Siirry pääsisältöön

Hevosien täytteinen viikonloppuHei vain kaikille pitkästä aikaa!:) Kevät tekee tuloaan - tälläkin hetkellä pihalla paistaa aurinko ja meikäläinen istuu koulussa viettämässä hypäriä. Blogi on jatkanut edelleen talvihorrostaan, mutta yritän sitä herätellä vähän aktiivisemmin. Roosan kanssa ollaan työskennelty kentällä koulutreenien merkeissä ja niiden kevyempien hömpöttelyiden merkeissä sekä pellolla hankitreenaillen että maastossa talssien. 

Pariviikkoa sitten Roosa hukkasi maastoon toisen etukenkän vauhdikkaan säikähdyskäännöksen jälkeen. Siitä seurauksena vietettiin kevyempi viikonloppu ja alkuviikko, kunnes Roosa kengitettiin viime viikon tiistaina. Kengättömyyden aikana ohjas-ajoin Roosan kerran ja se toimi oikein kivasti, tehtiin jopa väistöjä näin ekalla kerralla!:D Sulevi ponillakin ohjas-ajoin kaksi kertaa ja kumpanakin päivänä poni oli todellä miellyttämis haluinen. Olihan se pitkän tauon jälkeen jäykkä, mutta parani ja työskenteli niin iloisella asenteella!:)
Viime viikolla eli siis hiihtolomalla meillä oli valmennus perjantaina. Valmennus meni hyvin, vaikka Roosasta ei oikein lähtenyt liikettä. Se pieni reppana varoo liukasta talvipohjaa, joten ei pakotettu sitä venymään askeleenpidennyksiin lävistäjllä. Kulmaan ratsastustehtävä meni hyvin ja laukkalävistäjät laukattiin loppuun asti. 

Tänä viikonloppuna luokkakaverini Henna, josta olen blogissa ennekin maininnut tuli meille kylään. Perjantaina oli todellä lämmin ja keväinen ilma auringon paistaessa. Lähdettiin siinä ennen viittä talliin ja mentiin heti ratsastamaan. Henna haki ja harjasi Remin ja minä Roosan. Päätettiin, että Henna verkkaa Roosan mulle ja minä Remin Hennalle. 

Alkukäyntien jälkeen aloin ravailemaan Remillä isoa kahdeksikkoa kentällä ja sama laukassa. Remi oli oikein kivan tuntuinen, eikä yhtään tuntunut siltä, että juoksisi alta pois. Täytyy kyllä nostaa Sonjalle hattua kun on saanut Remin työstettyä saikun jälkeen noin mukavaksi jo!:) Ainut mitä sitten illalla mietittiin Hennan ja Sonjan kanssa oli Remin kuolaimien vaihto gägi-kuolaimista perus niveliin. Ihan jo sen takia kun Remi tuntui ihan tyhjältä edestä ja varmasti pysyisi jo nivelillä käsissä. Ja gägithän Remille vaihdettiin silloin saikulla kun ei muuten meinannut käsissä pysyä. 

Roosa olikin todella mukava ratsastaa ja tein muutamia pohkeenväistöjä ja ympyröitä ravissa. Roosa oli niin mukava ja hyvin kuulolla, että varsinainen työskentely jäi hyvin lyhyeksi. Ratsastuksen jälkeen hoidettiin hevoset ja siivottiin karsinat sekä tehtiin heti perään iltatalli. Iltatallin jälkeen päätettiin lähteä St1:lle syömään, niin kuin kunnon hevostyttyjen pitääkin. ;)

Kuva: Henna

Kuva: Henna

Lauantaina mulla oli valmennus Rajakallion ratsutilalla kymmeneltä. Oltiin paikan päällä hyvissä ajoin, sen jälkeen kun oltiin ensin kotona tehty aamutalli. Valmennus meni todella hyvin, mutta siitä lisää myöhemmin. Kotona taas syötiin ja päätettiin vielä lähteä ratsastamaan. Sonja tuli mukaan Remillä ja Hennä Roosalla ja minä jouduin pakotetuksi äidin ja Hennan toimesta ratsastamaan Sulevilla!! 

Ennakko odotuksistani huolimatta Sulevi ei tehnyt yhden yhtä pukkia vaan toimi kuin ihmisen mieli. Harmi kun se on niin pieni, etten voi sillä ratsastaa kuin satunnaisia läpiratsastuksia. Ratsastus koostui vain erilaisita volteista ja ympyröistä joita ravailtiin ja laukkailtiin. Iltapäivällä Henna lähti ja vietin loppuillan poikaystäväni luona. 

Sunnuntaina höntöilin koko aamun tekemättä oikein mitään kunnes iltapäivän puolella lähdin ratsastamaan Roosalla. Mentiin maastoon ja tehtiin noin 8km lenkki, enkä tajua kuinka noin lyhkäisillä jaloilla ja vielä tiineellä tammalla pääsee hangessa niin kovaa! Meillä oli oikein mukava ja kiva lenkki, Roosastakin näki kuinka se tykkäsi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin