Siirry pääsisältöön

Maastoilua ja pieni potilas

Tänään lähdettiin Piian kanssa heti aamulla ratsastamaan. Kello oli kymmenen kun päästiin lähtemään meiltä, Piia meni siis Remillä ja itse  menin Roosalla. Tällä kertaa lähdettiin maastoon vähän kauemmaksi. Hetken matkaa jouduttiin taluttamaan heppoja tietäpitkin koska Remi ainakin pelkää autoja ja Roosasta en tiedä, vaikka sen ei pitäisi pelätä autoja. 

Maasto meni oikein kivasta. Roosa ei paljoa säikkynyt mitään. Vähän katsottiin kiviä ja puukasoja, mutta rohkeasti nekin ohitettiin. Remi kyttäili sitten vähän ennemmän, mutta ei kumminkaan säntäillyt. 

Mentiin pääasiassa käyntiä, muutamaa ravipätkää lukuun ottamatta. Ja laukkaakin otettiin lyhyt pätkä. Paljon ei viitsinyt mennä käyntiä lujempaa kun tie oli aika kivikkoista tai siinä oli tuollaista isoa murskaa mitä tuossa vasemman puoleisessa kuvassa näkyy. 

Pituutta lenkille tuli Sport Trackerin mukaan 12,48km ja aikaa tähän meni noin kaksituntia. Keskinopeus 5,2km/h ja maks.nopeus 24.5km/h. Oikein oli mukava lenkki ja kivaa vaihtelua, kun pääsi vähän pitemmälle maastoihin.

Kotona sitten kylmäsin Sulkun etujalat. Nyt te mietitte että miksi, kun eihän Sulkulla oo edes tehty mitään. Eilen kaikki ponit pääsi samaan laumaan laitumelle, Remi sitten jahtasi Sulkkua ettei se päässyt tekemään tuttavuutta Alilan kanssa. Samoin se kiukutteli myös Roosalle ja vahti ettei Alila pääse muiden luokse. Sulkku on sitten vissiin jäänyt vähän ahtaalle jossakin, tehnyt nopean käännöksen ja revähdyttänyt itsensä tai jotain..? 

Illalla äiti tuli sanomaan mulle että menisin auttamaan sitä että nyt siirretään Remi toiseen aitaan kun Sulkku ontuu ja sitä ei juoksuteta enää yhtään. En oo varmaan ikinä nähnyt hevosen kävelevän niin huonosti, Sulkusta oikein näki että siihen sattui. Vasen etujalka oli sen verran paisuksissa että sen huomasi. Laitoin siihen kylmäävää arnikaa ja pintelin tukemaan jännettä. 

Tänään aamulla kaikki muun hevoset makasi, paitsi Remi. Ratsastuksen jälkeen kun hain Sulkkua piti Piian kulkea sen takana koska Sulkku ei olisi halunnut liikkua. Kylmäsin sitten Sulkun etujalat, mutta ne ei olleet paljon paisuksissa. Kun oon monta kertaa Sulkun jalkoja hiplannut niin sen huomaa. Kylmäyksen jälkeen pistin etujalkoihin pintelit tukemaan ja vein Sulkun takaisin laitumelle. Ja Sulkulla on mahdollisesti vielä oikea takajalkakin kipeä. Tai varmaan onkin, ainakin se oirehtii. En nyt sano mitää varmasti kun en ole eläinlääkäri, kipuhan saattaa olla peräisin melkein mistä vaan. Katsotaan tässä nyt mihin suunaan ponin vointi menee ja katsotaan sitten sen mukaan mitä pitää tehdä. 


Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi