Siirry pääsisältöön

Nyt kyllä harmittaa!

Jalan kylmäystä viime viikolla
Roosa aloitti ontumisen maanantaina 11.5. Jenni huomasi Roosan jalan olevan lämmin kengityksen yhteydessä, Roosa ei myöskään ollut suostunut/pystynyt pitämään painoa kipeällä jalalla. Roosalle oli annettu kipulääkettä ja sen muut jalat oli kengitetty ja kipeä jalka sen jälkeen kun Remikin oli laitettu kenkään. Ontuminen hävisi, niin ettei me sitä enää erotettu. Nesteetkin hävisi jalasta, mutta lämpöä se piti sitkeästi kipeässä jalassa, oikeassa etusessa. Jalka pysyi lämpöisenä koko viikon ja jalka oli kavion yläosastakin lämmin. 

Maanantai aamuna 18.5, äiti soitti eläinlääkärille, joka ei uskaltanut puhelimessa sanoa mitään ja saatiin hevosille aika heti maanantaille, kello kolmeksi. Hevosille, koska myös Remi oli tulossa mukaan epäpuhtaan liikkeensä takia. 

Samalla vihreään totuttelua

Eläinlääkärin vastaanotolle päästiin hyvissä ajoin ja Roosa pääsi ensinmäisenä syynättäväksi. Ell tunnusteli Roosan jalat, jonka jälkeen mentiin pihalle taivuttamaan oikeaetunen. Ensin saatiin kävellä ja ravata pätkä jonka jälkee taivutettiin ja juoksutettiin. Roosa ontui, mutta palautui ravissa lähemmäksi normaalia, mutta ei normaaliksi. 

Selvisi, että Roosalla on tulehdusta vuohis- ja kavionivelessä, ei kuitenkaan bakteeri peräistä. Roosalle piikitettiin suoneen jotain tulehduskipulääkettä. En ole varma, joten älkää todellakaan syyttäkö, jos sanon päin honkia!! Kipulääkettä Roosalle määrättiin ja 3-4 viikkoa kävelyä 1-2 tuntia ja varovaista ravia, jos pää ei kestä pelkkään kävelyä. 

Pikkuväki nukkui kun menin hakemaan Sulevi kärryttelemään

Ja sitten vielä Remistä parilla sanalla. Remillä on tulehdusta vasemman takajalan polvessa. Myös Remille piikitettiin jotain(?) ainetta suoneen ja sai samaa kipulääkettä kuurin kuin Roosakin. Remin vaiva on ns. astetta vakavampi kun Roosan ja eläinlääkäri haluaakin kontrolloida sen kolmen viikon kuluttua. Remille määrättiin myös kävelyä, ei ravia tai laukkaa. 

Roosan pitäsi parantua tällä(TOIVOTTAVASTI!!), mutta Remi  ei välttämättä tällä vielä parane, siksi kontrolloitava. Roosa on todennäköisesti, kuten jo aiemmin epäiltiin, telonut jalkansa tarhassa, mutta Remi on mysteeri. Eläinlääkäri kyselikin, että onko se kaatunut, ollaanko kuljettu metsässä yms. 

Eläinlääkärissä lähdössä kotia

Kyllä nyt taas harmittaa kun molemmat hevoset on kipeitä ja pelkällä kävelyllä. Toivotaan, että tästäkin selvitään kunnialla ja pian olisi taas terveet hevoset. Meidän piti kesäkuun alussa mennä Rajakallioon valmennusleirille, mutta se suureksi harmiksi peruuntui. Tottakai hevosen ehdoilla mennään ja haluan kummankin taas kuntoon ja terveeksi!

Rien kipulääkkeet

Kommentit

  1. Tsemppiä molemmille hepoille! Toivotaan, että ne tulisivat pian kuntoon :) Ikävää, kun molemmille sattui samaan aikaan tuollaista :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos paljon! Niin todellakin toivotaan ja samaa ollaan harmiteltu kaikki!

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!