Siirry pääsisältöön

Metsävaellus ja Roosan kuulumisia lyhyesti

Remistä ja Roosastakin tuli hyviä kavereita kun Pixi lähti Sulevin kanssa samaan tarhaan!

Miten tässä aina käy näin, että tulen kirjoittamaan kuulumisia vasta sunnuntai-iltapäivällä yhteen samaan postaukseen? Yritän nyt kunnostautua tämän asian suhteen. Bloggaus into vain kasvaa mitä enemmän valon määrä lisääntyy. Samalla myös kuvausinto kasvaa. Miksei se kamera sitten vain roiku useammin mukana? En osaa sanoa. 

Maanantaina ratsastin Roosalla kentällä sen tarkemmin en muista, kun en ole heti ylös sitä kirjoittanut. Tiistaina Rousi sitten vietti vapaapäivää. Keskiviikkona ratsastin Roosan ja Roosa oli vino oikeaan kierrokseen. Vasempaan suuntaan saatiin paljon parempaa pätkää, mutta vasen suunta oli ihan hirveä! Väännettiin ja käännettiin ja oma kunto alkoi loppua kesken. Aloinhan minä siinä sitten tuskastumaan jolloin Roosakin jännittyi entisestään. Askeltakaan ei meinattu päästä suorassa. Hidastettiin ja kiihdyteltiin... Lopetettiin siihen kun sai Roosan pariksi askeleeksi rentoutumaan.

Torstaina Roosalla oli toinen vapari, itse lähinnä vietin aikaani pakkailemalla rinkkaani, seuraavan päivän metsävaellusta varten. Olin siis lähdössä koulun metsävaellus-ryhmän mukana seitsemisen kansallispuistoon vaeltamaan. Perjantainahan meillä oli ihan normaali koulupäivä ja vielä liikuntatunnilla kuntotesti, jota kaverin kanssa vähän pelättiin sen vievän meidän vaellusvoimat. No onneksi ei vienyt ja tuloksetkin oli ihan ok. 

Osa matkaeväistä, rinkalle tuli painoa n.13kg!!

Perjantaina oli lähtö koulun pihalta nejältä. Mukaan lähtivät melkein kaikki metsävaellusryhmään kuuluvat oppilaat. Meidän koulussa on yseillä siis mahdollisuus tälläiseen metsävaellukseen valinnaisaineena. Bussi jätti meidän kansallispuistoon joskus viiden aikoihin mistä pääsimme aloittamaan urakkamme. Ensinmäisenä päivänä käveltiin n. 10km ja seuraavana vähän enemmän. 

Useasta suusta kuulin vaelluksen aikana, ettei se niin paha ollutkaan kun aluksi ajatteli. Ensimäiset kaksikilometriä oli paha, mutta sen jälkeen helpotti. Samoin viimeinen kilometri majapaikkaan oli ihan hirveä kun polku oli kevättulvista johtuen ihan märkä. Siihen asti olin saanut pidettyä kenkäni kuivina, kunnes ne kastuivat. Onneksi oli vaihtosukat ja muovipussit mukana, jotka takasivat mulle mukavat olot!;)

Perillä pystytettiin teltat ja sytytettiin nuotio. Paistettiin makkaraa ja vaahtokarkkeja iltapalaksi. Aamulla kivisti jalkoja, hartioita ja lonkkia. Syötiin aamupalaksi sienikeittoa purkista, leipää sekä kiisseliä. Kun teltat oli purettu ja pakattu ja paikka jätetty siistin kuntoon päästiin lähtemään yhdentoista maissa. 


Jos jotakuta kiinnostaa niin yöllä oli kolmet housut päällekkäin ja fleecepaita pitkähihaisen päällä sekä villasukat. Silti meinasi kylmä hiipiä makuupussiin. Mitä pitemmälle aamua kohti päästiin sitä mukavampi oli nukkua, parista puun juuresta huolimatta. Onneksi saatiin aamulla nukkua yhdeksään niin ei ollut ainakaan mulla yhtään väsy!

Vaelluspäivä kakkonen oli vähän pahempi kuin edellinen, ei aluksi sen jälkeen kun toivuin lonkkien kivusta. Nilkan muiljaitin pienesti perjantaina joka vaivasi vielä lauantainakin. Loppumatkasta meinasi usko loppua, ettei päästä ikinä perille. Ja mikä helpotus oli kun  bussi odotti viimeisen mäen päällä,  jonka raahauduin viimeisillä voimillani.  Heh...

Ei vaan.. :DD Ennen kaikkea meillä oli  kiva ryhmä, kaikki meidän luokkalaisia, jotka tämän metsävelluksen olivat valinnaiseksi ottaneet. Taukoja oli sopivasti, reitit suurimmaksi osaksi kivoja ja maisemat hienoja. Sääkin suosi todella kivasti ihanalla auringonpaisteella. 

Sonja & Roosa lauantain treenien jälkeen.

Sonja hoiti tallin yksin perjantain ja lauantain. Kumpanakin päivänä vielä jaksoi ratsastaa Roosankin!:) Ja vissiin ihan kivasti oli mennyt. Itse kun pääsin lauantaina kotia totesin jalkojeni olevan vähän paisuksissa ja joka paikkaan sattui, melkein ainakin.. Suihkun kautta vaihdoin mukavat vaatteet päälleni ja istuskelin pikkusisko sylissä sohvalla. 

J, joka oli samalla reissulla oman ryhmänsä kanssa jaksoi vielä mopoilla meille. Suunniteltiin vähän elokuvan katsomista, mutta ei sitten jaksettu. Päätettiin myöskin illalla, että kohta mennään pesemään hampaat. Yöllä sitten heräsin ja tajusin molempien nukahtaneet siihen paikkaan!:D Heti pian yhdeksän jälkeen lauantai-iltana! En ookkaan pitkään aikaan nukkunut niin hyvin ja makeasti. Helposti jaksoi hevosetkin käydä aamulla heittämässä pihalle. 

Sunnuntaina katseltiin nexfliksiä ja nyt ajattelin lähteä siivoamaan karsinoita sekä katsomaan ovatko Roosa ja Remi lämmenneet. Jouduin siis ''pelastamaan'' nämä kaksi raukkaa vesisateesta palelemasta. Pitää huomenna loimittaa ne, jos sade jatkuu. Tänään oli hyvä kun ollaan Sonjan kanssa kotona vahtimassa kuinka hevoset tarkenee. Suunnitelmissa olisi vielä uhmata sadetta ja mennä pienelle kävelymaastolle Roosan kanssa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi