Siirry pääsisältöön

Vk 12 kuulumiset ma-pe

Viikko taas vierähti ihan huomaamatta ohi. Tuntui, että viikko oli ohitse ennen kuin se kerkesi kunnolla alkamaankaan. Roosa onkin päässyt tällä viikolla ahkerasti liikkeelle. Maanantaina tehtiin ihan perustyöskentelyä kentällä, volttien ja siirtymisten muodossa. Laukka ei pyörinyt kunnolla, mutta ainakaan Roosa ei painanut kädelle. Tiistaina raahattiin Sonjan kanssa puupinosta männyn rungon pätkiä puomeiksi, joista hakkasimme oksan tyngät pois. Roosa ja Remi olivat kumpikin ihan innoissaan tästä vaihtelusta. Ensiksi mentiin ravipuomeja, joita Roosa aluksi kolautteli.Toistojen jälkeen saatiin hyviäkin puomien ylityksiä. 

Ravipuomien jälkeen vuorossa oli laukkapuomeja innariväleillä. Ensin vaadittiin muutamia toistoja ja itselta paljon keskittymistä, että saatiin hyviä, onnistuneita suorituksia. Mun piti saada Roosa tulemaan puomeille hyvin ja sen jälkeen vain pitää laukka yllä niin Roosa hoiti homman kotiin. Tämän kun tajusin niin alkoi sujumaan. Alla olevasta videosta, mikä tosin on huono laatuinen, koska kännykkä, näette yhden pätkän. Keskiviikkona kokosin kentälle kaksi ristikkoa. Viimeksi ollaan hypätty viimesyksynä niin päätin aloittaa pienillä esteillä ja helpoilla tehtävillä. Valitettavasti tältäkään kerralla ei ole materiaallia Sonjan hypyttäessä Pixiä, hän ei ehtinyt/pystynyt oikein kuvaamaan. No siis esteet olivat polvenkorkuisia ja tehtävänä päästä yli esteistä. 

Myönnetään olin aika yllättynyt kun meni niin hyvin. Tietysti harjoitusta tarvitaan paljon, sitä en sano, mutta koko talven tauosta huolimatta meni hyvin. Paikat osuivat suurimmaksi osaksi hyvin sekä itse olin hypyissä mukana suurimmaksi osaksi hyvin. Mitä nyt silloin meinasin jäädä jälkeen kun hyppy lähti liian kaukaa. No ainakaan ei tiputettu kertaakaan ja Roosa kuunteli taas kerran hyvin!

Mikähän siinä on, että tämä pieni hevoinen kuuntelee mua laukassa paljon paremmin kun kentällä on puomeja tai esteitä? Ei sitä tavanomaista kädelle painamista ja kaahottamista vaan laukka on säädeltävissä ja pidetteitäni kuunnellään heti kun eteen laitetaan puomeja ja esteitä?! Onko muiden hevosilla tälläistä? 

Torstaina sitten liikuttiin kentällä kaikissa askellajeissa rennostti palautellen ja perjantaina Roosa vietti ansaitsemaansa vapaa-päivää auringonpaisteessa tarhaillen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Varsaprojektin viimeinen osa!

Veikkaisin tämän kuvan olevan otettu huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa. Tämän luulisin olevan jo kesäkuun puolella otettu kun puut jo vihertävät. Tässä näkyykin oikein päivämäärä. Tämä kuva jäikin sitten viimeiseksi mahakuvaksi... Myös nisät olivat kasvaneet perjantaina. Sillä lauantaina lähdin jo aikaisin iltapäivällä kaverin ylioppilasjuhliin eikä Sonjakaan ollut kotona, joten kukaan ei ollut käynyt tarkistamassa Roosan vointia illalla. Aamulla heräilin ja sain vipinää kinttuihini kun sain puhelimeeni tälläisen kuvan iskältä.  Roosa oli siis varsonut laitumelle terveen orivarsan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ja noin kaksikymmentä vuorokautta etuajassa. Olisi mennyt päivällensä, jos olisi tiinehtynyt ensimmäisestä kiimasta. Roosan entinen omistaja kertoi, että Roosan orivarsat on syntyneet noin kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa ja tammavarsat päivällensä. Ensimmäinen kuva jonka minä onnistuin pikkumiehestä ottamaan. :) Nyt oll

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri