Siirry pääsisältöön

Tunnilla


Kuulumisia olisi luvassa kera puhelinkuvien. Sonja lähti maanantaina (taas) leirille Remin kanssa ja otti kameran mukaansa. No en mä yksin olisikkaan saanut muita kun tarhassa otettuja kuvia, ettei sitä nyt kannata voivotella sen enempää. Nyt kuitenkin Roosan kuulumisia!

Pe & La Roosa oli kentällä ratsastaessa todella huono. Näitä kahta ratsastusta kuvaa hyvin yksi sana, jännittynyt. Perjantaina tultiin kentälle viiden kilometrin maastonjälkeen vajaaksi puoleksitunniksi ja silloin ratkaisin asian vain ratsastamalla eteen alas -ajatuksella. Tällä tekniikalla saatiin aikaiseksi muuta ok pätkä ja Roosaa rennommaksi. Lauantaina suuntasin suoraa kentälle ja ensinmäinen puolituntia oli kuin olisi ratsastanut rautakangella. Pienen itkuturhautumiskohtauksen jälkeen saatiin muutama kiva pätkä ja lopetettiin niihin. Niin ja laukkaakin otettiin kumpanakin päivänä vähän ja vähän enemmän. 


Sonja lähti maanantaina Ähtäriin leirille Remin kanssa ja koska ripeät lähdöt ei ole Sonjan vahvuuksia autoin laittamalla Remin kuljetuskuntoon. Sen jälkeen kävin mumman kanssa hakemassa pari laatikollista mansikoita ja kotiuduttuani sieltä vaihdoin ratsastusvaatteet niskaan ja hörpin kahvia suunnatakseni tallille. 

Talliin pääsin siinä kolmen jälkeen, kuitenkin ennen puoli neljää. Hain Roosan ja laitoin sen kaikessa rauhassa kuntoon. Oltiin siis lähdössä ratsastustunnille Rajakallioon. Saatiin käpsytellä kaikessa rauhassa koko matka ja loppumatka oikaistiin metsätietä pitkin, joten matkaa kertyi vähän alle 6km. Perille päästiin reippaassa tunnissa. Roosan kanssa saatiinkin odotella muita leiriläisiä yhtän lukuun ottamatta, ennen kun päästiin kentälle. 

Roosa oli kyllä ihan super ratsastaa, se kuunteli, oli rento ja teki niin kuin pyysin. Tehtiin S:n kohtaan kahdeksikko, päätyihin L:n ja C:n voltit/ympyrät ja R:n kohtaan pysähdys käynnissä aluksi ja sitten ravissa tehtiin siirtyminen käyntiin R:ssä ja siitä seuraava volti myös käynnissä. Kuten sanottu Roosasta tuli mukava, rento ja alkoi  polkemaan takajaloillansa allensa. Laukka ei nyt ollut enään niin ruusuista, en vain osaa ratsastaa. :/ 

Kotona pesin Roosasta hiet ja kylmäsin jalat. Tiistaina käytiin kentällä vähän työskentelemässä pohkeenväistöjä ja kahdeksikkoja sekä laukattiin lävistäjää. Ei työskennelty kuin joku vartti ja Roosa oli ok. Tämän liikutuksen oli tarkoitus olla melko kevyt ja jumppaileva eilisen monen tunnin ratsastuksen jälkeen. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!