Siirry pääsisältöön

Ostetaan vuonohevostamma!

Halutaan ostaa jalostukseen kelpaava vuonohevostamma!

Etsinnässä olisi mielellään 6-10-vuotias norjanvuonohevostamma. Hevosen pitäisi soveltua jalostukseen, sillä olen aloittelemassa pienimuotoista kasvatustoimintaa harrastemuodossa. Hevosen pitäisi olla myös kaikin puolin terve, ei saa olla huonoja tallitapoja ja pitäisi tulla laumassa toimeen. Hyvästä luonteesta plussaa sillä olisi hienoa jos lapsetkin pystyisivät käsittelemään.

Varsottamisen lisäksi tavoitteena olisi harrastaa hevosen kanssa kaikkea mukavaa. Hevosen ei silti tarvitse osata ihmeitä, meillä on aikaa harjoitella rauhassa. Jos nyt edes heC tasoinen ja pienet esteetkin onnistuisivat. Hyvä olisi jos hevonen olisi tottunut autoihin ja olisi muutenkin melko maastovarma tapaus.

Hevonen tulisi pienelle maalaistallille toisen vuonohevostamman ja tämän varsan sekä shetlanninponin kaveriksi. Tallissamme on isot hiekkapohjaiset tarhat ja kesäksi isot laitumet. Kenttä ja hyvät maastotkin löytyvät. Jos tallistasi lyötyy tälläinen hevonen joka sopisi laumaamme, ota yhteyttä soittamalla alla olevaan numeroon tai sähköpostilla!


Kyseessähän oli siis Blogitallin viikkohaaste, jos haluat toteuttaa samanlaisen postauksen ohjeet pääset näkemään tämän linkin(<-klik) takaa! Oikeastihan meillä ei ole etsinnässä uutta hevosta ja kuten joku fiksuna varmasti huomasi mainitsin yllä olevassa kuvauksessa vuonohevosen, sen varsan ja shetkanninponin. Kirjoitin tämän fiktiivisen ostoilmoituksen ajatuksella miten voisin sen kirjoittaa tulevassa elämässäni, joskus aikuisena, kun on oma koti, oma talli, mies,(lapset) ja auto. 

Todellisuudessa luulen, että voisin tyytyä hevosen kohdalla vähän vähempään ja toisaalta taas en. Mutta senhän näkee sitten joskus, jos olen ostamassa hevosta. Kuvitelmissani ajattelin vuonohevosen olevan Roosa, mutta voi olla että haaveni menevät niin kauaksi tulevaisuuteen, että Roosa on jo liian vanha varsomaan. Mutta eihän kukaan sanonut että varsa on vielä vauvahevonen, vaikka yleensä varsa sanasta voisi niin käsittääkkin. Ja shetlanninponi olisi tietenkin Sulevi!:D 

Miksei sitten realistisempi ostoilmoitus voisi olla tämän näköinen:
Ostetaan vuonohevostamma, kelvattava jalostukseen ja ikä mieluiten 6-10 vuotta. Pitäisi myös osata kantaa ratsastaja selässä ja miel. maastovarma. Ehdottomasti terve ja ei saisi olla huonoja tallitapoja. Hevonen tulisi pienelle maalaistallille, muutaman muun hevosen laumaan. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!