Siirry pääsisältöön

Urhon kanssa valmennuksissa

Kuvat torstain valmennuksesta
Kuvat on Urhon omistajan ottamia. 
Nämä hypärit on ihan jees blogia ajatellen kun keskeneräiset koulutyöt viime jaksosta on vihdoin tehty valmiiksi asti. Ei sillä, että uusia tehtäviä ei olisi jo odottamassa enenmmän kuin mihin uskon kykeneväni. Mihin tämä kaikki aika katoaakin? Jos teet koulujuttuja menee siinä koko ilta, eikä silloin kerkä tehdä muuta. Sama pätee ratsasuksen ja talleiluun, joka kuitenkin vie aina voiton koulutöistä. Viikko sitten torstaina lähdettiin Jaran maneesille valmennukseen. 

Alkuun tuntui, ettei Urho toimi yhtään. Tajusin kuitenkin jossain vaiheessa alkaa vain itse ratsastamaan ja kas kummaa alkoi Urho pelittää ja saatiin oikein kivoja pätkiä aikaiseksi. Ohjeeksi sain itse rentoutua, varsinkin kädet ja ranteet sekä huolehtia kyynärkulman säilymisestä. Ja iso hevonen, josta varmasti löytyy liikettä askeleen pidennyksissä... Saatiin myös vinkkejä radan ratsastamiseen. Tämän viikon tiistain valmennus ei mennyt ollenkaan niin hyvin. Syitä on monia, isoin ongelma olen minä itse, oma keskittymiseni oli aivan jossain muualla, Urhon vapaapäivät vai kenties liian paljon laukkaa alkuverryttelyssä? En tiedä  mikä mättäsi, mutta joku mättäsi. Sain kuulla taas omasta rentoudestani tai siis sen puuttumisesta... Syytän, tästä rentoutumattomuudesta ehkä eniten sitä, että Roosan ja Urhon koko ero valtava ja en vain osaa istua rennosti ja nätisti niin isoissa liikkeissä vielä. 

Käynti oli ehkä se meidän suurin ongelma. Käynti oli enemmän passia kuin puhdasta käyntiä tuskastuin kun en saanut käyntiä paremmaksi, mutta onneksi valmentaja neuvoi kuinka saan käyntiä ratsastettua paremmaksi. Hän neuvoi mua ''rikkomaan'' hevosen tahdin väistättämällä takaosaa ulos päin. 

Käynnin lisäksi ongelmia ilmeni laukannostoissa, taas... en tajua mikä niissä on niin hakalia. Omat valmistelut vain paremmiksi niin saadaan laukannostoista täsmällisempiä. Jotenkin koko valmennus vain tuntui yheltä haahuilulta, en yksinkertaisesti saanut Urhoon kontaktia ja en ratsastanut niin hyvin kuin olisin halunnut. No aina ei voi onnistua eikä ihan joka kerta. Viikonloppuna olisi suunnitelmissä mennä treenaamaan vielä laukannostoja, käyntisiirtymisä ja askeleen pidennyksiä. Kisat ovatkin jo ensi tiistaina ja jännitän jo, että nolaan meidät ihan täysin sielä... Ja tämä jännittäminen vielä pilaa kaiken. 

 

Tulipas nyt negatiivisen sävyinen postaus. Joskus näinkin. Hyvää viikonloppua teille kaikille! Todennäköisesti kuulette seuraavan kerran kisakuulumisia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi