Siirry pääsisältöön

Nyt kyllä harmittaa!

Jalan kylmäystä viime viikolla
Roosa aloitti ontumisen maanantaina 11.5. Jenni huomasi Roosan jalan olevan lämmin kengityksen yhteydessä, Roosa ei myöskään ollut suostunut/pystynyt pitämään painoa kipeällä jalalla. Roosalle oli annettu kipulääkettä ja sen muut jalat oli kengitetty ja kipeä jalka sen jälkeen kun Remikin oli laitettu kenkään. Ontuminen hävisi, niin ettei me sitä enää erotettu. Nesteetkin hävisi jalasta, mutta lämpöä se piti sitkeästi kipeässä jalassa, oikeassa etusessa. Jalka pysyi lämpöisenä koko viikon ja jalka oli kavion yläosastakin lämmin. 

Maanantai aamuna 18.5, äiti soitti eläinlääkärille, joka ei uskaltanut puhelimessa sanoa mitään ja saatiin hevosille aika heti maanantaille, kello kolmeksi. Hevosille, koska myös Remi oli tulossa mukaan epäpuhtaan liikkeensä takia. 

Samalla vihreään totuttelua

Eläinlääkärin vastaanotolle päästiin hyvissä ajoin ja Roosa pääsi ensinmäisenä syynättäväksi. Ell tunnusteli Roosan jalat, jonka jälkeen mentiin pihalle taivuttamaan oikeaetunen. Ensin saatiin kävellä ja ravata pätkä jonka jälkee taivutettiin ja juoksutettiin. Roosa ontui, mutta palautui ravissa lähemmäksi normaalia, mutta ei normaaliksi. 

Selvisi, että Roosalla on tulehdusta vuohis- ja kavionivelessä, ei kuitenkaan bakteeri peräistä. Roosalle piikitettiin suoneen jotain tulehduskipulääkettä. En ole varma, joten älkää todellakaan syyttäkö, jos sanon päin honkia!! Kipulääkettä Roosalle määrättiin ja 3-4 viikkoa kävelyä 1-2 tuntia ja varovaista ravia, jos pää ei kestä pelkkään kävelyä. 

Pikkuväki nukkui kun menin hakemaan Sulevi kärryttelemään

Ja sitten vielä Remistä parilla sanalla. Remillä on tulehdusta vasemman takajalan polvessa. Myös Remille piikitettiin jotain(?) ainetta suoneen ja sai samaa kipulääkettä kuurin kuin Roosakin. Remin vaiva on ns. astetta vakavampi kun Roosan ja eläinlääkäri haluaakin kontrolloida sen kolmen viikon kuluttua. Remille määrättiin myös kävelyä, ei ravia tai laukkaa. 

Roosan pitäsi parantua tällä(TOIVOTTAVASTI!!), mutta Remi  ei välttämättä tällä vielä parane, siksi kontrolloitava. Roosa on todennäköisesti, kuten jo aiemmin epäiltiin, telonut jalkansa tarhassa, mutta Remi on mysteeri. Eläinlääkäri kyselikin, että onko se kaatunut, ollaanko kuljettu metsässä yms. 

Eläinlääkärissä lähdössä kotia

Kyllä nyt taas harmittaa kun molemmat hevoset on kipeitä ja pelkällä kävelyllä. Toivotaan, että tästäkin selvitään kunnialla ja pian olisi taas terveet hevoset. Meidän piti kesäkuun alussa mennä Rajakallioon valmennusleirille, mutta se suureksi harmiksi peruuntui. Tottakai hevosen ehdoilla mennään ja haluan kummankin taas kuntoon ja terveeksi!

Rien kipulääkkeet

Kommentit

  1. Tsemppiä molemmille hepoille! Toivotaan, että ne tulisivat pian kuntoon :) Ikävää, kun molemmille sattui samaan aikaan tuollaista :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos paljon! Niin todellakin toivotaan ja samaa ollaan harmiteltu kaikki!

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin