Siirry pääsisältöön

''Asfaltti tomuinen tahtoisin oluen mut ei, en saa...''


Kaikki kuvat on itse ottamiani, jos kuvatekstissä ei toisin mainita.
Lämmintä on piisannut taas monta päivää, mutta en valita. Oon oikeasti nauttinut kun on saanut maata pihalla auringossa ja ruskettua. Oon koittanut juoda paljon ja kaikki liikkuminen on ollut minimissään. Torstaina menin Roosalla 19km reilussa kolmessa tunnissa. Remin kanssa oon oppinut siihen että se pelkää autoja niin nyt joudun opettelemaan Roosan kanssa olemaan jännittämättä autoja. Lenkki menin hyvin, mitä nyt Roosa säikähti pari kertaa ojasta lentoon lähtevää lintua. Itselle oli viimeiset viisi kilometriä täyttä tuskaa selässä kun en ole tottunut ratsastamaan noin kauaa tai noin pitkää lenkkiä.

Perjantaina lähdettiin keskiselle ja ostettiin mulle sieltä uusi koululaukku edellisen vedellessä viimeisiä. Vanhassa kun tuli pohjaan reikä sauman kohdalle ja vetoketjukin on hajalla. Sen lisäksi mukaan tarttui paljon hehkutettuja baby lipsejä. Mutta hillitsin itseni ja ostin vain kaksi, yhden värillisen ja yhden värittömän. Nyt kun oon niitä muutaman päivän kayttänyt niin hyllä huomaa eron. Ei siis ihan turhaan hehkutettu tätä tuotetta. Ja sitten ostin uuden ripsarin. 

Pari vaatekappalettakin tarttui mukaan. Collegekankaiset huosut ja olkaimeton toppi. Kumpaankin olen jo täysin rakastunut kun ne on niin mukavat päällä!:) Kotimatkalla poikettiin halpa-halliin josta mukaan lähti vielä muutamat lengginsit. Kahdet mustat ja yhdet valkoiset, en siis lyötänyt sellaisia haluamiani keskiseltä. Ja sitten ohut pinkki paita, joka on varmasti kesäiltoina tosi mukava ja viileä päällä.

Kuva on Sonjan ottama ja tästä näkee mun lauantain asun.
Kun päästiin kotia tyhjäsin ruokaostoksia kaappiin ja vaidoin vaatteita ja lähdin kylälle skopolla. Siellä vierähtikin loppuilta. Kotona menin suoraa nukkumaan ja Roosa sai perjantaina vapaapäivän. Lauantaina koitin vähän siivoilla, mutta siitä ei oikein tullut mitään. Ja illalla J tuli meille yöksi. Ja Roosa sai perään toisen vapaan kun en jaksanut taikka kerinnyt sitä ratsastaa. Remillä ratsastin Sonjan taluttamana pihan ympäri kaksi kertaa fiilistelle ja pääsin jopa selkää tosi helposti ilman apua.

Kuva on Leevin ottama.
Sunnuntaina iltapäivällä oli sitten vihdoin ja viimein ratsastusta luvassa. Sonja lähti aamupäivästä yyteriin kavereidensa kanssa, joten päätin käyttää tilannetta hyväkseni ja ratsastaa Remilläkin. Niimpä vaihdoin ratsastushousut jalkaan ja lähdin hakemaan Remiä laitumelta. Nopea harjaus tallissa, harjan letitys, suojat, satula ja suitset ja selkään. Alkukäyntien jälkeen mentiin kentällä tuupailemaan noin 20-30minuutiksi. 

En muistakkaan koska olisin ratsastanut Remillä kunnolla viimeksi. Se on niin erilainen kun Roosa, paljon herkempi ja reippaampi. Aluksi tein sillä muutaman voltin millä Remi meinasi alkaa kiukuttelemaan, mutta kun pyysin vain eteen niin Remi lopetti sen. Muutamia väistöjä joissa Remi meinasi alkaa ennakoimaan. Sen jälkeen vuorossa oli ravia ja katkettiin samalla kaavalla. Volteilla Remi meinasi karata ulkolapa edellä, mutta kun muistin pitää ulkoavut lähellä loppui punkeminen.


Laukkaakin otettiin. Laukka oli reipasta, muttei kovin hyvän laatuista. Remi kumminkin tykkäsi kun sai laukata ja laukattiin kumpaankin suuntaan muutamat ympyrät ja Remi oli todella kevyt ratsastaa. Lopuksi ravattiin vielä muutama hyvä voltti kumpaankin suuntaan ja palkinnoksi Remille lähdettiin vielä neljän kilometrin maastolenkille. Remi käyttäytyi hyvin sielläkin. :)


Kun olin Remillä maastossa kauempana alkoi jyrisemään ja aurinko peittyi pilvien taakse. Mietin että kerkeänkö ratsastaa Roosalla vai alkaako sataa ja ukkostaa ihan kunnolla. Hyvin kerittiin eikä edes alkanut ukkostaa. Roosan kanssa mentiin kentälle ja tehtiin koko aika samaan kuviota. Eli tein lyhyen sivun päätyn voltin, käännyin voltin jälkeen pari metriä ennen kulmaa ja tein käynnissä väistöä uralle asti, jonka jälkeen suoristus ja pysähdys, välillä myös peruutus ja sen jälkeen tehtävä toistui samanlaisena. Aluksi menin koko tehtävää käynnissä ja kun se sujui aloin tulemaan koko tehtävää ravissa lukuunottamatta väistöä, jonka tulin joka kerta käynnissä.


Ravikin meni ihan hyvin kunnes aloin tulemaan tehtävää laukassa. Voltit eivät menneet kauhean hyvin, vaikka niillä tuli ihan kivoja pätkiä. Siirtymiset käyntiin onnistui ihan hyvin ravin kautta. Kun olin tyytyväinen käveltiin loppukäynnit ja mentiin takaisin tallille. Hyvä mieli jäi Roosalla ratsastamisesta vaikka yhtä hyvin ei mennytkään kun Remin kanssa, jolla vaatimus tasokaan ei ollut yhtä korkea. Kummankin hepan pyyhin märällä sienellä läpi ratsastuksen jälkeen ja venyttelin leipä palojen avulla. Roosa ei vain vielä hoksannut tätä ideaa.

Tänään eli maanantaina Sulkku sitten muutti Rajakallioon. Jenni kävi hakemassa sen noin yhden maissa ja Sulkku melkein juoksi kuljetusautoon. Tosin siellä oli jo kaveri odottamassa. Viikon ajan oon tiennyt että pian Sulkku lähtee ja oon kerinnyt sisäistämään ajatuksen ja nyt kun se oli ajankohtaista ei asia ollutkaan niin suuri shokki ja selvisin tilanteesta ilman kyyneliä vaikka muuten oon herkistellyt viime päivinä todella helposti.


Tulipa tekstiä paljon, onnittelut sille joka jaksoi lukea loppuun. Nyt saattekin kertoa mielipidettä mitä tykkäsitte tästä postauksesta. Missä on parantamisen varaa ja mikä kenties oli hyvää!?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin