Siirry pääsisältöön

Uusi tuttavuus


Ensimmäisiä itsenäisiä kertoja, juuri kerätty ohjat käteen alkukäyntejen jälkeen.

Tämän postauksen kirjoittaminen on vähän venähtänyt, mutta nyt päätin sen kirjoittaa kun aikaakin sopivasti löytyi. Halusin kirjoitella tästä uudesta ihanasta tuttavuudesta pienen postauksen ennen kuin aloitan analysoimaan meidän yhteisiä treenejä. Nyt siis esittelen uuden tuttavuuden Urhon, jolla käyn joka toinen viikko valmennuksessa ja väliviikoilla käyn tekemässä itsenäisen treenin. 

Urho ei siis ole oma hevoseni. Urhon ihana omistaja tarjosi minulle mahdollisuutta alkaa käymään kouluvalmennuksissa Urholla. Urho on viisivuotias torinhevosruuna ja n. 160cm eli alkuun vaati totuttelua tottua isoihin liikeisiin Roosan ponikokoisten askelten jälkeen. Nyt olen kerinnyt käymään kolmessa valmennuksessa ja kun en yhteen valmennukseen valitettavasti päässyt korvasin sen Urhon omistan pitämällä tunnilla ja yhtä monta kertaa olen kerinnyt ratsastamaan itsenäisesti. 

Urhoa ei ikinä uskoisi niin nuoreksi kuin se on, niin järkevältä se tuntuu ja osaakin jo aika paljon. Ehkä eniten iän huomaa siinä, kun Urho ei jaksaisi keskittyä tai ei osaa ja ymmärrä mitä halutaan se alkaa pelleilemään tai oikeammin vain lintsaamaan. Joka ikisellä ratsastuskerralla olen saanut Urhoa paremmaksi. Ei kaikki todellakaan vielä suju, mutta se tunne kun joka ratsastuskerran jälkeen pää on täynnä ahaa-elämyksiä. 

Ensimmäisessä valmennuksessa harjoiteltiin kulmien ratsastuksia, toisella kerralla mentiin puomeja ja lopuksi ristikkoa, kolmannella kerralla oli Urhon omistajan ratsastustunnilla missä tehtiin pohkeenväistöjä, jotka eivät meinanneet onnistua millään, onneksi paranivat loppua kohden. Ja tämän viikonlopun valmennuksessa tehtiin pysähdyksiä ja avoja. Sen jälkeen kun lopetin kadellä vetämisen avoissa ja rentouduin tuli Urho joka kerralla paremmin ja pysähdykset parani koko ajan. Vatsalihakset joutuivat kyllä koville harjoitusravissa ilman jalustimia, mutta se tunne kun lopuksi tuntui, että Urho ravaa miltein paikallaan ja oli niin super . <3 Viime viikolla hypättiin pieniä ristikoita Urhon omistajan tunnilla ja mitä kuski säätää niin hirveästi kaikkea turhaa... Ja huomenna olen menossa tekemään Urhon kanssa itsenäisen koulutreenin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!