Siirry pääsisältöön

Maastoilua ja pieni potilas

Tänään lähdettiin Piian kanssa heti aamulla ratsastamaan. Kello oli kymmenen kun päästiin lähtemään meiltä, Piia meni siis Remillä ja itse  menin Roosalla. Tällä kertaa lähdettiin maastoon vähän kauemmaksi. Hetken matkaa jouduttiin taluttamaan heppoja tietäpitkin koska Remi ainakin pelkää autoja ja Roosasta en tiedä, vaikka sen ei pitäisi pelätä autoja. 

Maasto meni oikein kivasta. Roosa ei paljoa säikkynyt mitään. Vähän katsottiin kiviä ja puukasoja, mutta rohkeasti nekin ohitettiin. Remi kyttäili sitten vähän ennemmän, mutta ei kumminkaan säntäillyt. 

Mentiin pääasiassa käyntiä, muutamaa ravipätkää lukuun ottamatta. Ja laukkaakin otettiin lyhyt pätkä. Paljon ei viitsinyt mennä käyntiä lujempaa kun tie oli aika kivikkoista tai siinä oli tuollaista isoa murskaa mitä tuossa vasemman puoleisessa kuvassa näkyy. 

Pituutta lenkille tuli Sport Trackerin mukaan 12,48km ja aikaa tähän meni noin kaksituntia. Keskinopeus 5,2km/h ja maks.nopeus 24.5km/h. Oikein oli mukava lenkki ja kivaa vaihtelua, kun pääsi vähän pitemmälle maastoihin.

Kotona sitten kylmäsin Sulkun etujalat. Nyt te mietitte että miksi, kun eihän Sulkulla oo edes tehty mitään. Eilen kaikki ponit pääsi samaan laumaan laitumelle, Remi sitten jahtasi Sulkkua ettei se päässyt tekemään tuttavuutta Alilan kanssa. Samoin se kiukutteli myös Roosalle ja vahti ettei Alila pääse muiden luokse. Sulkku on sitten vissiin jäänyt vähän ahtaalle jossakin, tehnyt nopean käännöksen ja revähdyttänyt itsensä tai jotain..? 

Illalla äiti tuli sanomaan mulle että menisin auttamaan sitä että nyt siirretään Remi toiseen aitaan kun Sulkku ontuu ja sitä ei juoksuteta enää yhtään. En oo varmaan ikinä nähnyt hevosen kävelevän niin huonosti, Sulkusta oikein näki että siihen sattui. Vasen etujalka oli sen verran paisuksissa että sen huomasi. Laitoin siihen kylmäävää arnikaa ja pintelin tukemaan jännettä. 

Tänään aamulla kaikki muun hevoset makasi, paitsi Remi. Ratsastuksen jälkeen kun hain Sulkkua piti Piian kulkea sen takana koska Sulkku ei olisi halunnut liikkua. Kylmäsin sitten Sulkun etujalat, mutta ne ei olleet paljon paisuksissa. Kun oon monta kertaa Sulkun jalkoja hiplannut niin sen huomaa. Kylmäyksen jälkeen pistin etujalkoihin pintelit tukemaan ja vein Sulkun takaisin laitumelle. Ja Sulkulla on mahdollisesti vielä oikea takajalkakin kipeä. Tai varmaan onkin, ainakin se oirehtii. En nyt sano mitää varmasti kun en ole eläinlääkäri, kipuhan saattaa olla peräisin melkein mistä vaan. Katsotaan tässä nyt mihin suunaan ponin vointi menee ja katsotaan sitten sen mukaan mitä pitää tehdä. 


Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!