Siirry pääsisältöön

Mun mahtava poni!

Kuvat ovat parin vuoden takaa ensimmäiseltä ratsastuskerralta kotona RoosallaViikko on nyt vietetty Ypäjän hevosopistolla ja täällä ollaan jälleen kotona vietetyn viikonlopun jälkeen. Eihän muutto nyt ihan kivuttomasti mennyt, mutta selvisin. Onnea on mukava huonekaveri ja uudet kaverit! Onhan tämä nyt ihan uutta ja ihmeellistä asua asuntolassa poissa kotoa. Viime viikko tutustuttiin hevosopistoon ja saatiin paljon infoa paikasta, säännöistä ja toimintatavoista. Nyt sitten aloitetaan itse opiskelu. 

Palataanpa menneeseen viikonloppuun vielä. Sonja oli ratsastanut Roosan keskiviikkona kevyesti, tarkemmin en tiedä mitä olivat tehneet. Perjantaina kun pääsin kotia iltapäivällä en kauaa malttanut olla sisällä kun jo lähdin tallille. Menin heti hakemaan Roosan ja Rontin laitumelta ja jätin Roosan käytävälle naruihin ja vein Rontin karsinaan. Pienen neuvottelun jälkeen Rontti tuli hienosti karsinaan. 

Roosalla suuntasin kentälle ja ratsastin kevyesti kaikki askellajit lävitse. Ei tehty voltteja ja ympyröitä kummallisempaa. Ja kun olin iltaruokkinut hevoset lähdin poikaystävälleni paljuilemaan illaksi. Lauantaina kun tulin kotia ja hetken siellä hengailtuani lähdin Roosan kanssa maastoon. Mentiin reipas kahdeksan kilometrin lenkki tunnissa. Normaalisti meillä menee saman pituiseen lenkkiin puolitoista tuntia aikaa. :D Ravailtiin ja laukkailtiin aika reippaasti ja lenkin päätteeksi oltiin molemmat ihan hikimärkiä. 

Kotona pesin Roosalta hiet pois ja kylmäsin jalat samalla siivoilin tallia. Illalla ennen poikaystävän tuloa pesin varusteita samalla kun vahdin pikkusiskoa ja ruokin hevoset. Tänään, sunnuntaina poikaystäväni lanasi meidän kentän, kiitos siitä hänelle! Ja minä ratsastin Roosalla n.45min kentällä. Mentiin koulutreeni, jossa meillä aiheena oli pohkeenväistöt. Tehtiin pohkeenväistöä keskihalkaisijalta uralle. Meni hyvin. Eihän Roosan kunto ja voima ole entisellä tasollaan ja helposti kun väsähtää alkaa painaa kädelle, mitä toki yritän välttää useilla välikäynneillä. Mutta Roosa kyllä yrittää viimeiseen asti ja tekee kaikkensa miellyttääkseen. Jäi niin hyvä fiilis tämän päivän ratsastuksista! 

Viikonlopuksi meille on varailtu kouluvalmennusta ja Sonjan olisi Roosalla tarkoitus ratsastaa tulevalla viikolla peri kertaa. Sonjan kanssa myös puhuttiin, että hän alkaisi käymään Roosalla Rajakalliossa aina kun saa kyydin vakiotunneilaan niin Roosalla. Remi on tällä hetkellä liikkeissään niin epämääräinen, ettei sillä ratsasteta ennen hierojan käyntiä eikä mahdollisesti ennen klinikka käyntiäkään. :( 

Olen jo muuten suunnitellut, että jos aikataulut sopivat niin menen Roosalla 25.9 1. tason koulukilpailuihin ratsastamaan jonkin helpon luokan, varmaan vanhan tutun helpon C:n. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!