Siirry pääsisältöön

Hevosien täytteinen viikonloppuHei vain kaikille pitkästä aikaa!:) Kevät tekee tuloaan - tälläkin hetkellä pihalla paistaa aurinko ja meikäläinen istuu koulussa viettämässä hypäriä. Blogi on jatkanut edelleen talvihorrostaan, mutta yritän sitä herätellä vähän aktiivisemmin. Roosan kanssa ollaan työskennelty kentällä koulutreenien merkeissä ja niiden kevyempien hömpöttelyiden merkeissä sekä pellolla hankitreenaillen että maastossa talssien. 

Pariviikkoa sitten Roosa hukkasi maastoon toisen etukenkän vauhdikkaan säikähdyskäännöksen jälkeen. Siitä seurauksena vietettiin kevyempi viikonloppu ja alkuviikko, kunnes Roosa kengitettiin viime viikon tiistaina. Kengättömyyden aikana ohjas-ajoin Roosan kerran ja se toimi oikein kivasti, tehtiin jopa väistöjä näin ekalla kerralla!:D Sulevi ponillakin ohjas-ajoin kaksi kertaa ja kumpanakin päivänä poni oli todellä miellyttämis haluinen. Olihan se pitkän tauon jälkeen jäykkä, mutta parani ja työskenteli niin iloisella asenteella!:)
Viime viikolla eli siis hiihtolomalla meillä oli valmennus perjantaina. Valmennus meni hyvin, vaikka Roosasta ei oikein lähtenyt liikettä. Se pieni reppana varoo liukasta talvipohjaa, joten ei pakotettu sitä venymään askeleenpidennyksiin lävistäjllä. Kulmaan ratsastustehtävä meni hyvin ja laukkalävistäjät laukattiin loppuun asti. 

Tänä viikonloppuna luokkakaverini Henna, josta olen blogissa ennekin maininnut tuli meille kylään. Perjantaina oli todellä lämmin ja keväinen ilma auringon paistaessa. Lähdettiin siinä ennen viittä talliin ja mentiin heti ratsastamaan. Henna haki ja harjasi Remin ja minä Roosan. Päätettiin, että Henna verkkaa Roosan mulle ja minä Remin Hennalle. 

Alkukäyntien jälkeen aloin ravailemaan Remillä isoa kahdeksikkoa kentällä ja sama laukassa. Remi oli oikein kivan tuntuinen, eikä yhtään tuntunut siltä, että juoksisi alta pois. Täytyy kyllä nostaa Sonjalle hattua kun on saanut Remin työstettyä saikun jälkeen noin mukavaksi jo!:) Ainut mitä sitten illalla mietittiin Hennan ja Sonjan kanssa oli Remin kuolaimien vaihto gägi-kuolaimista perus niveliin. Ihan jo sen takia kun Remi tuntui ihan tyhjältä edestä ja varmasti pysyisi jo nivelillä käsissä. Ja gägithän Remille vaihdettiin silloin saikulla kun ei muuten meinannut käsissä pysyä. 

Roosa olikin todella mukava ratsastaa ja tein muutamia pohkeenväistöjä ja ympyröitä ravissa. Roosa oli niin mukava ja hyvin kuulolla, että varsinainen työskentely jäi hyvin lyhyeksi. Ratsastuksen jälkeen hoidettiin hevoset ja siivottiin karsinat sekä tehtiin heti perään iltatalli. Iltatallin jälkeen päätettiin lähteä St1:lle syömään, niin kuin kunnon hevostyttyjen pitääkin. ;)

Kuva: Henna

Kuva: Henna

Lauantaina mulla oli valmennus Rajakallion ratsutilalla kymmeneltä. Oltiin paikan päällä hyvissä ajoin, sen jälkeen kun oltiin ensin kotona tehty aamutalli. Valmennus meni todella hyvin, mutta siitä lisää myöhemmin. Kotona taas syötiin ja päätettiin vielä lähteä ratsastamaan. Sonja tuli mukaan Remillä ja Hennä Roosalla ja minä jouduin pakotetuksi äidin ja Hennan toimesta ratsastamaan Sulevilla!! 

Ennakko odotuksistani huolimatta Sulevi ei tehnyt yhden yhtä pukkia vaan toimi kuin ihmisen mieli. Harmi kun se on niin pieni, etten voi sillä ratsastaa kuin satunnaisia läpiratsastuksia. Ratsastus koostui vain erilaisita volteista ja ympyröistä joita ravailtiin ja laukkailtiin. Iltapäivällä Henna lähti ja vietin loppuillan poikaystäväni luona. 

Sunnuntaina höntöilin koko aamun tekemättä oikein mitään kunnes iltapäivän puolella lähdin ratsastamaan Roosalla. Mentiin maastoon ja tehtiin noin 8km lenkki, enkä tajua kuinka noin lyhkäisillä jaloilla ja vielä tiineellä tammalla pääsee hangessa niin kovaa! Meillä oli oikein mukava ja kiva lenkki, Roosastakin näki kuinka se tykkäsi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!