ongelmia alkuunsa. Tultiin tätä tehtävää siis ravissa. Toistojen jälkeen avotaivutus parani vaikka vasempaan kierrokseen ei kauhean hyviä pätkiä edes tullut. Parin toiston jälkeen alettiin tekemään vielä keskiympyrä laukassa ennen avotaivutusta. Omat valmistelut oli aina myöhässä , josta seurasi nostojen myöhässä oleminen. 

Oikeaan kierrokseen vauhtaessa Urski ei enää painanut kädelle ja saatiin kehuja, että Urski alkoi liikkua kivan näköisesti. Myös oma ajatus oli paremmin mukana ja loppuun saatiin kaksi oikein hyvää suoritusta. Tehtiin käännös ajoissa, missä siis alkuun tein liian myöhään ja liikaa ohjalla, siitä heti pohkeenväistöön ja laukannosto suoraa uralla, pyöreä pääty-ympyrä ja siirtyminen raviin uralla ja siitä heti avoon, joka alkoi jo onnistumaan paremmin. 

Olin Urskiin kyllä tyytyväinen tunnin jälkeen, niin taitava pieni hevonen!  Itse nyt olisin saanut ratsastaa paremmin, mutta antakaa anteeksi olin viimeksi ratsastanut karhesin haroituskisoissa.. 

Tästä eteen päin teksti on kirjoitettu tänään maanantaina 1.8.

Edellä mainitun sunnuntain jälkeisellä viikolla menin koulutunnille Urskilla. Tehtiin tunnilla hyvin samantyyppistä tehtävää kuin valmennuksessa. En nyt enää muista kaikkia tunnin fiiliksiä ja sitä kuinka meni. Sen muistan, että pohkeenväistössä aloitin Urskin kanssa kamalan vetokisan eikä siitä tullut yhtikäs mitään. Ja laukkaa työstettiin vielä loppuun erikseen ymyrällä ja se meni hyvin!:)

Pari viikkoa takaperin aloitin ratsastamaan Roosalla maastossa käyntilenkkäjä. Muutaman kerran kerkesin käymään kun huomasin Roosan ontuvan ravissa laitumella. Ontuminen on nyt kahden viikon ajan vähän pahentunut, niin että sen huomaa jo käynnissäkin. 

Tänään kävi kengittäjä kengittämässä Roosan kun kaviot oli kuluneet kengättömän olon aikana. Totesi, ettei usko Roosalla olevan kaviokuumetta taikka paisetta kaviossa. Ennen kengitystä Roosa sai kipulääkettä. Hyvin Roosa seisoi kengitettävänä, eikä aristanut kaviota. Kengät jalassa käveli paremmin kuin hakiessa laitumelta talliin. Tiedä sitten oliko tähän syynä kipulääke vai kengät jalassa. Nyt seuraillaan vielä muutama päivä auttavatko kengät vai pitääkö soittaa klinikkaaikaa...

Sulevi lähti viime viikon torstaina lähipaikkakunnalle tuttujen tallille ylläpitoon tuntiponiksi. Meillä kun ei sille tällä hetkellä ole käyttöä ja kyseiselle tallille tuli juuri oikeaan aikaan meidän tarjous Sulevista. Toivottavasti Sulevi osaa käyttäytyä uudessa paikassa hienosti, ettei heti tarvitse kotia hakea!;D


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Päivä kuvina perjantailta

Jäi vähän puutteelliseksi kun en kuvannut kaikkea ja muutenkin oli aika tylsä päivä kun oltiin kotona ja hölläiltiin vain. Ja kuvat on siis tosiaan perjantailta, tällä hetkellä täällä sataa vettä ja mulla ja serkulla on viimmenen pelti pullia uunissa :D Eilen en ratsastanut kun en enää pellolta tulon jälkeen jaksanut :( Mutta nyt kuviin! Kommenttia. Haettiin ponit siskon kanssa talliin kun Minna tuli vuolemaan niiden kaviot. Alila pällisteli mua ja kameraa tallissa :) Samoin Pixi <3 Sitten ruokin puput, 3/4 kummallekkin kauraa ja ruisleipää. Vuolemisen jälkeen vietiin ponit pihalle ja B ei olisi halunnut... ''Okei, okei, mä tuun!'' Kommentteihin vastailua... Lukemista... Aidan tekoa ''ruohonleikkurille'' (Remille <3) Viestittelyä ;) Aita valmis, jee! Pupuille ruohoa. Käytävän lakaisua vuolemisen jälkeen. Kuvailua... Pään ravistus o