Siirry pääsisältöön

Hevostäytteinen viikonloppuMiten on mahdollista, että vaikka intoa blogata olisi, niin silti ei saa järjestettyä siihen aikaa. Onneksi perjantaina pääsi aloittamaan syysloman kun kouluunkaan ei tarvinnyt kiitos täksvärkkipäivän. No päivä meni mukavasti aloittaen aamutallilla ja päivällä ratsastin Roosan ja siitä suuntasin poikaystäväni luokse, josta illemmalla vielä hoitamaan kaverin hevonen. 

Roosa on ollut viime aikoina todella reipas ratsastaa, mutta samalla pidätteet ja pohkeet menee kuuroille korville. Perjantaina Roosa oli juuri tälläinen, onneksi lopuksi saatiin jo ihan kivoja pätkiä vaikka alku ei lupaava ollutkaan. Roosa ei kuunnellut sitten yhtään mun ulkopohjetta laukassa ja painoi vain sisäkädelle. Tehtiin sitten vähän pohkeenväistö ja siitä suoraa laukannosto ja ympyrä niin sain vähän parempaa laukkaa ja Roosan kuuntelemaan. Lopuksi vielä ravattiin kahdeksikkoa, jossa poni oli jo odella mukava!Illemmalla kävin poikaystäväni kanssa hoitamassa Saijan hevosen, Jennyn. Käytiin ensin maastossa noin 4km lenkki ja koska tarkoitus oli tehdä iltatalli samalla ja maastossa oltiin nopeita menin vielä taivuttelemaan kentälle. Aluksi Jenny oli oikeaan kierrokseen jäykkä ja painoi ohjalle tehtiin sitten voltteja ja kahdeksikkoa käynnissä ja ravissa. Pian mulla olikin kiva heppa allani, vaikka reippaamminhan tuo olisi saanut ravata eteen, mutta jo se, että sain Jennyn taipumaan rehellisesti kumpaankin suuntaan oli hieno juttu! Kun Jenny oli hoidettu, suuntasin kaupan kautta kotia ja tein vielä kotona iltatallin.

Lauantaina suuntasin heti herättyäni tekemään aamutallia. Kun hevoset olivat syöneet aamuheinät lähdin ratsastamaan Roosalla. Meidän piti hypätä, mutta viisaana olin jättänyt turvaliivini hoidokkihepan tallille. Niimpä tyydyimme menemään koulua. En nyt millään muista, mitä tehtiin.. Todennäköisesti ihan perusjuttuja vain. Roosan jälkeen vuorossa oli Remi, jonka kanssa pyörittiin hetki kentällä todeten, että Remi ontuu.
Iltapäivällä lähdin Gatorilla ajelemaan vielä Jennyn luokse, missä siivoilin karsinan ja laitoin sen yökuntoon. Ja käytiin vielä maastossa kävelemässä sama lenkki kuin perjantainakin. Sunnuntaina ratsastin enää illalla pimeällä Roosan kentällä ja saatiin ihan hyviäkin pätkiä, mutta myös niitä kun ratsastaja olisi voinut ratsastaa paremmin. Oli kyllä oikein antoisa viikonloppu hevosten parissa.

Kuvista kiitos Sonjalle ja ne on otettu viikko takaperin.:)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!