Siirry pääsisältöön

Ratsastustunnilla

Mistä nämä ihme asennot tulevat?


Vasen kierros oli meille hankalampi, ainakin vähän.


Keskittyminen mihin?:o

Sain tiistaiksi varattua itselleni ratsastustunnin Rajakallioon. Sonjan lupautui mukaan kuvaamaan, kiitos hänelle kuvista ja videoista! Saavuttiin perille hyvissä ajoin ja sainkin valita Tiitusta, Vilmasta ja Urskista kellä haluaisin mennä. Tästä kolmikoska valitsin ratsukseni reippaamman puolleisen suomenhevostamma, Urskin.

Tehtiin koko tunnin samaa tehtävää, jota nyt selitän vähän: Käännyttiin L päädystä pituushalkaisialle, tehtiin keskelle R:n ja S:n väliin pysähdys, vuorotellen käännyttiin C:stä joko vasemmalle tai oikealle, pitkälle sivulle tehtiin R:n ja S:n voltti, riippuen siitä oltiinko käännytty vasemmalle vai oikealle. Voltteja tarvittaessa myös kulmiin tai useampi keskelle.

Ensin tultiin koko tehtävää käynnissä. Parin kierroksen jälkeen Urski alkoi ennakoimaan pysähdystä, joten aloin tekemään pysähdyksiä pituushalkaisialle yhden tai kaksi ylimääräistä. Ravissa tein samalla lailla ja aluksi himmasin ensin käyntiin ja siitä pysähdys, mutta pian tuli käsky tehdä ravista seis ja takaisin suoraa raviin. Tässä Urski meinasi jäädä hitaaksi ettei lähtenytkään raviin vaan kiemurteli vain. 

Laukkaa tehtiin kerralla vain toiseen suuntaan sillä kaikki eivät halunneet laukata. Ensimäisen noston mokasin ja laukka nousi vasta joskus, kaksi seuraavaa menivät hyvin. Vaihdettiin suuntaa ja laukka ei noussut taaskaan ekalla, joten Jenni antoi raipan. Sen jälkeen laukat nousi taas hyvin.

Aluksi mietin saankohan Urskia yhtään paremmaksi koko tunnin aikana, onneksi Jenniltä tuli taas kerran hyviä neuvoja ja sain Urskia paremmaksi. Aluksi vain pidin Urskia liian hitaassa ravissa, vaikka mun olisi juuri pitänyt antaa sen ravata isommin. Varsinkin laukan jälkeen sain ravista hienoja pätkiä esille. 

Omasta asennosta ja ratsastuksesta eniten sanomista omien käsien kannattelusta, jotka on ihan maastoiluasetuksilla (:D) ja ulko-ohjan tuki pitäisi olla parempi ja tasaisempi. Tunnista jäi hyvä fiilis ja sellainen tunne, että voisin vielä oppia joskus ratsastamaankin!:)Kommentit

  1. Todella kiva nähdä videoa! :) Sulla on kivan näköinen istunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos, onhan tuossa istunnassa korjattavaa, mutta tylsäähän elämä olisi jos omistaisi täydellisen istunnan?:D

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!