Siirry pääsisältöön

Estekisat, veamentautumista ja snäppi!!

Välillä olisi ollut ihan asiaakin tänne blogiin kirjoittaa, mutta koska materiaalista on puute. En ole saanut läppäriä, saatikka sitten bloggeria avattu. Tyhjän ''paperin'' pelko sen kuin kasvaa. Nyt sitten sain otettua itseäni niskasta kiinni ja tulin kirjoittamaan kuulumisia lyhyesti kera kainalollinen puhelinkuvia mukanani. :) 

Viimeksi on kertoiltu kuulumisia 1-tason koulukilpailuista Jalasjärvellä, jotka siis päättyivät 64% mikä oikeutti meidät 3. sijaan. 27.10 suunnattiin samaiseen paikkaan 1-tason estekilpailuihin. Roosan kanssa hyppäsin luokan 50-60 arv. AM5. Perusrata ja uusinta kummatkin nollavirhepistettä, mutta vauhti ei riittänyt sijoituksiin, vaan oltiin 5/10. 

Oma ratsastus estekisoissa olisi varmasti voinut olla paljon siistimpääkin, mitä se nyt oli. Tyytyväinen kuitenkin olen kun tiputuksia tai kieltoja ei tullut. Menin saman luokan myös suomenhevostammalla, mutta valitettavasti otettiin kaksi kieltoa ja näin ollen meidät hylättiin. Positiivistä oli kuitenkin se, että tamma laukkasi paremmin viime kisoihinsa nähden. Itse kyseisen hevosen selässä olin ollut viimeksi vajaan kaksi kuukautta sitten.

Näiden kisojen jälkeen ollaan ratsastettu kentällä koulua ja käyty maastossa enimmäkseen käyntilenkkejä. Roosan ratsastettavuus on vaihdellut jännittyneestä hevosesta, joka juoksee vain alta yhteistyökysyiseen ja miellyttämisen haluiseen hevoseen.  Viimeksi tiistaina Roosasta saatiin kaverini pitämän valmennuksen avulla todella kivaa pätkää ja takajalat työskentelivät ja huomattavasti paremmin laukassakin. Minä onneton vain sain kaverini melkein hermostumaan, sillä niin helpolta kun perseen pitäminen satulassa kuulostaakin, niin ei vain mulla pysynyt. Kyllä ratsastus on vaikeaa, kun pitää miettiä ja muistaa se sata asiaa kerralla!

Tiistaina siis tehtiin ensin laukassa kokoamisia ja sitten kavalleteilla laukanvaihtoja pari kertaa. Keskiviikkona jatkettiin Roosan kanssa avotaivutuksen harjoittelua ja ravin kokoamista. Ja voi, että sieltä tuli taas kivoja pätkiä. Torstaina Roosa viettikin ansaittua vapaapäivää laitumella kavereiden kanssa.

Itse olen aloittanut nyt noin kuukausi takaperin kuntosalilla käynnin. Pyrin käymään  kuntosalilla sen 2-3 kertaa viikossa, mutta välillä on tullut niitäkin, etten vain kerkä kuin kerran käymään. Onneksi mulla on tässä jaksossa 2x75min tuntia liikuntaa, maanantaina ja perjantaina. On se kivaa kun pääsee liikkumaan ja kuntosalillakin kun käy hyvän kaverin kanssa niin ei jää sitten sen takia menemättä!

Sain tässä myös jokin aika sitten ladattua Snapchatin (toim.huom. kaverien pakottamana :Dd). Sinne tulee sitten aika usein laitettua kuulumisia myös tallilta, että jos kiinnostaa niin mut lyötää nimellä sasumaq. 

Ja onkos tällä tullut mainittua, että meillä on kentällä valo, joka mahdollistaa myös myöhäisemmät ratsastus hetket? Ihan huippua kun voi mennä ratsastamaan vasta iltatallin yhteydessä, jos ennemmin ei esimerkiksi läksyjen takia kerkeä! Mutta nyt kelle on jo liian paljon niinpä häippäisen tästä nyt nukkumattia moikkaamaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik