Siirry pääsisältöön

1-tason koulukilpailut vappuna


En tainnut edes muistaa mainita näistä vappuna olevista 1-tason koulukisoista täällä blogin puolella, mutta nyt halusin tulla kirjoittelemaan kisakuulumiset. Lähdettiin siis PRS:n järjestämiin kisoihin kahden ratsukon voimin. Mua vähän jännitti etukäteen kaksien edellisten treenien mentyä huonosti. Tai huonosti on väärä sana kuvaamaan, päästiin me taas vähän paremmin jyvälle toistemme ajatuksista, mutta ei se mennyt niin hyvin kuin kevättalvella jo meni hetken aikaa. 

Kun saavuttiin kisapaikalle meillä oli hyvin aikaa käydä ilmoittautumassa ja maksamassa lähtömaksut, ottaa hevoset autosta, satuloida ja kerittiin kävellä alkukäynnitkin juuri sopivasti ennenkö pääsiin verryttelyyn. Urho oli ihan okei verkassa, ei maagisen mahtava, muttei huonokaan. Radalle pääsin toisena ratsukkona heti verkan jälkeen. Urho oli verryttelyn jälkeen vielä kuulolla, vähän se jäi hitaaksi pohkeelle. Lähdin radalle kuitenkin luottavaisin mielin, olihan luokkana PRS:n raviohjelma helppo Ö:2.

Tervehdykseen tultiin käynnissä 7, rento ja suora. C:stä jatkettiin kevyellä ravilla 7 täsmällinen, R:n tehtiin keskiympyrä 7 symmetrinen, tasainen tahti, E:stä M:n lävistäjä ja kevennyksen vaihto 7 sujuva. Tehtiin S:n keskiympyrä kevyessä ravissa 6,5 vielä sujuvampi taivutus ympyrällä, E:ssä siirryttiin käyntiin ja L:n pysähdys 7 rento kokonaisuus. B:ssä siirryttiin harjoitusravin ja mentiin R:stä kentän poikki S:n 6 rennommaksi edesta, ravi sujuvammin eteen. Lävistäjä MIE 7 tasainen, L:stä pituushalkaisialle> I:ssä käyntiin ja G:ssä pysähdys 7 sujuva.

Ratsastajan istunta ja ohjien pito x2 - 7
Ratsastajan apujen käyttö x2 - 7
Oikeiden teiden seuraaminen x2 - 7
Hevosen ja ratsastajan harmonia - 7

Alas saatiin vielä seuraavanlainen kommentti: ''Ajoittain rennomaksi edestä, liike saisi paremmin sujua eteen. Tasainen ja sujuva rata''. Prosentteja tästä radasta saatiin 69% ja se riitti luokan voittoon. 

Seuraavana luokkana oli Helppo C:1 2000, joka startattiin viimeisinä. C:n verryttelyssä Urho parani ja sain sen kuuntelemaan itseäni paremmin. Ja Urho tuntui oikeasti tosi kivalta ratsastaa, se oli parempi kuin pitkiin aikoihin! Vähän pelkäsin, että se kerkeää nukahtaa ja kadota avuilta odotellessamme omaa vuoroamme neljän ratsukon ajan. Edellisen ratsukon radan aikana herättelin sitä pienellä kahdeksikolla ja ennen radan aloitusta otin muutamia laukannostoja. 

Tästä radasta saatiin pääasiassa 7, 6,5, ja 6. Radasta saatiin myös pari nelosta, jotka laski prosenttea, ilman niitä oltaisiin voitu päästä jopa sijoille! Ensimmäinen nelonen tuli heti toisesta arvostelukohdasta, kun rikottiin laukalle askeleenpidennys. Harmitti, mutta päätin olla skarpimpi seuraavalla lävistäjällä eli arvostelukohdassa 6. saatiinpisteitä 6,5 yritteliäs. Kohdan 5. mokasin itse, kun en muistanut heti odottaa 4sek. vaan vasta sen jälkeen kun olin jo peruuttanut askeleen, tästä tuli kuitenkin 6 esitä pysähdys rauhassa, aktiivisemmin taakse. Toinen nelonen saatiin kohdasta 9. kun Urho vaihtoi laukan lävistäjän lopussa. Ja mä en edes huomannut!! Ei sillä, että niin lopussa asiaa olisin kerinnyt enää korjaamaan kun oltiin jo takaisin uralla. 

Olin kuitenkin radan jälkeen ihan super tyytyväinen Urhoon ja vähän jopa itseeni kun osasin radalla ratsastaa, enkä vain jähmettynyt matkustajaksi. Tästä radasta saatiin 63% ja rapiat. Hävittiin sitten vajaalla 3% voittajaksi tulleelle. Me Urhon kanssa sijoituttiin luokan keskelle 5. Meni kyllä tämä rata paljon paremmin kuin viimeksi Jalasjärven kisoissa. Niin ja loppuun saatiin seuraavanlainen kommentti:'' Pientä valmistelua lisää, ajoittain liike saisi paremmin sujua. Rento rata. Kiva ratsu''. Ja alakentän kohdista 1, 2 ja 3 kaikista pisteitä tuli 6,5. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Miksi en postaa niin usein kun ennen?

Mihin se aika sitten menee? Kouluun ja läksyihin, koulua meillä on yhdeksästä kolmeen ja kotona olen puolineljän jälkeen. En ikinä jaksa lähteä heti talliin vaan syön ja olen hetken koneella, ja yleensä siihen aikaa ei ole mitään blogiin kirjoittamista. Sen jälkeen yleensä aloitan läksyjen tekemisen ja juon päiväkahvit ja lähden tallille. Tallissa ratsastan joko Sulkun tai Remin ja joskus jopa molemmat, yhteen menee suunnilleen aikaa noin 1,5-2 tuntia. Sen jälkeen palaan sisälle, teen läksyt loppuun ja katson salkkarit. Kahdeksan jälkeen talliin siivoamaan karsinat, yleensä saan siihen menemään tunnin ja otetaan ponit sisälle yöksi. Sisällä istun ehkä jos jaksan niin koneelle, en kumminkaan jaksa kirjoittaa kunnon postausta vaan pikaisen kuulumis postauksen vähillä kuvilla. Kymmenen aikaan tai heti jälkeen koitas päästä pistamään pääni tyynyyn, etten ole aamulla puolikuollut. ''Aiheeseen liittymättömiä, vanhoja kuvia'' Miksi ei tule uusia kuvia? Siitä yksinker