Siirry pääsisältöön

Hyvänmielen valmennus


Tiistaina 29.12 oli Rajakallion Ratsutilalla vierailevan valmentajan Salla Alarautalahden valmennus. Aluksi meinasin olla menemättä Roosan kanssa, mutta päätinkin lähteä mukaan. Ja onneksi lähdin, tykkäsin Sallan tyylistä opettaa, vaikka oman ylimääräisen säätämisen olisikin voinut jättää pois.;) 

Samassa ryhmässä mun ja Roosan lisäksi oli kaksi suomenhevosratsukkoa. Ehdittiin kaikki tehdä itsenäinen alkuverryttely kun valmentaja oli vähän myöhässä. Roosa oli Sallalle tuttu tapaus vuosien takaa ja hän itsekkin on Roosalla joskus ratsastanut. Ja kuten hän totesi Roosasta, että se kyllä osaa silloin kun sitä huvittaa, mutta jos ei huvita niin ei huvita. Ja näin olen Roosaa itsekkin kuvaillut!

Alkuhöpinöiden jälkeen aloitettiin itse valmennus tulemalla pituushalkaisiaa pitkin kevyessä ravissa hevonen suorassa ja ohjan ja pohkeen välissä. Parin kerran jälkeen aloin saamaan Roosaan otetta ja saatiin kehuja. En ole paljon harjoiellut suoraa ratsastamista, olen vain pitänyt huolta siitä, että suoraan ratsastaessa meno on myös ollut suoraa. 

Pienien välikäyntien jälkeen jatkettiin hevosia jumppaavalla tehtävällä. Tultiin L:päädystä pituushalkaisialle X:n kohdasta tehtiin voltti joko oikealle tai vasemmalle riippuen siitä mistä suunnasta tultiin pituushalkaisialle ja tästä aina päinvastaiseen suuntaan voltti. Voltin jälkeen suoristus ja avotaivutusta suoristus ja tällä kertaa voltti erisuuntaan kuin tehtävän alussa. 

Roosa oli vähän vetelä ja tarvi patistusta eteenpäin liikkumiseen, mutta liikkui aina hienosti eteenpäin kerrasta kun pyysi. Aluksi avotaivutus kärsi kun ravi heikkeni ja tätä saatiinkin hienosti korjattua, kun Salla kertoi mulle, että omistan kaksi pohjetta ja niitä pitää käyttää. Tähän kun vielä lisättiin mun katseen pysyminen eteenpäin saatiin oikein hienoja avotaivutuksia aikaan ravissa. Ei siis treenit senkään asian suhteen ihan hukkaan ole menneet!

Hetken päästä muutettiin vielä tehtävää niin että jälkimmäinen voltti ratsastettiin vain puoliksi ja siitä alettiin ratsastamaan päätyyn ympyrää laukassa. Roosalta tuli oikein kivoja pätkiä laukassa. Saa kyllä olla tyytyväinen valmennukseen! Vaikka Roosa olikin hyvä, ei se ollut ihan niin hyvä kun se voisi olla, mutta tiineyskin alkaa jo varmaan tuntumaan. Ollaan jo meinaan ylitetty 150vrk rajapyykki, jippii!

Pakko vielä mainita, että heti valmennuksen alkuun Salla sanoi Roosan olevan hoikemmassa kunnossa kuin viimenäkemällä! Hienoahieno etten sanoisi ja nyt Roosa on tiineenäkin! :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!