Siirry pääsisältöön

Ratsastustunnilla

Mistä nämä ihme asennot tulevat?


Vasen kierros oli meille hankalampi, ainakin vähän.


Keskittyminen mihin?:o

Sain tiistaiksi varattua itselleni ratsastustunnin Rajakallioon. Sonjan lupautui mukaan kuvaamaan, kiitos hänelle kuvista ja videoista! Saavuttiin perille hyvissä ajoin ja sainkin valita Tiitusta, Vilmasta ja Urskista kellä haluaisin mennä. Tästä kolmikoska valitsin ratsukseni reippaamman puolleisen suomenhevostamma, Urskin.

Tehtiin koko tunnin samaa tehtävää, jota nyt selitän vähän: Käännyttiin L päädystä pituushalkaisialle, tehtiin keskelle R:n ja S:n väliin pysähdys, vuorotellen käännyttiin C:stä joko vasemmalle tai oikealle, pitkälle sivulle tehtiin R:n ja S:n voltti, riippuen siitä oltiinko käännytty vasemmalle vai oikealle. Voltteja tarvittaessa myös kulmiin tai useampi keskelle.

Ensin tultiin koko tehtävää käynnissä. Parin kierroksen jälkeen Urski alkoi ennakoimaan pysähdystä, joten aloin tekemään pysähdyksiä pituushalkaisialle yhden tai kaksi ylimääräistä. Ravissa tein samalla lailla ja aluksi himmasin ensin käyntiin ja siitä pysähdys, mutta pian tuli käsky tehdä ravista seis ja takaisin suoraa raviin. Tässä Urski meinasi jäädä hitaaksi ettei lähtenytkään raviin vaan kiemurteli vain. 

Laukkaa tehtiin kerralla vain toiseen suuntaan sillä kaikki eivät halunneet laukata. Ensimäisen noston mokasin ja laukka nousi vasta joskus, kaksi seuraavaa menivät hyvin. Vaihdettiin suuntaa ja laukka ei noussut taaskaan ekalla, joten Jenni antoi raipan. Sen jälkeen laukat nousi taas hyvin.

Aluksi mietin saankohan Urskia yhtään paremmaksi koko tunnin aikana, onneksi Jenniltä tuli taas kerran hyviä neuvoja ja sain Urskia paremmaksi. Aluksi vain pidin Urskia liian hitaassa ravissa, vaikka mun olisi juuri pitänyt antaa sen ravata isommin. Varsinkin laukan jälkeen sain ravista hienoja pätkiä esille. 

Omasta asennosta ja ratsastuksesta eniten sanomista omien käsien kannattelusta, jotka on ihan maastoiluasetuksilla (:D) ja ulko-ohjan tuki pitäisi olla parempi ja tasaisempi. Tunnista jäi hyvä fiilis ja sellainen tunne, että voisin vielä oppia joskus ratsastamaankin!:)Kommentit

  1. Todella kiva nähdä videoa! :) Sulla on kivan näköinen istunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos, onhan tuossa istunnassa korjattavaa, mutta tylsäähän elämä olisi jos omistaisi täydellisen istunnan?:D

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Päivä kuvina perjantailta

Jäi vähän puutteelliseksi kun en kuvannut kaikkea ja muutenkin oli aika tylsä päivä kun oltiin kotona ja hölläiltiin vain. Ja kuvat on siis tosiaan perjantailta, tällä hetkellä täällä sataa vettä ja mulla ja serkulla on viimmenen pelti pullia uunissa :D Eilen en ratsastanut kun en enää pellolta tulon jälkeen jaksanut :( Mutta nyt kuviin! Kommenttia. Haettiin ponit siskon kanssa talliin kun Minna tuli vuolemaan niiden kaviot. Alila pällisteli mua ja kameraa tallissa :) Samoin Pixi <3 Sitten ruokin puput, 3/4 kummallekkin kauraa ja ruisleipää. Vuolemisen jälkeen vietiin ponit pihalle ja B ei olisi halunnut... ''Okei, okei, mä tuun!'' Kommentteihin vastailua... Lukemista... Aidan tekoa ''ruohonleikkurille'' (Remille <3) Viestittelyä ;) Aita valmis, jee! Pupuille ruohoa. Käytävän lakaisua vuolemisen jälkeen. Kuvailua... Pään ravistus o