Siirry pääsisältöön

Mitä tapahtui vuonna 2015?

#Tammikuu2015


Tammikuun aikana julkaisin blogissa peräti kolme postausta, yksi niistä oli tiivistelmä vuoden 2014  tapahtumista, tästä postauksen. Tammikuun alku oli hiljaista, kun kentällä ei ollut valoa ja pimeä tuli iltaisin niin äkkiä. Loppukuusta kuitenkin saatiin kentälle väliaikaisvalo eli jonkin sortin työmaavalaisin. Omista epäilyksistäni huolimatta tämä valo valaisi ihan hyvin ja sen ansiosta päästiin palailemaan 4-6 kertaa viikossa liikutusrytmiin. Roosalle myös ilmestyi mystiset hankaumat satulavyön kohdalle ja myöhemmin kaulaan/niskaan. Nämä jäljet diagnosoitiin sieni-infektioksi ja ell lupasi tilata pesuaineet pesemistä varten. Peseminen kuitekin jäi odottamaan lämpöisempiä ilmoja. Jenni kävi loppukuusta pitämässä mulle ja Sonjalle kotona tunnin ja tunnilla päästiin harjoitelemaan avotaivutuksen alkeita. Lopuksi Jenni vielä ratsasti molemmat hevoset läpi.

#Helmikuu2015


Jennin läpiratsastamasta kuuliaisesta hevosesta sain nauttia helmikuun alun. Kuun keskivaiheen jälkeen kentän kunto huononi plussakelien seuraksena ja ratsastukset suoritettiin lähinnä käynnissä. Viikkoa ennen hiihtolomaa olin poikaystäväni ja tämän perheen mukana laivalla ja nähtiin siellä Haloo Helsinki. Postausta en ikinä saanut aikaiseksi kirjoittaa tästä reissusta, vaikka kamera mukana roikkuikin. Muutenkaan postaustahti tammikuusta ei parantunut. Roosan pestiin tallissa hoitavalla shamppoolla, loppukuusta ja siitä alkoikin kamala pesurumpa kun Roosan kaikki varusteet piti pestä. Samoin Remin kun sekin pestiin varmuuden vuoksi, pienien oireiden takia. 

#Maaliskuu2015
Maaliskuun aikana Roosan hinkatutu/kutiavat paikat pestiin vielä uudestaan ja peseminen tuotti tulosta, Roosa ei enää kutissut. Ratsastuksellisestikkin Roosan kanssa mentiin eteen päin. Monet siirtymiset pohkeenväistö harjoitukset olivat tehneet Roosan ratsastettavuudesta paremman. Kenttä suli kokonaan maaliskuun aikana ja innostuttiin Sonjan kanssa hakemaan puomeja kentälle. Puomeistahan meidän hevoset tykkäsivät ihan hirveästi ja Roosan kanssa hypättiin myös pienia maahan kaivettuja esteitä. Jenni oli meillä taas kotona pitämässä tuntia ja tämä tunti oli ihan huippu. Sain ratsastettua Roosan rehellisesti peräänantoon, ainakin pätkissä. Treenit Roosan kanssa olivat siis hyvällä mallilla. Maaliskuussa tuli itse panikoitua kokeiden kanssa ja ennen kaikkea yhteishaun kanssa. Vaikka niin vannoin että lukioon en ainakaan mene, hain lukioon. Tunsin epäonnistuneeni. 

#Huhtikuu2015
Huhtikuussa Roosan ratsastettavuus otti pientä takapakkia ja Roosa jännittyi ratsastaessa todella helposti. Treenailtiin kumminkin aika ahkerasti niin koulua ja kuin puomejakin. Kerran hypättiin huhtikuussa esteitä, taas maahankaivettuja. Koulutreeneissä harjoiteltiin pohkeenväistöjä. Kun käynnissä alkoi sujua siirryttiin raviin. Ravi olikin hankalampaa, mutta pikku hiljaa aatien enemmän saatiin kivoja ristiaskelia jännittymisen tilalle. Postauksia blogiin ilmestyi kaksi kuvapostausta ja blogitallin viikkohaaste-postaus.

#Tuokokuu2015


Alkukuusta julkaisin blogissa mietteitä hevosten hyvinvoinnin edistämisestä Hippos-lehden innoittamana. Ei mennyt kauaa kun Roosan jalkavaivat saivat alkunsa. Ensin odoteltiin ja katsottiin viikko mihin suuntaan jalka menee, kylmäiltiin kipeää jalkaa kolme kertaa päivässä. No eihän se jalka paremmaksi mennyt, piti lämpöä ja nestettä. Varattiin aika eläinlääkäriin ja mukaan tuli myös Remi omien jalkavaivojensa kanssa.  Roosa sain neljäviikkoa kävelytystä ja kipulääkekuurin suonensisäisen lääkkeen lisäksi. Remi saman. Toukokuussa kirjoiteltiin hirvittävä määrä kokeita ja päästiin hyvällä todistuksella peruskoulusta. :D

#Kesäkuu2015


Roosa onnistui loukkaamaan jalkaansa vielä uudestaan ja sairastui kaviokuumeeseen. Ei tuntunut olevan ainut kaviokuumeinen tälle kesänä, ainakaan facebookin vuonisryhmän mukaan. Eläinlääkärille mentiin uudestaan käymään ja sama juttu kuin viime kerralla: suonensisäinen, kolmeviikkoa kävelytystä ja kipulääkekuuri.  Roosa alkoi myös kivasti laihtumaan tarhaan joutumisen seuraksena ja läskit alkoivat kadota. Muuten kesäkuussa ei oikein tapahtunut mitään. Valmennusleiri jäi välistä, mutta kävin välillä irtotunneilla Rajakalliossa ja muuten vain maastoilin Roosalla ja Sulevilla. Loppukuusta aloitin kesätyöt lomittamalla viisi päivää ja heinäkuussa oli lomittamista tiedossa enemmänkin. Blogin puolelle sain myös muutaman postauksen kirjoiteltua enemmän.  Yritettiin ottaa Remistä ja Sulevista studiokuvia. Sulevin kuvat eivät onnistuneet yhtään, mutta Remin kuvista tuli muutama kiva muokkauksen jälkeen. 


#Heinäkuu2015


Heinäkuussa kun Roosan jalkavaivat alkoivat paranemaan vietiin Roosa Ylöjärvelle astutettavaksi, ennen kävelykuurin loppumista. Roosa oli astutettu kahtena päivänä ja oria oli yritetty vähän potkia. Astutusreissun jälkeen aloitettiin pikku hijaa ravailemaan ja viikko ravailun aloittaimisesta aloitettiin ottamaan laukkaa mukaan päivittäiseen ratsastukseen. Käytiin ratsastustunnilla Roosan kanssa Rajakalliossa ja tunti meni ihan superisti saikun jälkeen. Muutenkin Roosan ratsastettavuus oli pysynyt melko kivana. Noin 17vrk astutuksen jälkeen käytiin Jalasjärvellä, Onnelan oriasemalla toteamassa Roosa tiinehtymättömäksi. Eikä siinä sitten muu auttanut kuin lähteä ajalemaan kohtia orin kotitallia. Tälllä ertaa Roosaa astutettiin useamman kerran, eikä Roosa potkinut oria, muuta kuin vasta kiiman alkaessa mennä ohi. 


#Elokuu2015

Alkukuusta meillä oli Roosan kanssa oikein tehoviikonloppu kun ensin lauantaina ratsastin Roosan Rajakallion Ratsutilalle ja heti perään meillä oli Jennin koulutunti. Tunnilla tehtiin lähinnä seuraavan päivän valmennusta ajatellen notkistavia tehtätäviä sekä siirtymisiä. Sunnuntaina olisi Jari Sneckin valmennus. Valmennus meni hyvin ja hommia saatiin tehdä, tai sitten se oli se lämmin auringon paiste joka sai hikoilemaan? Samalle päivälle saatiin sitten tiineystarkastus ja pienellä kiireellä haettiin Roosa ja suunnattiin Jalasjärvelle jo edelliskerrasta tutuksi tulleelle oriasemalle. Tällä kertaa uutiset olivat iloisia ja jännittäminen siitä kuinka tiineys sujuisi alkoi. Itsenäiseen treeniin otettiin elokuussa paljon mukaan puomeja ja laukkatreenejä pellolla.


#Syyskyy2015Syyskuun alussa meillä oli normaali kengitys ja Jenni totesi silloin, että nyt Roosan kavioista näkee sen sairastaneen kaviokuumeen. Tällöin Roosan kaviot vuoltiin pystyiksi ja normaalikengitys. Pian kengityksen jälkeen Roosa muuttui ratsastaessa, se vain jyräsi ulkopohjetta päin. Ei mennyt kauaa kun etujalat ottivat eripituisia askelia ja tästä edettiin vielä siihen, että Roosan havaitsi ihan ontuvan kunnolla oikeata etusta. Onneksi Roosa parani tästä kun sai liikkua vain laitumella omaan tahtiinsa ja sen jälkeen aloitettiin varovainen kävelytys ja siitä paluu normaaliin liikutukseen. 

#Lokakuu2015Lokakuun alussa Roosan tiineys oli ehtinyt jo 60vrk!! Kaverini kävi myös alkukuusta ratsastamassa Roosalla ja sai laukassa parempia pätkiä esiin, mitä itse en ollut vielä ikinä saanut. Ja samainen kaveri kävi vielä loppukuusta pitämässä meille tunnin. Tämän tunnin jälkeen ollaan saatu laukkaa parannettua paljon! Kiitos Henna ihan superisti tästä! Ja persettäkin olen kovasti yrittänyt opetella pitämään satulassa. Lokakuussa hypättiin myös meidän viimeiset esteet, ennen kuin jätettiin ne tiineyden takia pois ohjelmistosta. Loppukuusta käytiin myös koulu- ja estekilpailuissa. Koulukisoissa mentiin heC ja tultiin 3. 64% ja estekisoissa perus- ja uusintarata puhtaita, mutta vauhtia ei riittänyt palkintoihin asti vaan jäätiin toisiksi ei sijoittuneiksi. Menin estekisoissa myös Urskilla, mutta valitettavasti tultiin hylätyiksi. Ja pääsin lokakuussa hoitamaan kaverini hevosta yhden viikonlopun ajaksi. 

#Marraskuu2015
Marraskuussa Roosalla oli reipas vaihde päällä. Kentällä meinasi meikälaisen päätösvalta vauhdin suhteen loppua. Tästäkin selvitiin runsaalla määrällä siirtymisiä ja vain ratsastamalla. Marraskuussa kunnon treenejä viikkoon mahtui noin kaksi kertaa, kun virtaa vain lyötyi. Vaikka se välillä olikin ratsastaessa oikea riiviö, niin hyvänä päivänä se oli sitten niiiin hyvä ja niiiin miellyttävä. Treenailtiin aika paljon kokoamisia ja Roosahan kokosi, olin ihan hämmästynyt! Valmennuksessa ei taidettu kertaakaan tämän kuun aikana käydä, no onneksi treenailtiin kahdestaan paljon ja hyvällä menestyksellä!

#Joulukuu2015

Alkukuusta harmiteltiin kun hevosille ei viime kengityksessä laitettu tilsakummeja. Siinä sitten hakattiin Remilta ja Roosalta jäätävän isoja tilsoja irti ja hevoset saivat ylimääräisiä vapaita. Roosa pääsi silloin maastoilemaan maantietä pitkin sen jälkeen kun autot oli polkenut lumen, ettei kertynyt enään niin pahoja tilsoja. Muuten pyrin pitämään liikutusrytmin normaalina, vaikka jo joulukuun aikana pystyi havaitsemaan, että liikutus muuttui kevyemmäksi ja rankkoja treenejä ei enää tehty kuin max kerran viikossa. Eikä marraskuun riiviö-ponista ollut enää jälkeäkään, tiineyskö alkoi väsyttämään? Roosa liikkui rennolla asentella kentällä, pellolla ja maastossa oman mielen ja keliolosuhteiden määräämänä. Loppukuusta käytiin vielä yhdessä valmennuksessa, joka meni oikein kivasti. 

Pisteet sille joka jaksoi lukea loppuun asti, ja HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin