Siirry pääsisältöön

Ratsastusta

Nyt on ratsastuspäiviä takana jo muutama, ihanaa!! Pääasiassa ratsastuksista on jäänyt hyvä mieli lukuunottamatta perjantaita. Roosa siis kengitettiin keskiviikkona ja silloin lähdettiinkin maastoon ja kierrettiin noin kahdeksan kilometrin lenkki sateessa. Onneksi oli sadenpitävät vaatteet joten menoa sade ei päässyt hankaloittamaan. Aluksi Roosa oli tosi kiireinen ravissa, mutta kun sitkeästi jakoin tehdä pidätteitä niin lyötyi rento ja rauhallinen ravi. Loppumatkasta tehtiin vähä takaosa  kävelemään eri uralla kun etuosa väistättelyä ja käynti-seis-käynti ja käynti-ravi-käynti siirtymisiä. Alun taistelun jälkeen sain Roosan kuuntelemaan itseäni ja ratsastus lopetettiin todella hyvin mielin. 

http://nicolelivermore.com/horse-quote-banner/
Tortaina lähdettiin taas maastoon ja mentiin alle tunti. Nyt rennommalla mielellä eikä tuuppailtu matkalla. Mentiin yhdetä melko pienestä ja matalasta vesilätäköstä ja Roosa oli niin suiloinen kun se alko kuopimaan sitä etujalallaan vaikka vettä oli tosiaan vain muutama sentti. :D Perjantaina mentiin vajaan tunnin lenkki ja Roosa säikkyi joka ikistä lentoon lähtevää lintua. Kerran Roosa säikähti lintua ihan kunnolla ja melkein tipuin selästä en onneksi kumminkaan.  Ja sitten se säihkähti pyöräiliää ja laukattiin parikymmentä metriä karkuun, onneksi peltotietä eikä maantietä pitkin. Perjatain ratsastuksista ei siis jäänyt kovin hyvä mieli...

Launataina  päätin että pidetään kevyt taivuttelupäivä pihassa pyörien voltilla. Alkukäyntien jälkeen tehtiin käynnissä volttia ja Roosa rentoutui ihan kivasti. Aloitettiin sitten ravailemaan jatkaen taivuttelua. Alkuun Roosa ei rentoutunut yhtään, mutta ei mennyt kauaa kun alkoi tulemaan lyhyitä hyviä pätkiä. Tehtiin sitten aika paljon siirtymisiä ravista käyntiin ja käynnistä raviin ja Roosa alkoi kuuntelemaan jo ihan kivasti. Varsinkin niin että mitä enemmän sain istunnan mukaan sitä parempia ja tasaisempia siirtymisiä tuli.

http://www.pinterest.com/pin/85849936620368185/
Ja täytyy nyt manita että mulla on sellainen paha tapa puristaa aina polvilla satulaa. Nyt kerrankin kiinnitin siihen huomiota ja oikeasti helpotti harjoituravissa istumista. Päätinkin että voisin nyt pitää kuurin harjoitusravista ja opetella istumaan siinä. Kun yleensä tuppaan lintsaamaan menemällä kevyttä ravia. Laukaa otettiin parin kolmen metrin pätkissä ja se riitti että saatiin muutama hyvä siirtyminen niin nostoissa ja hidastuksissa. Tämän päivän ratsastuksista en vielä tiedä mitä tehdään ja missä mennään.

Keskiviikkona pääsenkin kiipeämään erään suomenhevostamman kyyttiin ja jännityksellä jo odotan. Ihan uusi tuttavuus tämä ei ole, mutta viime ratsastuskerrasta on vierähtänyt jo tovi ja tarkoitus olisi päästä hyppäämään. Kuviakin mahdollisesti tulee jos sää vain sallii. :)

Kommentit

  1. Odotan innolla suokkipostausta ....;) Olis muuten kiva jos voisit joku kerta tehdä videopostauksen ratsastuksesta (siihen sisältyis kaikki jutut ennen ja jälkeen:D)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi