Siirry pääsisältöön

''Asfaltti tomuinen tahtoisin oluen mut ei, en saa...''


Kaikki kuvat on itse ottamiani, jos kuvatekstissä ei toisin mainita.
Lämmintä on piisannut taas monta päivää, mutta en valita. Oon oikeasti nauttinut kun on saanut maata pihalla auringossa ja ruskettua. Oon koittanut juoda paljon ja kaikki liikkuminen on ollut minimissään. Torstaina menin Roosalla 19km reilussa kolmessa tunnissa. Remin kanssa oon oppinut siihen että se pelkää autoja niin nyt joudun opettelemaan Roosan kanssa olemaan jännittämättä autoja. Lenkki menin hyvin, mitä nyt Roosa säikähti pari kertaa ojasta lentoon lähtevää lintua. Itselle oli viimeiset viisi kilometriä täyttä tuskaa selässä kun en ole tottunut ratsastamaan noin kauaa tai noin pitkää lenkkiä.

Perjantaina lähdettiin keskiselle ja ostettiin mulle sieltä uusi koululaukku edellisen vedellessä viimeisiä. Vanhassa kun tuli pohjaan reikä sauman kohdalle ja vetoketjukin on hajalla. Sen lisäksi mukaan tarttui paljon hehkutettuja baby lipsejä. Mutta hillitsin itseni ja ostin vain kaksi, yhden värillisen ja yhden värittömän. Nyt kun oon niitä muutaman päivän kayttänyt niin hyllä huomaa eron. Ei siis ihan turhaan hehkutettu tätä tuotetta. Ja sitten ostin uuden ripsarin. 

Pari vaatekappalettakin tarttui mukaan. Collegekankaiset huosut ja olkaimeton toppi. Kumpaankin olen jo täysin rakastunut kun ne on niin mukavat päällä!:) Kotimatkalla poikettiin halpa-halliin josta mukaan lähti vielä muutamat lengginsit. Kahdet mustat ja yhdet valkoiset, en siis lyötänyt sellaisia haluamiani keskiseltä. Ja sitten ohut pinkki paita, joka on varmasti kesäiltoina tosi mukava ja viileä päällä.

Kuva on Sonjan ottama ja tästä näkee mun lauantain asun.
Kun päästiin kotia tyhjäsin ruokaostoksia kaappiin ja vaidoin vaatteita ja lähdin kylälle skopolla. Siellä vierähtikin loppuilta. Kotona menin suoraa nukkumaan ja Roosa sai perjantaina vapaapäivän. Lauantaina koitin vähän siivoilla, mutta siitä ei oikein tullut mitään. Ja illalla J tuli meille yöksi. Ja Roosa sai perään toisen vapaan kun en jaksanut taikka kerinnyt sitä ratsastaa. Remillä ratsastin Sonjan taluttamana pihan ympäri kaksi kertaa fiilistelle ja pääsin jopa selkää tosi helposti ilman apua.

Kuva on Leevin ottama.
Sunnuntaina iltapäivällä oli sitten vihdoin ja viimein ratsastusta luvassa. Sonja lähti aamupäivästä yyteriin kavereidensa kanssa, joten päätin käyttää tilannetta hyväkseni ja ratsastaa Remilläkin. Niimpä vaihdoin ratsastushousut jalkaan ja lähdin hakemaan Remiä laitumelta. Nopea harjaus tallissa, harjan letitys, suojat, satula ja suitset ja selkään. Alkukäyntien jälkeen mentiin kentällä tuupailemaan noin 20-30minuutiksi. 

En muistakkaan koska olisin ratsastanut Remillä kunnolla viimeksi. Se on niin erilainen kun Roosa, paljon herkempi ja reippaampi. Aluksi tein sillä muutaman voltin millä Remi meinasi alkaa kiukuttelemaan, mutta kun pyysin vain eteen niin Remi lopetti sen. Muutamia väistöjä joissa Remi meinasi alkaa ennakoimaan. Sen jälkeen vuorossa oli ravia ja katkettiin samalla kaavalla. Volteilla Remi meinasi karata ulkolapa edellä, mutta kun muistin pitää ulkoavut lähellä loppui punkeminen.


Laukkaakin otettiin. Laukka oli reipasta, muttei kovin hyvän laatuista. Remi kumminkin tykkäsi kun sai laukata ja laukattiin kumpaankin suuntaan muutamat ympyrät ja Remi oli todella kevyt ratsastaa. Lopuksi ravattiin vielä muutama hyvä voltti kumpaankin suuntaan ja palkinnoksi Remille lähdettiin vielä neljän kilometrin maastolenkille. Remi käyttäytyi hyvin sielläkin. :)


Kun olin Remillä maastossa kauempana alkoi jyrisemään ja aurinko peittyi pilvien taakse. Mietin että kerkeänkö ratsastaa Roosalla vai alkaako sataa ja ukkostaa ihan kunnolla. Hyvin kerittiin eikä edes alkanut ukkostaa. Roosan kanssa mentiin kentälle ja tehtiin koko aika samaan kuviota. Eli tein lyhyen sivun päätyn voltin, käännyin voltin jälkeen pari metriä ennen kulmaa ja tein käynnissä väistöä uralle asti, jonka jälkeen suoristus ja pysähdys, välillä myös peruutus ja sen jälkeen tehtävä toistui samanlaisena. Aluksi menin koko tehtävää käynnissä ja kun se sujui aloin tulemaan koko tehtävää ravissa lukuunottamatta väistöä, jonka tulin joka kerta käynnissä.


Ravikin meni ihan hyvin kunnes aloin tulemaan tehtävää laukassa. Voltit eivät menneet kauhean hyvin, vaikka niillä tuli ihan kivoja pätkiä. Siirtymiset käyntiin onnistui ihan hyvin ravin kautta. Kun olin tyytyväinen käveltiin loppukäynnit ja mentiin takaisin tallille. Hyvä mieli jäi Roosalla ratsastamisesta vaikka yhtä hyvin ei mennytkään kun Remin kanssa, jolla vaatimus tasokaan ei ollut yhtä korkea. Kummankin hepan pyyhin märällä sienellä läpi ratsastuksen jälkeen ja venyttelin leipä palojen avulla. Roosa ei vain vielä hoksannut tätä ideaa.

Tänään eli maanantaina Sulkku sitten muutti Rajakallioon. Jenni kävi hakemassa sen noin yhden maissa ja Sulkku melkein juoksi kuljetusautoon. Tosin siellä oli jo kaveri odottamassa. Viikon ajan oon tiennyt että pian Sulkku lähtee ja oon kerinnyt sisäistämään ajatuksen ja nyt kun se oli ajankohtaista ei asia ollutkaan niin suuri shokki ja selvisin tilanteesta ilman kyyneliä vaikka muuten oon herkistellyt viime päivinä todella helposti.


Tulipa tekstiä paljon, onnittelut sille joka jaksoi lukea loppuun. Nyt saattekin kertoa mielipidettä mitä tykkäsitte tästä postauksesta. Missä on parantamisen varaa ja mikä kenties oli hyvää!?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik