Siirry pääsisältöön

Hevosien täytteinen viikonloppuHei vain kaikille pitkästä aikaa!:) Kevät tekee tuloaan - tälläkin hetkellä pihalla paistaa aurinko ja meikäläinen istuu koulussa viettämässä hypäriä. Blogi on jatkanut edelleen talvihorrostaan, mutta yritän sitä herätellä vähän aktiivisemmin. Roosan kanssa ollaan työskennelty kentällä koulutreenien merkeissä ja niiden kevyempien hömpöttelyiden merkeissä sekä pellolla hankitreenaillen että maastossa talssien. 

Pariviikkoa sitten Roosa hukkasi maastoon toisen etukenkän vauhdikkaan säikähdyskäännöksen jälkeen. Siitä seurauksena vietettiin kevyempi viikonloppu ja alkuviikko, kunnes Roosa kengitettiin viime viikon tiistaina. Kengättömyyden aikana ohjas-ajoin Roosan kerran ja se toimi oikein kivasti, tehtiin jopa väistöjä näin ekalla kerralla!:D Sulevi ponillakin ohjas-ajoin kaksi kertaa ja kumpanakin päivänä poni oli todellä miellyttämis haluinen. Olihan se pitkän tauon jälkeen jäykkä, mutta parani ja työskenteli niin iloisella asenteella!:)
Viime viikolla eli siis hiihtolomalla meillä oli valmennus perjantaina. Valmennus meni hyvin, vaikka Roosasta ei oikein lähtenyt liikettä. Se pieni reppana varoo liukasta talvipohjaa, joten ei pakotettu sitä venymään askeleenpidennyksiin lävistäjllä. Kulmaan ratsastustehtävä meni hyvin ja laukkalävistäjät laukattiin loppuun asti. 

Tänä viikonloppuna luokkakaverini Henna, josta olen blogissa ennekin maininnut tuli meille kylään. Perjantaina oli todellä lämmin ja keväinen ilma auringon paistaessa. Lähdettiin siinä ennen viittä talliin ja mentiin heti ratsastamaan. Henna haki ja harjasi Remin ja minä Roosan. Päätettiin, että Henna verkkaa Roosan mulle ja minä Remin Hennalle. 

Alkukäyntien jälkeen aloin ravailemaan Remillä isoa kahdeksikkoa kentällä ja sama laukassa. Remi oli oikein kivan tuntuinen, eikä yhtään tuntunut siltä, että juoksisi alta pois. Täytyy kyllä nostaa Sonjalle hattua kun on saanut Remin työstettyä saikun jälkeen noin mukavaksi jo!:) Ainut mitä sitten illalla mietittiin Hennan ja Sonjan kanssa oli Remin kuolaimien vaihto gägi-kuolaimista perus niveliin. Ihan jo sen takia kun Remi tuntui ihan tyhjältä edestä ja varmasti pysyisi jo nivelillä käsissä. Ja gägithän Remille vaihdettiin silloin saikulla kun ei muuten meinannut käsissä pysyä. 

Roosa olikin todella mukava ratsastaa ja tein muutamia pohkeenväistöjä ja ympyröitä ravissa. Roosa oli niin mukava ja hyvin kuulolla, että varsinainen työskentely jäi hyvin lyhyeksi. Ratsastuksen jälkeen hoidettiin hevoset ja siivottiin karsinat sekä tehtiin heti perään iltatalli. Iltatallin jälkeen päätettiin lähteä St1:lle syömään, niin kuin kunnon hevostyttyjen pitääkin. ;)

Kuva: Henna

Kuva: Henna

Lauantaina mulla oli valmennus Rajakallion ratsutilalla kymmeneltä. Oltiin paikan päällä hyvissä ajoin, sen jälkeen kun oltiin ensin kotona tehty aamutalli. Valmennus meni todella hyvin, mutta siitä lisää myöhemmin. Kotona taas syötiin ja päätettiin vielä lähteä ratsastamaan. Sonja tuli mukaan Remillä ja Hennä Roosalla ja minä jouduin pakotetuksi äidin ja Hennan toimesta ratsastamaan Sulevilla!! 

Ennakko odotuksistani huolimatta Sulevi ei tehnyt yhden yhtä pukkia vaan toimi kuin ihmisen mieli. Harmi kun se on niin pieni, etten voi sillä ratsastaa kuin satunnaisia läpiratsastuksia. Ratsastus koostui vain erilaisita volteista ja ympyröistä joita ravailtiin ja laukkailtiin. Iltapäivällä Henna lähti ja vietin loppuillan poikaystäväni luona. 

Sunnuntaina höntöilin koko aamun tekemättä oikein mitään kunnes iltapäivän puolella lähdin ratsastamaan Roosalla. Mentiin maastoon ja tehtiin noin 8km lenkki, enkä tajua kuinka noin lyhkäisillä jaloilla ja vielä tiineellä tammalla pääsee hangessa niin kovaa! Meillä oli oikein mukava ja kiva lenkki, Roosastakin näki kuinka se tykkäsi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Sulkulla tunnilla ♥

Moi! Vähänkö mä oon tyytyväinen itteeni, tuli sitten pyöräiltyä noin 30 kilsaa tän päivän aikana. Ja en silleen ollut kauheen väsynyt edes (ihme!). Vähän lannistaa se että tuli syötyä jäätelö ja juotua limsaa ja rahat meni niihin. Jäätelelöön ei ollut edes tötterö, mitkä on ihan parhaita <3 ensin pyöräiltiin koulusta jokipirtille, tai mikä nyt olikaan ja sitten vielä kotia 17 kilsaa :) Jee mä selvisin. Mikä saavutus, hehee! Piia sitten sano ettei se oo tulossa huomenna poneilemaan ja niinpä sain ajatuksen että meen tänään jos Sulkku ei oo tunnilla. Kysyin asiaa äitiltä ja se kysy Jenniltä ja se sopi :) Menin sitten Sulkulla siskon ja sen kaverin kans tunnille. Tunti oli käynti-ravi tunti ja mulle ja Sulkulle ihan tarpeeksi haastavaa... Kotona söin nopsaa ja sitten vaihdon kuumat ratsastushuosut jalkaan ja sitten lähdettiin.  Rajakalliossa haettiin ponit mitkä oli päässyt pikku laitumelle missä ei nyt kauheesti ollut syömistä, ihan tarpeeksi kumminkin poneille :D M