Siirry pääsisältöön

Nyt kyllä harmittaa!

Jalan kylmäystä viime viikolla
Roosa aloitti ontumisen maanantaina 11.5. Jenni huomasi Roosan jalan olevan lämmin kengityksen yhteydessä, Roosa ei myöskään ollut suostunut/pystynyt pitämään painoa kipeällä jalalla. Roosalle oli annettu kipulääkettä ja sen muut jalat oli kengitetty ja kipeä jalka sen jälkeen kun Remikin oli laitettu kenkään. Ontuminen hävisi, niin ettei me sitä enää erotettu. Nesteetkin hävisi jalasta, mutta lämpöä se piti sitkeästi kipeässä jalassa, oikeassa etusessa. Jalka pysyi lämpöisenä koko viikon ja jalka oli kavion yläosastakin lämmin. 

Maanantai aamuna 18.5, äiti soitti eläinlääkärille, joka ei uskaltanut puhelimessa sanoa mitään ja saatiin hevosille aika heti maanantaille, kello kolmeksi. Hevosille, koska myös Remi oli tulossa mukaan epäpuhtaan liikkeensä takia. 

Samalla vihreään totuttelua

Eläinlääkärin vastaanotolle päästiin hyvissä ajoin ja Roosa pääsi ensinmäisenä syynättäväksi. Ell tunnusteli Roosan jalat, jonka jälkeen mentiin pihalle taivuttamaan oikeaetunen. Ensin saatiin kävellä ja ravata pätkä jonka jälkee taivutettiin ja juoksutettiin. Roosa ontui, mutta palautui ravissa lähemmäksi normaalia, mutta ei normaaliksi. 

Selvisi, että Roosalla on tulehdusta vuohis- ja kavionivelessä, ei kuitenkaan bakteeri peräistä. Roosalle piikitettiin suoneen jotain tulehduskipulääkettä. En ole varma, joten älkää todellakaan syyttäkö, jos sanon päin honkia!! Kipulääkettä Roosalle määrättiin ja 3-4 viikkoa kävelyä 1-2 tuntia ja varovaista ravia, jos pää ei kestä pelkkään kävelyä. 

Pikkuväki nukkui kun menin hakemaan Sulevi kärryttelemään

Ja sitten vielä Remistä parilla sanalla. Remillä on tulehdusta vasemman takajalan polvessa. Myös Remille piikitettiin jotain(?) ainetta suoneen ja sai samaa kipulääkettä kuurin kuin Roosakin. Remin vaiva on ns. astetta vakavampi kun Roosan ja eläinlääkäri haluaakin kontrolloida sen kolmen viikon kuluttua. Remille määrättiin myös kävelyä, ei ravia tai laukkaa. 

Roosan pitäsi parantua tällä(TOIVOTTAVASTI!!), mutta Remi  ei välttämättä tällä vielä parane, siksi kontrolloitava. Roosa on todennäköisesti, kuten jo aiemmin epäiltiin, telonut jalkansa tarhassa, mutta Remi on mysteeri. Eläinlääkäri kyselikin, että onko se kaatunut, ollaanko kuljettu metsässä yms. 

Eläinlääkärissä lähdössä kotia

Kyllä nyt taas harmittaa kun molemmat hevoset on kipeitä ja pelkällä kävelyllä. Toivotaan, että tästäkin selvitään kunnialla ja pian olisi taas terveet hevoset. Meidän piti kesäkuun alussa mennä Rajakallioon valmennusleirille, mutta se suureksi harmiksi peruuntui. Tottakai hevosen ehdoilla mennään ja haluan kummankin taas kuntoon ja terveeksi!

Rien kipulääkkeet

Kommentit

  1. Tsemppiä molemmille hepoille! Toivotaan, että ne tulisivat pian kuntoon :) Ikävää, kun molemmille sattui samaan aikaan tuollaista :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos paljon! Niin todellakin toivotaan ja samaa ollaan harmiteltu kaikki!

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Päivä kuvina perjantailta

Jäi vähän puutteelliseksi kun en kuvannut kaikkea ja muutenkin oli aika tylsä päivä kun oltiin kotona ja hölläiltiin vain. Ja kuvat on siis tosiaan perjantailta, tällä hetkellä täällä sataa vettä ja mulla ja serkulla on viimmenen pelti pullia uunissa :D Eilen en ratsastanut kun en enää pellolta tulon jälkeen jaksanut :( Mutta nyt kuviin! Kommenttia. Haettiin ponit siskon kanssa talliin kun Minna tuli vuolemaan niiden kaviot. Alila pällisteli mua ja kameraa tallissa :) Samoin Pixi <3 Sitten ruokin puput, 3/4 kummallekkin kauraa ja ruisleipää. Vuolemisen jälkeen vietiin ponit pihalle ja B ei olisi halunnut... ''Okei, okei, mä tuun!'' Kommentteihin vastailua... Lukemista... Aidan tekoa ''ruohonleikkurille'' (Remille <3) Viestittelyä ;) Aita valmis, jee! Pupuille ruohoa. Käytävän lakaisua vuolemisen jälkeen. Kuvailua... Pään ravistus o