Siirry pääsisältöön

1-tason koulukilpailut vappuna


En tainnut edes muistaa mainita näistä vappuna olevista 1-tason koulukisoista täällä blogin puolella, mutta nyt halusin tulla kirjoittelemaan kisakuulumiset. Lähdettiin siis PRS:n järjestämiin kisoihin kahden ratsukon voimin. Mua vähän jännitti etukäteen kaksien edellisten treenien mentyä huonosti. Tai huonosti on väärä sana kuvaamaan, päästiin me taas vähän paremmin jyvälle toistemme ajatuksista, mutta ei se mennyt niin hyvin kuin kevättalvella jo meni hetken aikaa. 

Kun saavuttiin kisapaikalle meillä oli hyvin aikaa käydä ilmoittautumassa ja maksamassa lähtömaksut, ottaa hevoset autosta, satuloida ja kerittiin kävellä alkukäynnitkin juuri sopivasti ennenkö pääsiin verryttelyyn. Urho oli ihan okei verkassa, ei maagisen mahtava, muttei huonokaan. Radalle pääsin toisena ratsukkona heti verkan jälkeen. Urho oli verryttelyn jälkeen vielä kuulolla, vähän se jäi hitaaksi pohkeelle. Lähdin radalle kuitenkin luottavaisin mielin, olihan luokkana PRS:n raviohjelma helppo Ö:2.

Tervehdykseen tultiin käynnissä 7, rento ja suora. C:stä jatkettiin kevyellä ravilla 7 täsmällinen, R:n tehtiin keskiympyrä 7 symmetrinen, tasainen tahti, E:stä M:n lävistäjä ja kevennyksen vaihto 7 sujuva. Tehtiin S:n keskiympyrä kevyessä ravissa 6,5 vielä sujuvampi taivutus ympyrällä, E:ssä siirryttiin käyntiin ja L:n pysähdys 7 rento kokonaisuus. B:ssä siirryttiin harjoitusravin ja mentiin R:stä kentän poikki S:n 6 rennommaksi edesta, ravi sujuvammin eteen. Lävistäjä MIE 7 tasainen, L:stä pituushalkaisialle> I:ssä käyntiin ja G:ssä pysähdys 7 sujuva.

Ratsastajan istunta ja ohjien pito x2 - 7
Ratsastajan apujen käyttö x2 - 7
Oikeiden teiden seuraaminen x2 - 7
Hevosen ja ratsastajan harmonia - 7

Alas saatiin vielä seuraavanlainen kommentti: ''Ajoittain rennomaksi edestä, liike saisi paremmin sujua eteen. Tasainen ja sujuva rata''. Prosentteja tästä radasta saatiin 69% ja se riitti luokan voittoon. 

Seuraavana luokkana oli Helppo C:1 2000, joka startattiin viimeisinä. C:n verryttelyssä Urho parani ja sain sen kuuntelemaan itseäni paremmin. Ja Urho tuntui oikeasti tosi kivalta ratsastaa, se oli parempi kuin pitkiin aikoihin! Vähän pelkäsin, että se kerkeää nukahtaa ja kadota avuilta odotellessamme omaa vuoroamme neljän ratsukon ajan. Edellisen ratsukon radan aikana herättelin sitä pienellä kahdeksikolla ja ennen radan aloitusta otin muutamia laukannostoja. 

Tästä radasta saatiin pääasiassa 7, 6,5, ja 6. Radasta saatiin myös pari nelosta, jotka laski prosenttea, ilman niitä oltaisiin voitu päästä jopa sijoille! Ensimmäinen nelonen tuli heti toisesta arvostelukohdasta, kun rikottiin laukalle askeleenpidennys. Harmitti, mutta päätin olla skarpimpi seuraavalla lävistäjällä eli arvostelukohdassa 6. saatiinpisteitä 6,5 yritteliäs. Kohdan 5. mokasin itse, kun en muistanut heti odottaa 4sek. vaan vasta sen jälkeen kun olin jo peruuttanut askeleen, tästä tuli kuitenkin 6 esitä pysähdys rauhassa, aktiivisemmin taakse. Toinen nelonen saatiin kohdasta 9. kun Urho vaihtoi laukan lävistäjän lopussa. Ja mä en edes huomannut!! Ei sillä, että niin lopussa asiaa olisin kerinnyt enää korjaamaan kun oltiin jo takaisin uralla. 

Olin kuitenkin radan jälkeen ihan super tyytyväinen Urhoon ja vähän jopa itseeni kun osasin radalla ratsastaa, enkä vain jähmettynyt matkustajaksi. Tästä radasta saatiin 63% ja rapiat. Hävittiin sitten vajaalla 3% voittajaksi tulleelle. Me Urhon kanssa sijoituttiin luokan keskelle 5. Meni kyllä tämä rata paljon paremmin kuin viimeksi Jalasjärven kisoissa. Niin ja loppuun saatiin seuraavanlainen kommentti:'' Pientä valmistelua lisää, ajoittain liike saisi paremmin sujua. Rento rata. Kiva ratsu''. Ja alakentän kohdista 1, 2 ja 3 kaikista pisteitä tuli 6,5. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin