Siirry pääsisältöön

Metsävaellus ja Roosan kuulumisia lyhyesti

Remistä ja Roosastakin tuli hyviä kavereita kun Pixi lähti Sulevin kanssa samaan tarhaan!

Miten tässä aina käy näin, että tulen kirjoittamaan kuulumisia vasta sunnuntai-iltapäivällä yhteen samaan postaukseen? Yritän nyt kunnostautua tämän asian suhteen. Bloggaus into vain kasvaa mitä enemmän valon määrä lisääntyy. Samalla myös kuvausinto kasvaa. Miksei se kamera sitten vain roiku useammin mukana? En osaa sanoa. 

Maanantaina ratsastin Roosalla kentällä sen tarkemmin en muista, kun en ole heti ylös sitä kirjoittanut. Tiistaina Rousi sitten vietti vapaapäivää. Keskiviikkona ratsastin Roosan ja Roosa oli vino oikeaan kierrokseen. Vasempaan suuntaan saatiin paljon parempaa pätkää, mutta vasen suunta oli ihan hirveä! Väännettiin ja käännettiin ja oma kunto alkoi loppua kesken. Aloinhan minä siinä sitten tuskastumaan jolloin Roosakin jännittyi entisestään. Askeltakaan ei meinattu päästä suorassa. Hidastettiin ja kiihdyteltiin... Lopetettiin siihen kun sai Roosan pariksi askeleeksi rentoutumaan.

Torstaina Roosalla oli toinen vapari, itse lähinnä vietin aikaani pakkailemalla rinkkaani, seuraavan päivän metsävaellusta varten. Olin siis lähdössä koulun metsävaellus-ryhmän mukana seitsemisen kansallispuistoon vaeltamaan. Perjantainahan meillä oli ihan normaali koulupäivä ja vielä liikuntatunnilla kuntotesti, jota kaverin kanssa vähän pelättiin sen vievän meidän vaellusvoimat. No onneksi ei vienyt ja tuloksetkin oli ihan ok. 

Osa matkaeväistä, rinkalle tuli painoa n.13kg!!

Perjantaina oli lähtö koulun pihalta nejältä. Mukaan lähtivät melkein kaikki metsävaellusryhmään kuuluvat oppilaat. Meidän koulussa on yseillä siis mahdollisuus tälläiseen metsävaellukseen valinnaisaineena. Bussi jätti meidän kansallispuistoon joskus viiden aikoihin mistä pääsimme aloittamaan urakkamme. Ensinmäisenä päivänä käveltiin n. 10km ja seuraavana vähän enemmän. 

Useasta suusta kuulin vaelluksen aikana, ettei se niin paha ollutkaan kun aluksi ajatteli. Ensimäiset kaksikilometriä oli paha, mutta sen jälkeen helpotti. Samoin viimeinen kilometri majapaikkaan oli ihan hirveä kun polku oli kevättulvista johtuen ihan märkä. Siihen asti olin saanut pidettyä kenkäni kuivina, kunnes ne kastuivat. Onneksi oli vaihtosukat ja muovipussit mukana, jotka takasivat mulle mukavat olot!;)

Perillä pystytettiin teltat ja sytytettiin nuotio. Paistettiin makkaraa ja vaahtokarkkeja iltapalaksi. Aamulla kivisti jalkoja, hartioita ja lonkkia. Syötiin aamupalaksi sienikeittoa purkista, leipää sekä kiisseliä. Kun teltat oli purettu ja pakattu ja paikka jätetty siistin kuntoon päästiin lähtemään yhdentoista maissa. 


Jos jotakuta kiinnostaa niin yöllä oli kolmet housut päällekkäin ja fleecepaita pitkähihaisen päällä sekä villasukat. Silti meinasi kylmä hiipiä makuupussiin. Mitä pitemmälle aamua kohti päästiin sitä mukavampi oli nukkua, parista puun juuresta huolimatta. Onneksi saatiin aamulla nukkua yhdeksään niin ei ollut ainakaan mulla yhtään väsy!

Vaelluspäivä kakkonen oli vähän pahempi kuin edellinen, ei aluksi sen jälkeen kun toivuin lonkkien kivusta. Nilkan muiljaitin pienesti perjantaina joka vaivasi vielä lauantainakin. Loppumatkasta meinasi usko loppua, ettei päästä ikinä perille. Ja mikä helpotus oli kun  bussi odotti viimeisen mäen päällä,  jonka raahauduin viimeisillä voimillani.  Heh...

Ei vaan.. :DD Ennen kaikkea meillä oli  kiva ryhmä, kaikki meidän luokkalaisia, jotka tämän metsävelluksen olivat valinnaiseksi ottaneet. Taukoja oli sopivasti, reitit suurimmaksi osaksi kivoja ja maisemat hienoja. Sääkin suosi todella kivasti ihanalla auringonpaisteella. 

Sonja & Roosa lauantain treenien jälkeen.

Sonja hoiti tallin yksin perjantain ja lauantain. Kumpanakin päivänä vielä jaksoi ratsastaa Roosankin!:) Ja vissiin ihan kivasti oli mennyt. Itse kun pääsin lauantaina kotia totesin jalkojeni olevan vähän paisuksissa ja joka paikkaan sattui, melkein ainakin.. Suihkun kautta vaihdoin mukavat vaatteet päälleni ja istuskelin pikkusisko sylissä sohvalla. 

J, joka oli samalla reissulla oman ryhmänsä kanssa jaksoi vielä mopoilla meille. Suunniteltiin vähän elokuvan katsomista, mutta ei sitten jaksettu. Päätettiin myöskin illalla, että kohta mennään pesemään hampaat. Yöllä sitten heräsin ja tajusin molempien nukahtaneet siihen paikkaan!:D Heti pian yhdeksän jälkeen lauantai-iltana! En ookkaan pitkään aikaan nukkunut niin hyvin ja makeasti. Helposti jaksoi hevosetkin käydä aamulla heittämässä pihalle. 

Sunnuntaina katseltiin nexfliksiä ja nyt ajattelin lähteä siivoamaan karsinoita sekä katsomaan ovatko Roosa ja Remi lämmenneet. Jouduin siis ''pelastamaan'' nämä kaksi raukkaa vesisateesta palelemasta. Pitää huomenna loimittaa ne, jos sade jatkuu. Tänään oli hyvä kun ollaan Sonjan kanssa kotona vahtimassa kuinka hevoset tarkenee. Suunnitelmissa olisi vielä uhmata sadetta ja mennä pienelle kävelymaastolle Roosan kanssa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Sulkulla tunnilla ♥

Moi! Vähänkö mä oon tyytyväinen itteeni, tuli sitten pyöräiltyä noin 30 kilsaa tän päivän aikana. Ja en silleen ollut kauheen väsynyt edes (ihme!). Vähän lannistaa se että tuli syötyä jäätelö ja juotua limsaa ja rahat meni niihin. Jäätelelöön ei ollut edes tötterö, mitkä on ihan parhaita <3 ensin pyöräiltiin koulusta jokipirtille, tai mikä nyt olikaan ja sitten vielä kotia 17 kilsaa :) Jee mä selvisin. Mikä saavutus, hehee! Piia sitten sano ettei se oo tulossa huomenna poneilemaan ja niinpä sain ajatuksen että meen tänään jos Sulkku ei oo tunnilla. Kysyin asiaa äitiltä ja se kysy Jenniltä ja se sopi :) Menin sitten Sulkulla siskon ja sen kaverin kans tunnille. Tunti oli käynti-ravi tunti ja mulle ja Sulkulle ihan tarpeeksi haastavaa... Kotona söin nopsaa ja sitten vaihdon kuumat ratsastushuosut jalkaan ja sitten lähdettiin.  Rajakalliossa haettiin ponit mitkä oli päässyt pikku laitumelle missä ei nyt kauheesti ollut syömistä, ihan tarpeeksi kumminkin poneille :D M