Siirry pääsisältöön

Pääsiäisen ratsastuskuulumiset

Jos tarkkoja ollaan mulla ei olisi hetkeäkään aikaa kirjoittaa tätä postausta tai aloittaa tämän kirjoittamista. Jos ei kuitenkaan olla niin tarkkoja mulla on hyvin aikaa kirjoittaa samalla kun syön Saarioisten äitien tekemää mikropitsaa. Se miksi mulla on kiire on se, että olen Urholla menossa tänään maneesille valmennukseen ja tallilla pitäisi olla neljän aikoihin. No kyllä mä kerkeän kun siivosin jo aamulla Roosan karsinan. Kuulumisia pääsiäiseltä on pitänyt jo monta kertaa kirjoittaa, mutta kiire ei ole hellittänyt. Pitää vissiin oppia käyttämään nämä lyhyet vapaat hetket blogin parissa!

Nyt kuitenkin niihin kuulumisiin pääsiäiseltä. Ratsastin siis pääsiäisen aikana kaverini hevosta, tämän ollessa lomailemassa ja lisäksi Remillä Sonjan ollessa kipeä. Ja Roosa on nyt itsestään selvyys ;) joten aloitetaan siitä. 


Ratsastin Roosan pääsiäisenä perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Perjantaina ja lauantaina muistaakseni maastoiltiin kentän vielä ollessa jäässä. Maastossakin vain käveltiin jäisen pohjan takia. Maastossa Roosa kayttäytyi tapansa mukaan hyvin. Sunnuntaina mentiin pitkästä aikaa kentällä. Roosa oli monen päivän maastuilun jälkeen jäykkä, mutta halusi itse liikkua eteenpäin. Eikä Roosa ollut edes jännittynyt vaikka kova tuuli liuhutteli paalimuovin muoveja!!:)


Remillä ratsastin perjantaina ja maanantaina sekä Sonjan jatkaessa sairastelua vielä tiistainakin. Perjantaina mentiin jäisellä kentällä käyntiä tunti, kun herra Remi päätti pelätä joka asiaa ja erityisesti raakkuvaa varista.. Meinasi omat hermot loppua ja itkua vääntäen teki mieli lopettaa kun toinen ei yhtään kuinkaan mitenkään kuunnellut. Hetken nollasin omaa päätä ja aloitin ns. alusta ja saatiin me pari kelvollista pätkää aikaiseksi. Ja ennen tätä varisepisodia saatiin ravissa aikaan jo kelvollista avoa. Maanantaina ratsastin vain kahdeksikkoa ja tiistaina Remi oli jo melkein mukava. Mä en vain osaa ratsastaa sillä nykyään yhtään... Ja Jenny hepan ratsastukset. Sillä menin torstaina, lauantaina ja sunnuntaina. Torstaina käytiin kkäyntimaastossa teiden ollessa jäässä. Lauantaina tehtiin kunnolla töitä kun mentiin tiellä ja tehtiin avoja ensin käynnissä ja sitten jo ravissa. Pikku hiljaa homma helpottui kun hevonen alkoi kuuntelemaan ja uskomaan, että minä määrään ja kaikkea ei tarvitse jäädä tuijottamaan.. Sunnuntaina ihanassa lämpöisessä kevät säässä taas maastoiltiin. 

Niin ja kävin mä perjantaina ratsastamassa Urholla, mutta kun se kenttä tosiaan oli myös jäinen niin tehtiin vain käyntityöskentelyä.. On meillä parempiakin hetkiä ollut, mutta avojen avulla aloin saada Urhoon jotain tuntumaa, niin kyllä se siitä sitten lähti sujumaan. Mutta nyt mennään kännykkäkuvilla kun muutakaan ei ole, paitsin Remin ratsastuksesta, aika kuitenkin loppuuu, heido!Loppuun vielä Roosan mahakuulumiset: Roosan tiineys on ylittänyt taas yhden rajapyykin eli 240vrk on mennyt rikki! Maaningan Oriaseman -nettisivuilta lunttasin tämän tarkoittavan sitä että:'' Sikiö painaa 10-15kg. Harja- ja häntäjouhet ovat kehittyneet. Sikiön liikkeet voidaan nähdä ja tuntea vatsanpeitteitten läpi. '' Ja mikä parasta eräs kaunis aurinkoinen perjantai-iltapäivä Roosan mahasta erotti varsan liikeet!! <3 (Pari viikkoa takaperin.) Roosalle on myös alettu syöttämään monivitamiini-liuosta. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!