Siirry pääsisältöön

Vk 12 kuulumiset ma-pe

Viikko taas vierähti ihan huomaamatta ohi. Tuntui, että viikko oli ohitse ennen kuin se kerkesi kunnolla alkamaankaan. Roosa onkin päässyt tällä viikolla ahkerasti liikkeelle. Maanantaina tehtiin ihan perustyöskentelyä kentällä, volttien ja siirtymisten muodossa. Laukka ei pyörinyt kunnolla, mutta ainakaan Roosa ei painanut kädelle. Tiistaina raahattiin Sonjan kanssa puupinosta männyn rungon pätkiä puomeiksi, joista hakkasimme oksan tyngät pois. Roosa ja Remi olivat kumpikin ihan innoissaan tästä vaihtelusta. Ensiksi mentiin ravipuomeja, joita Roosa aluksi kolautteli.Toistojen jälkeen saatiin hyviäkin puomien ylityksiä. 

Ravipuomien jälkeen vuorossa oli laukkapuomeja innariväleillä. Ensin vaadittiin muutamia toistoja ja itselta paljon keskittymistä, että saatiin hyviä, onnistuneita suorituksia. Mun piti saada Roosa tulemaan puomeille hyvin ja sen jälkeen vain pitää laukka yllä niin Roosa hoiti homman kotiin. Tämän kun tajusin niin alkoi sujumaan. Alla olevasta videosta, mikä tosin on huono laatuinen, koska kännykkä, näette yhden pätkän. Keskiviikkona kokosin kentälle kaksi ristikkoa. Viimeksi ollaan hypätty viimesyksynä niin päätin aloittaa pienillä esteillä ja helpoilla tehtävillä. Valitettavasti tältäkään kerralla ei ole materiaallia Sonjan hypyttäessä Pixiä, hän ei ehtinyt/pystynyt oikein kuvaamaan. No siis esteet olivat polvenkorkuisia ja tehtävänä päästä yli esteistä. 

Myönnetään olin aika yllättynyt kun meni niin hyvin. Tietysti harjoitusta tarvitaan paljon, sitä en sano, mutta koko talven tauosta huolimatta meni hyvin. Paikat osuivat suurimmaksi osaksi hyvin sekä itse olin hypyissä mukana suurimmaksi osaksi hyvin. Mitä nyt silloin meinasin jäädä jälkeen kun hyppy lähti liian kaukaa. No ainakaan ei tiputettu kertaakaan ja Roosa kuunteli taas kerran hyvin!

Mikähän siinä on, että tämä pieni hevoinen kuuntelee mua laukassa paljon paremmin kun kentällä on puomeja tai esteitä? Ei sitä tavanomaista kädelle painamista ja kaahottamista vaan laukka on säädeltävissä ja pidetteitäni kuunnellään heti kun eteen laitetaan puomeja ja esteitä?! Onko muiden hevosilla tälläistä? 

Torstaina sitten liikuttiin kentällä kaikissa askellajeissa rennostti palautellen ja perjantaina Roosa vietti ansaitsemaansa vapaa-päivää auringonpaisteessa tarhaillen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!