Siirry pääsisältöön

Urhon kanssa valmennuksissa

Kuvat torstain valmennuksesta
Kuvat on Urhon omistajan ottamia. 
Nämä hypärit on ihan jees blogia ajatellen kun keskeneräiset koulutyöt viime jaksosta on vihdoin tehty valmiiksi asti. Ei sillä, että uusia tehtäviä ei olisi jo odottamassa enenmmän kuin mihin uskon kykeneväni. Mihin tämä kaikki aika katoaakin? Jos teet koulujuttuja menee siinä koko ilta, eikä silloin kerkä tehdä muuta. Sama pätee ratsasuksen ja talleiluun, joka kuitenkin vie aina voiton koulutöistä. Viikko sitten torstaina lähdettiin Jaran maneesille valmennukseen. 

Alkuun tuntui, ettei Urho toimi yhtään. Tajusin kuitenkin jossain vaiheessa alkaa vain itse ratsastamaan ja kas kummaa alkoi Urho pelittää ja saatiin oikein kivoja pätkiä aikaiseksi. Ohjeeksi sain itse rentoutua, varsinkin kädet ja ranteet sekä huolehtia kyynärkulman säilymisestä. Ja iso hevonen, josta varmasti löytyy liikettä askeleen pidennyksissä... Saatiin myös vinkkejä radan ratsastamiseen. 



Tämän viikon tiistain valmennus ei mennyt ollenkaan niin hyvin. Syitä on monia, isoin ongelma olen minä itse, oma keskittymiseni oli aivan jossain muualla, Urhon vapaapäivät vai kenties liian paljon laukkaa alkuverryttelyssä? En tiedä  mikä mättäsi, mutta joku mättäsi. Sain kuulla taas omasta rentoudestani tai siis sen puuttumisesta... Syytän, tästä rentoutumattomuudesta ehkä eniten sitä, että Roosan ja Urhon koko ero valtava ja en vain osaa istua rennosti ja nätisti niin isoissa liikkeissä vielä. 

Käynti oli ehkä se meidän suurin ongelma. Käynti oli enemmän passia kuin puhdasta käyntiä tuskastuin kun en saanut käyntiä paremmaksi, mutta onneksi valmentaja neuvoi kuinka saan käyntiä ratsastettua paremmaksi. Hän neuvoi mua ''rikkomaan'' hevosen tahdin väistättämällä takaosaa ulos päin. 

Käynnin lisäksi ongelmia ilmeni laukannostoissa, taas... en tajua mikä niissä on niin hakalia. Omat valmistelut vain paremmiksi niin saadaan laukannostoista täsmällisempiä. Jotenkin koko valmennus vain tuntui yheltä haahuilulta, en yksinkertaisesti saanut Urhoon kontaktia ja en ratsastanut niin hyvin kuin olisin halunnut. No aina ei voi onnistua eikä ihan joka kerta. Viikonloppuna olisi suunnitelmissä mennä treenaamaan vielä laukannostoja, käyntisiirtymisä ja askeleen pidennyksiä. Kisat ovatkin jo ensi tiistaina ja jännitän jo, että nolaan meidät ihan täysin sielä... Ja tämä jännittäminen vielä pilaa kaiken. 

 

Tulipas nyt negatiivisen sävyinen postaus. Joskus näinkin. Hyvää viikonloppua teille kaikille! Todennäköisesti kuulette seuraavan kerran kisakuulumisia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik