Siirry pääsisältöön

Meidän ensimmäiset yhteiset kilpailut

 1-tason koulukilpailut 20.10.2015
C-merkin kouluohjelma 1997

Viimeksi olen käynyt kisoissa Sulevin kanssa joskus vuonna 2013, joten kisataukoa on ehtinyt kertyä jo ihan kivasti. Pitkä tauko aiheutti sen, että jännitin kisoja ihan älyttömästi. Jännitin ja panikoin kisoja paljon enemmän kun muistan ikinä kisoja jännittäneeni. Onneksi jännitys laantui siinä vaiheessa kun pääsin Jaran maneesin pihalla kiipeämään selkään ja suuntaamaan verryttelyyn. 

Käveltiin hetken ja aloitettiin ravailu, Roosa oli ihan kivasti menossa eteenpäin ja laukkakin tuntui ihan mukavalta. Pästiin vielä maneesiin verryttelemään 5 ratsukon ryhmissä, luulin, että aika olisi suuntaansa 5min, mutta verryttelyaika maneesissa kumpaankin suuntaan oli 10min. Verryttely venähti Roosan kanssa ihan liian pitkäksi ja siihen päälle pihalla kolmen ratsukon odottelu vai Roosalta mehuja ja radalla ei enää esitetty parastamme. 

veerantila.kuvat.fi
 Roosa oli maneesissa melko rento, mutta itselläni oli selässä tunne, että Roosa hidastaa raviin hetkellä millä hyvänsä.  En nyt ala analysoimaan rataa sen enempää, sillä postauksen lopusta voitte nähdä videon. Roosa oli muuten hyvä, mutta pitkän verkan veti energiatasoja alas ja en sitten enään radalla saanut Roosaa liikkumaan eteenpäin. Laukka tuntui maneesin hyvällä pohjalla oikein kivalta, vaikka nostot tulivat vähän myöhässä ja ravin kautta. 
Radan jälkeen olo oli positiivinen kun isompia mokailuja ei sattunut. En kuitenkaan uskonut meidän sijoittuvan, mutta odoteltiin silti radan jälkeen varusteet päällä palkintojan jakoa. Oikeasti yllätyin kun Sonja sanoi, että päästiin Roosan kanssa palkintojen jakoon. Selkään nopeasti ja tyylikkäästi myöhässä palkintojen jakoon. Päästiin Roosan kanssa kolmannelle sijalle prosenteilla 64.167% ja kommentit paperin alaosassa olivat Ratsastit siistin ohjelman. Hevonen mukavan nöyra, mutta voisi olla energisempi :). Ensi kerralla vain muistan tehdä huomattavasti lyhyemmän ja ytimekkäämmän verkan sekä huolehtia, että Roosa on varmast pohkeen edessä, eikä takana niinkuin tänään..


Videon on ottanut Sonja, kiitos!


Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!