Siirry pääsisältöön

1-tason koulukilpailut vappuna


En tainnut edes muistaa mainita näistä vappuna olevista 1-tason koulukisoista täällä blogin puolella, mutta nyt halusin tulla kirjoittelemaan kisakuulumiset. Lähdettiin siis PRS:n järjestämiin kisoihin kahden ratsukon voimin. Mua vähän jännitti etukäteen kaksien edellisten treenien mentyä huonosti. Tai huonosti on väärä sana kuvaamaan, päästiin me taas vähän paremmin jyvälle toistemme ajatuksista, mutta ei se mennyt niin hyvin kuin kevättalvella jo meni hetken aikaa. 

Kun saavuttiin kisapaikalle meillä oli hyvin aikaa käydä ilmoittautumassa ja maksamassa lähtömaksut, ottaa hevoset autosta, satuloida ja kerittiin kävellä alkukäynnitkin juuri sopivasti ennenkö pääsiin verryttelyyn. Urho oli ihan okei verkassa, ei maagisen mahtava, muttei huonokaan. Radalle pääsin toisena ratsukkona heti verkan jälkeen. Urho oli verryttelyn jälkeen vielä kuulolla, vähän se jäi hitaaksi pohkeelle. Lähdin radalle kuitenkin luottavaisin mielin, olihan luokkana PRS:n raviohjelma helppo Ö:2.

Tervehdykseen tultiin käynnissä 7, rento ja suora. C:stä jatkettiin kevyellä ravilla 7 täsmällinen, R:n tehtiin keskiympyrä 7 symmetrinen, tasainen tahti, E:stä M:n lävistäjä ja kevennyksen vaihto 7 sujuva. Tehtiin S:n keskiympyrä kevyessä ravissa 6,5 vielä sujuvampi taivutus ympyrällä, E:ssä siirryttiin käyntiin ja L:n pysähdys 7 rento kokonaisuus. B:ssä siirryttiin harjoitusravin ja mentiin R:stä kentän poikki S:n 6 rennommaksi edesta, ravi sujuvammin eteen. Lävistäjä MIE 7 tasainen, L:stä pituushalkaisialle> I:ssä käyntiin ja G:ssä pysähdys 7 sujuva.

Ratsastajan istunta ja ohjien pito x2 - 7
Ratsastajan apujen käyttö x2 - 7
Oikeiden teiden seuraaminen x2 - 7
Hevosen ja ratsastajan harmonia - 7

Alas saatiin vielä seuraavanlainen kommentti: ''Ajoittain rennomaksi edestä, liike saisi paremmin sujua eteen. Tasainen ja sujuva rata''. Prosentteja tästä radasta saatiin 69% ja se riitti luokan voittoon. 

Seuraavana luokkana oli Helppo C:1 2000, joka startattiin viimeisinä. C:n verryttelyssä Urho parani ja sain sen kuuntelemaan itseäni paremmin. Ja Urho tuntui oikeasti tosi kivalta ratsastaa, se oli parempi kuin pitkiin aikoihin! Vähän pelkäsin, että se kerkeää nukahtaa ja kadota avuilta odotellessamme omaa vuoroamme neljän ratsukon ajan. Edellisen ratsukon radan aikana herättelin sitä pienellä kahdeksikolla ja ennen radan aloitusta otin muutamia laukannostoja. 

Tästä radasta saatiin pääasiassa 7, 6,5, ja 6. Radasta saatiin myös pari nelosta, jotka laski prosenttea, ilman niitä oltaisiin voitu päästä jopa sijoille! Ensimmäinen nelonen tuli heti toisesta arvostelukohdasta, kun rikottiin laukalle askeleenpidennys. Harmitti, mutta päätin olla skarpimpi seuraavalla lävistäjällä eli arvostelukohdassa 6. saatiinpisteitä 6,5 yritteliäs. Kohdan 5. mokasin itse, kun en muistanut heti odottaa 4sek. vaan vasta sen jälkeen kun olin jo peruuttanut askeleen, tästä tuli kuitenkin 6 esitä pysähdys rauhassa, aktiivisemmin taakse. Toinen nelonen saatiin kohdasta 9. kun Urho vaihtoi laukan lävistäjän lopussa. Ja mä en edes huomannut!! Ei sillä, että niin lopussa asiaa olisin kerinnyt enää korjaamaan kun oltiin jo takaisin uralla. 

Olin kuitenkin radan jälkeen ihan super tyytyväinen Urhoon ja vähän jopa itseeni kun osasin radalla ratsastaa, enkä vain jähmettynyt matkustajaksi. Tästä radasta saatiin 63% ja rapiat. Hävittiin sitten vajaalla 3% voittajaksi tulleelle. Me Urhon kanssa sijoituttiin luokan keskelle 5. Meni kyllä tämä rata paljon paremmin kuin viimeksi Jalasjärven kisoissa. Niin ja loppuun saatiin seuraavanlainen kommentti:'' Pientä valmistelua lisää, ajoittain liike saisi paremmin sujua. Rento rata. Kiva ratsu''. Ja alakentän kohdista 1, 2 ja 3 kaikista pisteitä tuli 6,5. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!