Siirry pääsisältöön

Menneen viikon kuulumiset yhdessä paketissaMaanantai 18.1 Heräsin 06:20 ja nousin sängystä ylös laittamaan silmiini tipat, silmätulehduksen takia. Söin aamupalaksi pussipuuroa kera mustikoiden, nam. Ja maanantain kunniaksi jouduin ottamaan muutaman juoksuaskeleen ehtiäkseni taksiin. Koulussa oli normaali päivä 8:30-14:30 ja kotona olin kolmen jälkeen, jolloin heitin hevosille pihalle heinät. Sisällä tein ruokaa ja lastasin lautaseni _hieman_ liian täyteen. Ratsastaminen valitettavasti jäi sillä luin koko illan enemmän tai vähemmän läksyjä. Toisaalta pihalla oli -25 nii paljon kävelyä kummempaa ei oltaisi voitu tehdä, ja nyt hevoset ovat laitumella missä liikuvat jäljistä päätellen aika paljon. Tehtiin iltatalli 18:30-19:30 joten illalle jäi vielä rentoa aikaa, minkä käytin villasukkien valmiiksi tekemiseen.

Tiistai 19.1 Herätyskello soitti 5:45, mutta vahingossa torkutin kymmenen minuuttia. Tänä aamuna lähdin matkaan omenan ja kahvikupillisen voimin, sillä aamulla ei tehnyt mieli syödä. Hevoset kävin heittämässä pihalle aamupalan jälkeen ja sain rauhassa kävellä odottamaan taksia. Koulua mulla olisi ollut vain yhteen, mutta jäin tekemään vielä viime viikolla rästiin jääneen sanastokokeen. Jäin taksista jo kirkonkylällä kyytistä ja kipaisin käymään kirjastossa lainaamassa äidinkielen tunnille kirjan. Kirjastosta reippailin parin kilometrin matkan poikaystäväni luokse. Pienen voivottelun jälkeen sain kirjoitettua äidinkielen esseen loppuun vaikka lopusta tulikin auttamattomasti väkisin väänettyä tekstiä... Kotia pääsin äitin kyydissä seitsemän aikoihin ja mahani ollessa pohjaton suuntasin ensimmäisenä jääkaapille ja sen jälkeen Sonjan kanssa tekemään iltatallin.  Illalla en enää kerinnyt tekemään mitään eikä tarvinnutkaan. Nukkumaan pääsin kymmenen aikoihin.


Keskiviikko 20.1 Herätyskello soitti 06:15 ja herääminen tuntui erityisen vaikealta, kun yöllä heräilin parisen kertaa. Söin aamupalaksi kaurapuuroa mustikoilla ja hörppäsin kupin kahvia, tästä on nyt tullut mun vakio aamupala... Koulussa normaali päivä, kotia ja vein hevosille heinät puoli neljän aikoihin. Viiden jälkeen lähdin laittamaan vesiä hevosille, mutta Sonja olikin jo niitä laittamassa, joten autoin Sonjaa ja menin sen jälkeen siivoamaan karsinat ennen ratsastamaan lähttemistä. Roosan kanssa tehtiin tehokas treeni kunnon taivuttelut joka askellajissa, oikeaan kierrokseen laukassa Roosa oli kaikkista huonoin. Roosa sai pienen hien pintaan kentällä ja tallissa vielä venyteltiin jalat, selän ja kyljet. Hain talliin vielä lämmintä vettä ja otettiin Sulevi ja Pixi sisälle. Sisälle ja jo kymmenen aikoihin nukkumaan kauhean väsyn saattelemana.


Torstai 21.1 Herätys oli vasta vähän vaille kahdeksan ja kahvikupillisen juotuani suuntasin talliin. Hevosille aamuheinät pihalle ja Remille toppaloimi päälle. Siivosin vielä ahkerana kaikki karsinat ja vein lämmintä vettä hevosille laitumelle. Sen jälkeen luin kirjaa äidinkielen tehtävänä ja vahdin pikkusiskojani. Roosalla lähdin ratsastamaan kolmen aikoihin ja tehtiin 40min maastolenkki -26asteen pakkasessa. Otettiin vähän ravia ja laukkaa ja Roosa oli tyytyväinen. Illan vietinkin sitten matikan läksyjen parissa.


Perjantai 23.1 Herätys soi 06:10 eli ihan liian aikaisin. Koulupäivä oli ihan normaali ei mitään ihmeempiä tapahtunut. Kotona olin taas puoli neljältä. Kävin sisällä syömässä ja heitin nälkäisille hevosille päiväheinät. Siivosin pikapikaa ponien ja Roosan karsinan ja lähdin sisälle kaunistautumaan ystäväni synttärijuhlille. Kotoa lähdin vaille viisi ja hain poikayatäväni, jonka kanssa kävimme kaupassa ja jatkoimme matkaa syntymäpäiville. Gattorilla, jonka vauhti on sama kuin mopoautolla kerkesimme perille vähän yli seitsemän. Söimme herkkuja, hyvää pitsaa ja erinomaista täytekakkua.:) kotia päin lähdimme ajelemaan puoli yhdeltätoista ja kotona oli puoli yhdennaikoihin.


Lauantai 24.1 Aikainen herätys ja myöhäinen nukkumaan meno tekivät lauantaiaamun heräämisestä erittäin vaikeaa. Torkutin kahdeksasta yhdeksään jolloin nousin ja lähdin viemään hevosia pihalle. Yhden aikoihin kävin viemässä hevosille päiväheinät ja vettä. Muuten päivä vierähtikin sisätiloissa hienosta säästä huolimatta serkun ja tämän perheen kanssa. Seitsemän aikoihin sain itseni potkuttua teeveen äärestä talliin. Heti alkuun hain Roosan pihalta ja pikaharjauksen ja satuloinnin jälkeen suuntasin kentälle. Roosa oli vähän jäykkä minkä takia painoi herkästi ohjalle. Roosan asenne tehdä töitä oli kuitenkin kohdillaan!:) Ratsastuksen jälkeen loimitin hikisen ponini ja venyttelin jalat sen jälkeen vielä pikainen karsinan siivous ja iltatalli oli valmis. Illalla luin vielä kirjaa hyvän tovin.


Sunnuntai 24.1 Sain nukkua niin pitkään kuin halusin ja heräsin jo yhdeksän aikoihin..... Aloitin aamun tekemällä läksyt ja lukemalla kirjaa. Tehtiin ruokaa ja vein hevosille päiväheinät ennen kahta. Kellon lähestyessä kolmea hain "innokkaan ja reippaan" hevoseni laitumelta ja kiedoin sen heijastimiin. Lähdettiin maastoon ja tehtiin n. tunnin lenkki. Laukattiin pienessä hangessa pitkä pätkä ja voi että mun pienestä kullan mussukasta lyötyi vauhtia!!! Roosan tuli lenkillä hiki, mutta pihalla olo aikaa oli niin paljon loimitin Roosan ja päästin sen pihalle. Iltatalli tehtiin siinä kahdeksan aikoihin, jolloin otettiin hevoset sisälle. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin