Siirry pääsisältöön

Viikon blogihaaste: Mitä hevoseni tekee, kun...

''OHJEET: Nyt kerrotaan miten hevosemme reagoivat eri tilanteissa! Vastaa kysymyksiin omasta-, vuokra- tai vaikka hoitohevosestasi. Voit keksiä lisäksi myös omia kysymyksiä ja haastaa kaverisi vastaamaan niihin.Kopioi halutessasi yllä oleva banneri postaukseen ja linkitä tämä haastepostaus, josta ohjeet löytyvät. Haasteen voi tehdä kuka vain ja mukaan voi tulla silloin kun aihe on mieleinen. Linkitä sinun tekemä postaus tämän postauksen lopussa olevaan osioon, jonne kaikkien haasteeseen vastanneiden blogit tulevat. Sieltä minä ja muut voivat käydä sitten lukemassa sinun tekemän postauksen.''


Mitä hevoseni tekee, kun...

Ratsastus

... nousen sen selkään? Roosa seisoo kiltisti paikoillaan, joskus kun jään säätämään jalustimia se alkaa liikkumaan, mutta silloin pysäytän heti.
... kävelen pitkin ohjin alkukäyntejä? Kiertelee ja kaartelee. Mentiin sitten maastossa tai kentällä Roosa kävelee todella hitaasti, jos koko aika ei muistuta.
... se ei jaksaisi lähteä töihin? Kävelee extra hitaasti ja kiemurtelee tuplasti enemmän.
... pyydän sitä vaihtamaan laukkaa? Enpä ole kokeillut kun tiedän että ei varmasti onnistuisi. Tosin tämäkin kuskin syytä kun ei osaa vielä pyytää. Ja muutenkaan ei olla edistytty vielä siihen asti.
... se pelkää jotain estettä? Ei olla paljon hypitty, eikä niin että Roosa olisi tosissaan pelännyt niin en osaa sanoa. Joskus kun mennään jotain estettä se saattaa ekalla kerralla vain mennä ohi.
... maastossa pitäisi mennä ojan yli? No ei olla isojen ojien yli menty, mutta pari pientä niin tuntuu siltä että Roosa hyppäisi, mutta vain etujalat pääsee ojan yli, sitten se kumartuu syömään kunnes laahaa takajalta toiselle puolelle.
... tipahdan? Kerran oon tippunut oikotiellä ja silloin sain pidettyä ohjista kiinni ja Roosa jäi viereen katsomaan.
... maastossa tulee traktori/joku muu iso auto vastaan?  Ei ole tullut kun henkilöautoja ja mönkiä vasta vastaan niin en osaa sanoa. Pikkuautoista ei ainakaan piittää vaikka kuski ei meinaa tätä millään oppia.
... käytän raippaa? Lisää vauhtia.



Hoitotoimenpiteet

... puhdistan kaviot? Nostaa jalan. Toisinaan saan nojata jalkaan reippaammin ja välillä riittää kun vien kättä jalalla tai hyvänä päivänä kun kumarrun nostamaan jalkaa.
... pesen sitä? Pysyy paikoillaan, mutta ei tykkää harjan kastelusta.
... laitan sille suitset? Kun olen ottanut riimun pois Roosa kääntää joka kerta päänsä oikealle, mutta kun vain odotan se kääntää päänsä takaisin ja saan sille suitset ongelmitta.
.. kiristän satulavyötä? Käytävällä jos on kunnolla kiinni seisoo siinä, mutta jos ei ole missään kiinni lähtee haahuilemaan.
... suihkutan hyttysmyrkkyä? Ei sano mitään, kuuntelee vaan.
... haen sen sisälle tarhasta tai laitumelta? Aina saa hakea sieltä missä Roosa mahtaa sillä hetkellä olemaan. Mutta antaa ottaa itsensä helposti kiinni ja kävelee kiltisti.




Sekalaiset

... se on yksin tallissa/tarhassa ja muita hevosia ei ole näkyvissä? Ihan yksin Roosa ei oo ollut vaikka joskus jäi laitumelle yksin. Silloin hirnui perään, mutta Alila ja Remi oli aidan toisella puolella näköpiirissä. Ja viisi minuuttia Roosa on ollut yksin tallissa sanomatta siihen mitään.
... se karkaa? Juoksi naapuriin Pixin ja Alilan kanssa ja söi ja rallitteli heidän pellollaan. Leipäsangolla sai aika nopeasti kiinni.
.. se näkee uuden hevosen? Jäykistyy paikoilleen tuijottamaan ja yrittää lähteä mahd. nopeasti tutustumaan uuten hevoseen.
.. se maistaa jotain pahan makuista? Haistelee sitä kauan ja jos erehtyy ottamaan suuhun sen tiputtaa heti pois.
.. se kerjää ruokaa? Katsoo suloisesti ja tökkii turvalla.
.. se lastataan? Ei olla vielä kertaakaan lastattu että saapi nähdä...


Mitä hevoseni tekee juuri nyt? Syö laitumella tai nukkuu puun alla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik