Siirry pääsisältöön

Reippaat ponit töissä


Eilen aamupäivällä päätin lähteä ajamaan Alilla kärryillä. Tällä kertaa Alila olikin todella reipas ja energinen. En tiedä mikä vaikutti kenties tuuli tai tallissa vietetty yö. No ei sillä valia Alila oli silti ihan kiva ajettava. Tehtiin pysähdyksiä, koska niissä oli tämän kerran suurin ongelma. Millään ei olisi maltettu seista paikoillaan, peruutettiin, yritettiin lähteä liikkeelle ja kuovittiin etujalalla. Odotin sitten kärsivällisesti aina että poni malttaa seistä nätisti paikoillaan kunnes kehuin ja pyysin eteenpäin. Lopuksi saatiinkin muutama hieno pysähdys peräkkäin. Ja yksi ravipätkäkin kokeiltiin ihan sellaista todella hidasta ravia. Ravin pyysin vain maiskuttamalla ja sanomalla ravia. Ihan hyvät fiilikset jäi nuoresta ponista. 

Illalla sitten mietin että jaksaisinko ohjas-ajaa Sulkulla että saisin taivuteltua sitä. Itseäni ei kyllä yhtään ispiroinut koko ajatus. Päätin sitten lähteä ratsastamaan Sulkulla että saisin vähän taivuteltua ponia ja ratsastettua avuille. Täytyypä myöntää että onneksi lähdin, Sulkku ei oo ollut pitkään aikaan noin hyvä ratsastettava vaikkein kovin ahkerasti olekkaan sillä enää mennyt. Harmi vain että ei ollut edes kuvaajaa paikalla että oltaisiin saatu todistusaineistoa. Tai eihän se välttämättä näyttänyt niin hyvältä miltä se tuntui.


Alkukäyntien jälkeen aloin ravailemaan isohkoja voltteja ympäri kenttää ja tehden siirtymisiä käyntiin ja käynnissä pohkeenväistöä. Tällä kertaa olin todella tarkkana että Sulkku astui oikesti ristiin eikä vain huijaa mua kävelemällä vinoon. Kyllä sitten kehuinkin ponia kun se meni niin hienosti. Tämän jälkeen jäätiin pyörimään kahdeksikolle ensin käynnissä ja Sulkku taipui todella mukavasti ja helposti. Piti vain huolehtia että ulkoavut pysyi lähellä. 

Ravi oli aavistuksen hankalampaa. Mutta kun sain tempon kohdilleen, siis niin että ei kaahotettu eika madaltu vaan edettiin tasaisessa tempossa parani meno huomattavasti. Ja Sulkku taipuikin hienosti. Suuntaa ja asetusta vaihdettiin kahdekkiskolla käyntisiirtymisten kautta, jotka sujuivat hyvin varsinkin loppua kohden parani. Tavanomaista suun aukomista ja vastustelua ei esiintynyt juuri ollenkaan.

Mietin sitten viittinko ottaa laukkaa vielä kahdeksilolla, mutta päätin sen olevan liian hankalaa ja päädyin sitten laukkaamaan lävistäjiä. Nostot oli napakoita ja Sulkku laukkasi reippaasti. Lyhkäisien sivujen keskelle tehtiin pysähdykset ravista ja laukan nostot myös ravista. Alkuun pysähdykset oli vain käyntisiirtymisä mutta parin toiston jälkeen saatiin pysähdykset suoraan ravista. Loppua kohden myös laukkalävistäjät parani ja sain tempoa paremmaksi ja lantiotani liikkumaan enemmän, eikä niin että se jarrutti koko aika vastaan. Lopuksi vielä ravailin ympyrällä kumpaankin suuntaan niin että poni sai venyttää kaulaansa. Ja loppukäyntien jälkeen talliin.


Tänään sitten aloitin siivoamaan poikian laidunta ja noin puolenvälin jälkeen sain Sonjan avukseni siivoamaan ja sen jälkeen edettiin vähän reippaampaan tahtiin. Siivottiin vielä kaksi kuormaa toisesta tarhasta, mutta jätettiin se kesken kun muistin että kenttä pitää ladata ennen kun Saija ja Sonja menevät ratsastamaan. Niin lähdettiin äitin ja Sonjan kanssa virittelemään trukkilasavsta taiwanin perään lanaa. Tällä viritelmällä lanasin kenttää varmaan 40min. ja ihan ok jälkeä tuli.

Saija siis tuli ratsastamaan Sulkulla jo tänään, koska en todennäköisesti ole lauantaina kotona. Ja Sonja ratsasti samalla Remillä. Täytyy nyt hehkuttaa, mutta nyt huomasi että Saija alkaa tuntemaan Sulkkua ja osaa komentaa sitä. Samoin Sulkku alkaa uskomaan Saijaa ja meno näytti jo paljon sujuvammalta kun ensimäisellä kerralla! :)


En nyt osaa sano tuleeko viikonloppuna uutta postausta, mutta ainakin ensiviikon alussa olisi tarkoitus palailla takaisin bloginkin pariin. Huomenna en todennäköisesti tule postaamaan, enkä tiedä lauantaistakaan koska en siis taida olla kotona enkä tiedä pääsenkö koneellekkaan. Tosin voisin keritä kirjoittamaan postauksen valmiiksi ja julkaista sen ajastettuna tai sitten kävisin julkaisemassa sen kännykästäni. Nyt jos en kerkeä blogin pariin viikonloppuna niin hyvää kesäloman alkua kaikille! :p

Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik