Siirry pääsisältöön

Menneen viikon kuulumiset yhdessä paketissaMaanantai 18.1 Heräsin 06:20 ja nousin sängystä ylös laittamaan silmiini tipat, silmätulehduksen takia. Söin aamupalaksi pussipuuroa kera mustikoiden, nam. Ja maanantain kunniaksi jouduin ottamaan muutaman juoksuaskeleen ehtiäkseni taksiin. Koulussa oli normaali päivä 8:30-14:30 ja kotona olin kolmen jälkeen, jolloin heitin hevosille pihalle heinät. Sisällä tein ruokaa ja lastasin lautaseni _hieman_ liian täyteen. Ratsastaminen valitettavasti jäi sillä luin koko illan enemmän tai vähemmän läksyjä. Toisaalta pihalla oli -25 nii paljon kävelyä kummempaa ei oltaisi voitu tehdä, ja nyt hevoset ovat laitumella missä liikuvat jäljistä päätellen aika paljon. Tehtiin iltatalli 18:30-19:30 joten illalle jäi vielä rentoa aikaa, minkä käytin villasukkien valmiiksi tekemiseen.

Tiistai 19.1 Herätyskello soitti 5:45, mutta vahingossa torkutin kymmenen minuuttia. Tänä aamuna lähdin matkaan omenan ja kahvikupillisen voimin, sillä aamulla ei tehnyt mieli syödä. Hevoset kävin heittämässä pihalle aamupalan jälkeen ja sain rauhassa kävellä odottamaan taksia. Koulua mulla olisi ollut vain yhteen, mutta jäin tekemään vielä viime viikolla rästiin jääneen sanastokokeen. Jäin taksista jo kirkonkylällä kyytistä ja kipaisin käymään kirjastossa lainaamassa äidinkielen tunnille kirjan. Kirjastosta reippailin parin kilometrin matkan poikaystäväni luokse. Pienen voivottelun jälkeen sain kirjoitettua äidinkielen esseen loppuun vaikka lopusta tulikin auttamattomasti väkisin väänettyä tekstiä... Kotia pääsin äitin kyydissä seitsemän aikoihin ja mahani ollessa pohjaton suuntasin ensimmäisenä jääkaapille ja sen jälkeen Sonjan kanssa tekemään iltatallin.  Illalla en enää kerinnyt tekemään mitään eikä tarvinnutkaan. Nukkumaan pääsin kymmenen aikoihin.


Keskiviikko 20.1 Herätyskello soitti 06:15 ja herääminen tuntui erityisen vaikealta, kun yöllä heräilin parisen kertaa. Söin aamupalaksi kaurapuuroa mustikoilla ja hörppäsin kupin kahvia, tästä on nyt tullut mun vakio aamupala... Koulussa normaali päivä, kotia ja vein hevosille heinät puoli neljän aikoihin. Viiden jälkeen lähdin laittamaan vesiä hevosille, mutta Sonja olikin jo niitä laittamassa, joten autoin Sonjaa ja menin sen jälkeen siivoamaan karsinat ennen ratsastamaan lähttemistä. Roosan kanssa tehtiin tehokas treeni kunnon taivuttelut joka askellajissa, oikeaan kierrokseen laukassa Roosa oli kaikkista huonoin. Roosa sai pienen hien pintaan kentällä ja tallissa vielä venyteltiin jalat, selän ja kyljet. Hain talliin vielä lämmintä vettä ja otettiin Sulevi ja Pixi sisälle. Sisälle ja jo kymmenen aikoihin nukkumaan kauhean väsyn saattelemana.


Torstai 21.1 Herätys oli vasta vähän vaille kahdeksan ja kahvikupillisen juotuani suuntasin talliin. Hevosille aamuheinät pihalle ja Remille toppaloimi päälle. Siivosin vielä ahkerana kaikki karsinat ja vein lämmintä vettä hevosille laitumelle. Sen jälkeen luin kirjaa äidinkielen tehtävänä ja vahdin pikkusiskojani. Roosalla lähdin ratsastamaan kolmen aikoihin ja tehtiin 40min maastolenkki -26asteen pakkasessa. Otettiin vähän ravia ja laukkaa ja Roosa oli tyytyväinen. Illan vietinkin sitten matikan läksyjen parissa.


Perjantai 23.1 Herätys soi 06:10 eli ihan liian aikaisin. Koulupäivä oli ihan normaali ei mitään ihmeempiä tapahtunut. Kotona olin taas puoli neljältä. Kävin sisällä syömässä ja heitin nälkäisille hevosille päiväheinät. Siivosin pikapikaa ponien ja Roosan karsinan ja lähdin sisälle kaunistautumaan ystäväni synttärijuhlille. Kotoa lähdin vaille viisi ja hain poikayatäväni, jonka kanssa kävimme kaupassa ja jatkoimme matkaa syntymäpäiville. Gattorilla, jonka vauhti on sama kuin mopoautolla kerkesimme perille vähän yli seitsemän. Söimme herkkuja, hyvää pitsaa ja erinomaista täytekakkua.:) kotia päin lähdimme ajelemaan puoli yhdeltätoista ja kotona oli puoli yhdennaikoihin.


Lauantai 24.1 Aikainen herätys ja myöhäinen nukkumaan meno tekivät lauantaiaamun heräämisestä erittäin vaikeaa. Torkutin kahdeksasta yhdeksään jolloin nousin ja lähdin viemään hevosia pihalle. Yhden aikoihin kävin viemässä hevosille päiväheinät ja vettä. Muuten päivä vierähtikin sisätiloissa hienosta säästä huolimatta serkun ja tämän perheen kanssa. Seitsemän aikoihin sain itseni potkuttua teeveen äärestä talliin. Heti alkuun hain Roosan pihalta ja pikaharjauksen ja satuloinnin jälkeen suuntasin kentälle. Roosa oli vähän jäykkä minkä takia painoi herkästi ohjalle. Roosan asenne tehdä töitä oli kuitenkin kohdillaan!:) Ratsastuksen jälkeen loimitin hikisen ponini ja venyttelin jalat sen jälkeen vielä pikainen karsinan siivous ja iltatalli oli valmis. Illalla luin vielä kirjaa hyvän tovin.


Sunnuntai 24.1 Sain nukkua niin pitkään kuin halusin ja heräsin jo yhdeksän aikoihin..... Aloitin aamun tekemällä läksyt ja lukemalla kirjaa. Tehtiin ruokaa ja vein hevosille päiväheinät ennen kahta. Kellon lähestyessä kolmea hain "innokkaan ja reippaan" hevoseni laitumelta ja kiedoin sen heijastimiin. Lähdettiin maastoon ja tehtiin n. tunnin lenkki. Laukattiin pienessä hangessa pitkä pätkä ja voi että mun pienestä kullan mussukasta lyötyi vauhtia!!! Roosan tuli lenkillä hiki, mutta pihalla olo aikaa oli niin paljon loimitin Roosan ja päästin sen pihalle. Iltatalli tehtiin siinä kahdeksan aikoihin, jolloin otettiin hevoset sisälle. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!