Siirry pääsisältöön

Ratsastusta

Nyt on ratsastuspäiviä takana jo muutama, ihanaa!! Pääasiassa ratsastuksista on jäänyt hyvä mieli lukuunottamatta perjantaita. Roosa siis kengitettiin keskiviikkona ja silloin lähdettiinkin maastoon ja kierrettiin noin kahdeksan kilometrin lenkki sateessa. Onneksi oli sadenpitävät vaatteet joten menoa sade ei päässyt hankaloittamaan. Aluksi Roosa oli tosi kiireinen ravissa, mutta kun sitkeästi jakoin tehdä pidätteitä niin lyötyi rento ja rauhallinen ravi. Loppumatkasta tehtiin vähä takaosa  kävelemään eri uralla kun etuosa väistättelyä ja käynti-seis-käynti ja käynti-ravi-käynti siirtymisiä. Alun taistelun jälkeen sain Roosan kuuntelemaan itseäni ja ratsastus lopetettiin todella hyvin mielin. 

http://nicolelivermore.com/horse-quote-banner/
Tortaina lähdettiin taas maastoon ja mentiin alle tunti. Nyt rennommalla mielellä eikä tuuppailtu matkalla. Mentiin yhdetä melko pienestä ja matalasta vesilätäköstä ja Roosa oli niin suiloinen kun se alko kuopimaan sitä etujalallaan vaikka vettä oli tosiaan vain muutama sentti. :D Perjantaina mentiin vajaan tunnin lenkki ja Roosa säikkyi joka ikistä lentoon lähtevää lintua. Kerran Roosa säikähti lintua ihan kunnolla ja melkein tipuin selästä en onneksi kumminkaan.  Ja sitten se säihkähti pyöräiliää ja laukattiin parikymmentä metriä karkuun, onneksi peltotietä eikä maantietä pitkin. Perjatain ratsastuksista ei siis jäänyt kovin hyvä mieli...

Launataina  päätin että pidetään kevyt taivuttelupäivä pihassa pyörien voltilla. Alkukäyntien jälkeen tehtiin käynnissä volttia ja Roosa rentoutui ihan kivasti. Aloitettiin sitten ravailemaan jatkaen taivuttelua. Alkuun Roosa ei rentoutunut yhtään, mutta ei mennyt kauaa kun alkoi tulemaan lyhyitä hyviä pätkiä. Tehtiin sitten aika paljon siirtymisiä ravista käyntiin ja käynnistä raviin ja Roosa alkoi kuuntelemaan jo ihan kivasti. Varsinkin niin että mitä enemmän sain istunnan mukaan sitä parempia ja tasaisempia siirtymisiä tuli.

http://www.pinterest.com/pin/85849936620368185/
Ja täytyy nyt manita että mulla on sellainen paha tapa puristaa aina polvilla satulaa. Nyt kerrankin kiinnitin siihen huomiota ja oikeasti helpotti harjoituravissa istumista. Päätinkin että voisin nyt pitää kuurin harjoitusravista ja opetella istumaan siinä. Kun yleensä tuppaan lintsaamaan menemällä kevyttä ravia. Laukaa otettiin parin kolmen metrin pätkissä ja se riitti että saatiin muutama hyvä siirtyminen niin nostoissa ja hidastuksissa. Tämän päivän ratsastuksista en vielä tiedä mitä tehdään ja missä mennään.

Keskiviikkona pääsenkin kiipeämään erään suomenhevostamman kyyttiin ja jännityksellä jo odotan. Ihan uusi tuttavuus tämä ei ole, mutta viime ratsastuskerrasta on vierähtänyt jo tovi ja tarkoitus olisi päästä hyppäämään. Kuviakin mahdollisesti tulee jos sää vain sallii. :)

Kommentit

  1. Odotan innolla suokkipostausta ....;) Olis muuten kiva jos voisit joku kerta tehdä videopostauksen ratsastuksesta (siihen sisältyis kaikki jutut ennen ja jälkeen:D)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik