Siirry pääsisältöön

Ratsastusta, ontumista, hyvästejä, kengittämistä..Tämä teksti on kirjoitettu noin kolmeviikkoa takaperin, mutta olen unohtanut sen olemassa olon täysin. Pahoittelen! Viime viikon sunnuntaina olin Salla Alarautalahden valmennustunnilla Rajakallion Ratsutilan suomenhevostammalla Urskilla. Tunti aloitettiin pitkin ohjin kävelyllä samalla kertoen itsestä ja hevosesta sekä kokonaisuudesta eli ratsukosta. Tämä itsestä kertominen on aina hankalaa tai hankalan siitä tekee se, jos menee valmennukseen hevosella, jolla ei itse ratsasta usein. Itse olin mennyt Urskilla viimeksi keväällä, silloin kun ennen tuntia satoi räntää ja kavioihin jäi inhottavasti tilsoja. Urski oli ihan eri tuntuinen ratsastaa sunnuntaina kun vertaa viime ratsastuskertaan. 

Alkukäyntien jälkeen kerättiin ohjat käteen ja alettiin tekemään pääty-ympyröitä ja loivia kiemurauria pitkillesivuille. Aika pian alettiin tulemaan tätä kevyessä ravissa. Urski oli jotennkin tosi painava kädelle ja hidas pohkeelle, mitä en aluksi edes tajunut kun jäin hissuttelemaan ''ponivauhtiin''.  Tätä tehtiin siis alkulämmöksi kumpaankin suuntaan. Laukkaa otettiin pääty-ympyrällä ja Urskilta sain ihan kivoja nostoja ja se laukkasi toosi energisesti! Viimeksi nostot ei ollut noin hyviä ja Urski myös väsähti silloin tosi äkkiä eikä jaksanut kantaa itseään eli kehitystä on siis tapahtunut.

Pienien välikäyntien jälkeen alettiin tulemaan seuraavanlaista tehtävää: C päädyssä käännyttiin noin viisi metriä ennen kulmaa - suoristus ja pohkeenväistö uralle - avotaivutusta kulmaan asti. Pohkeenväitö onnistui pääsääntöisesti ihan kivasti, mutta avotaivutuksessa oli ongelmia alkuunsa. Tultiin tätä tehtävää siis ravissa. Toistojen jälkeen avotaivutus parani vaikka vasempaan kierrokseen ei kauhean hyviä pätkiä edes tullut. Parin toiston jälkeen alettiin tekemään vielä keskiympyrä laukassa ennen avotaivutusta. Omat valmistelut oli aina myöhässä , josta seurasi nostojen myöhässä oleminen. 

Oikeaan kierrokseen vauhtaessa Urski ei enää painanut kädelle ja saatiin kehuja, että Urski alkoi liikkua kivan näköisesti. Myös oma ajatus oli paremmin mukana ja loppuun saatiin kaksi oikein hyvää suoritusta. Tehtiin käännös ajoissa, missä siis alkuun tein liian myöhään ja liikaa ohjalla, siitä heti pohkeenväistöön ja laukannosto suoraa uralla, pyöreä pääty-ympyrä ja siirtyminen raviin uralla ja siitä heti avoon, joka alkoi jo onnistumaan paremmin. 

Olin Urskiin kyllä tyytyväinen tunnin jälkeen, niin taitava pieni hevonen!  Itse nyt olisin saanut ratsastaa paremmin, mutta antakaa anteeksi olin viimeksi ratsastanut karhesin haroituskisoissa.. 

Tästä eteen päin teksti on kirjoitettu tänään maanantaina 1.8.

Edellä mainitun sunnuntain jälkeisellä viikolla menin koulutunnille Urskilla. Tehtiin tunnilla hyvin samantyyppistä tehtävää kuin valmennuksessa. En nyt enää muista kaikkia tunnin fiiliksiä ja sitä kuinka meni. Sen muistan, että pohkeenväistössä aloitin Urskin kanssa kamalan vetokisan eikä siitä tullut yhtikäs mitään. Ja laukkaa työstettiin vielä loppuun erikseen ymyrällä ja se meni hyvin!:)

Pari viikkoa takaperin aloitin ratsastamaan Roosalla maastossa käyntilenkkäjä. Muutaman kerran kerkesin käymään kun huomasin Roosan ontuvan ravissa laitumella. Ontuminen on nyt kahden viikon ajan vähän pahentunut, niin että sen huomaa jo käynnissäkin. 

Tänään kävi kengittäjä kengittämässä Roosan kun kaviot oli kuluneet kengättömän olon aikana. Totesi, ettei usko Roosalla olevan kaviokuumetta taikka paisetta kaviossa. Ennen kengitystä Roosa sai kipulääkettä. Hyvin Roosa seisoi kengitettävänä, eikä aristanut kaviota. Kengät jalassa käveli paremmin kuin hakiessa laitumelta talliin. Tiedä sitten oliko tähän syynä kipulääke vai kengät jalassa. Nyt seuraillaan vielä muutama päivä auttavatko kengät vai pitääkö soittaa klinikkaaikaa...

Sulevi lähti viime viikon torstaina lähipaikkakunnalle tuttujen tallille ylläpitoon tuntiponiksi. Meillä kun ei sille tällä hetkellä ole käyttöä ja kyseiselle tallille tuli juuri oikeaan aikaan meidän tarjous Sulevista. Toivottavasti Sulevi osaa käyttäytyä uudessa paikassa hienosti, ettei heti tarvitse kotia hakea!;D


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!