Siirry pääsisältöön

Tekstillä ei päätä eikä häntää


Juuri kun pääsin iloitsemasta siitä, että Roosan kanssa on kävelty ensinmäinen viikko + kaksi päivää, Roosan ontuminen paheni. Keskiviikkona kun tulin koulusta katsoin Roosan seisovan kummassa asennossa. Kun illalla oltiin lähdössä ratsastamaan lyhyt lenkki totesin Roosan könkkäävän pahan näköisesti. Annettiin hevosille kipulääkkeet ja jätettiin ratsastus väliin. Keskiviikosta asti Roosa on saanut olla vain laitumella, kipulääkkeet loppui lauantai-iltana ja Roosa oli edelleen yhtä kipeän näköinen jalastaan kun keskiviikkona. Pahemmaksi on siitä menty, mitä se silloin eläinlääkärillä käydessä oli. 

Sunnuntain Roosa oli ilman lääkitystä. Tänään heti aamulla äiti oli soittanut eläinlääkärillemme. Eläinlääkäri oli antanut reseptin uuteen kipulääkkeeseen. Roosa sain siis Metacam-kuurin ja jos se ei parissa päivässä selkeästi auta lähdetään taas eläinlääkärille. Kengittäjä tulee huomenna kokeilemaan pihdeillä kaviot läpi katsomaan, ettei niissä nyt olisi ongelman syy. Kaviokuumettakin vähän pelätään. Tai oikeestaan mä pelkään pahinta ja toivon parasta.

Tässähän on nyt vielä sellainenkin juttu kun tuo suunniteltu astutus Roosalle. Ei sitä voi tuossa kunnossa päästää laitumelle orin kanssa. Eieiei... nyt ei todellakaan hyvältä näyttä. Katsotaan kuinka Roosan jalka paranee ja mikä siinä nyt sitten edes on. Remi oli Roosalle antanut vissiin kyytiä keskiviikkona laitumella ja illalla jalka olikin taas kipeä. Tämä astutus on nyt niin, että tilanteen mukaan. Jätetään välistä, jos ei muu auta ja yritetään toisella kertaa uudestaan.

Pixillä puolestaan on käynyt parempi tuuri ja sille varattu ori tulee meille huomenna. Tutun ori, niin sen takia saadaan se tänne meille kotia. Sulevi pääsi lauantaina töihin ensin pikkusiskon ratsuna pari kierrosta pihan ympäri ja sen jälkeen parin kilometrin kärrylenkille. Pixi pääsi myös kärryjen perään mukaan. Ja sitä ennen kävin ilman satulaa Remin ja Sonjan seurana muutaman kilometrin käyntilenkin heittämässä Sulevilla torstaina. Onhan se mulle liian pieni, mutta ei ainakaan sille lenkille kuollut.;D

Keskiviikkona pääsin Rajakallioon tunnille ja pieneksi harmikseni tunti oli puomi/este tunti. Saatiin me Urskin kanssa oikein viimeisellä kerralla onnistuneet hypyt. Urski testasi mua tunnilla ns. juurtumalla eikä millään mainannut liikkua eteenpäin. Muutenkaan en oikein saanut apujani sille läpi niin, että ratsastus olisi ollut vaivattomampaa. :DD


Ja alkoihan tässä viime lauantaina kesäloma! Sain kevätjuhlassa peruskoulun päättötodistuksen, omasta mielestäni ihan kelpo keskiarvolla. Numeroita oli noussut ja yksi pahainen numero oli jopa laskenut... Tyytyväinen olen silti. Ja hei vähän myöhässä mut silti.... Onnea kaikille valmistuneille ja peruskoulunsa päättäneille! 

Pahoittelen k
un tästä postauksesta tuli näin sekava ja asiat eivät mene edes aikajärjestyksessä niin tein teille tälläisen kaavion helpottamaan tajuamista:

MENNYT
KESKIVIIKKO - Roosan ontuminen pahempaa. Puomi/estetunnilla Urskilla. 
|
TORSTAI - Muutaman kilometrin ilmansatulaa maasto käynnissä Sulevilla.
|
PERJANTAI - Viimeinen koulupäivä.
|
LAUANTAI - Kevätjuhla ja kesäloma. Roosan kipulääke loppui. Sulevilla kärryajelua.
|
SUNNUNTAI - Roosa ilman kipulääkettä.
|
MAANANTAI - Roosalle Metacam-kuuri.
TULEVA
TIISTAI - Pixin ori tulee ja kengittäjä kokeilee pihdeilla Roosan kaviot.

Vähän erilainen kuvakulma


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Päivä kuvina perjantailta

Jäi vähän puutteelliseksi kun en kuvannut kaikkea ja muutenkin oli aika tylsä päivä kun oltiin kotona ja hölläiltiin vain. Ja kuvat on siis tosiaan perjantailta, tällä hetkellä täällä sataa vettä ja mulla ja serkulla on viimmenen pelti pullia uunissa :D Eilen en ratsastanut kun en enää pellolta tulon jälkeen jaksanut :( Mutta nyt kuviin! Kommenttia. Haettiin ponit siskon kanssa talliin kun Minna tuli vuolemaan niiden kaviot. Alila pällisteli mua ja kameraa tallissa :) Samoin Pixi <3 Sitten ruokin puput, 3/4 kummallekkin kauraa ja ruisleipää. Vuolemisen jälkeen vietiin ponit pihalle ja B ei olisi halunnut... ''Okei, okei, mä tuun!'' Kommentteihin vastailua... Lukemista... Aidan tekoa ''ruohonleikkurille'' (Remille <3) Viestittelyä ;) Aita valmis, jee! Pupuille ruohoa. Käytävän lakaisua vuolemisen jälkeen. Kuvailua... Pään ravistus o