Siirry pääsisältöön

Vierasratsastaja

Eilen jo teille vihjasinkin että Sulkku pääsee ratsun hommiin tänään, mutta ei kuitenkaan minun kanssani. Selkään kiipesikin tällä kertaa Saija (<--klik blogiin). Jokin aika sitten kysyin Saijalta facessa haluaisiko hän alkaa ratsastamaan Sulkulla ja sain myöntävän vastauksen. Tässä sitä sitten oltiin ja Saija Sulkun selässä. 

Alkukäyntien jälkeen ohjasin ratsukon pellolle ratsastamaan, joka olikin sopivasti kuivanut tähän tarkoitukseen. Aluksi Saija teki Sulkulla pysähdyksiä ja peruutuksia. Täytyy myöntää että ihan hämmästyin kuinka reippaan näköisenä Sulkku peruutteli, vaikka ei aina aluksi meinannutkaan peruuttaa. Muutama volttikin mahtui tähän väliin. 

Sen jälkeen he ottivat ravia ja Sulkku oli ehkä aavistuksen laiska, mutta napakan kuskin ansiosta joutui liikkuttamaan kinttujaan. Ravissa tehtiin muutamia käyntisiirtymisiä ja pysähdyksiä, jotka näyttivät menevän ihan ok. 

Ravailujen jälkeen vuorossa oli laukkaa. Kuten arvasin nostoissa oli ongelmia. Sulkku vaan alkoi menemään tikitysraviaan pää ylhäällä. Onneksi taas napakka kuski ja pieni raipan avustus tai siis pelkkä mukana olo auttoivat ja saatiin sitten se laukkakin nousemaan nätisti.

Sulkulla siis tuntuu olevan pieni ongelma nostaa vieraiden kuskien kanssa laukkaa, tähän siis luetaan kaikki muuta mun lisäksi. En tiedä oonko opettanut sitten tuon laukan noston sille väärin että vain mä osaan nostaa sillä laukan. Vai onko se sitten muuten vain niin mun säädöillä. Itse kun oon saanut sillä nousemaan laukat peruutuksestä/pysähdyksestä ja melkeinpä aina heti kun haluan noston tapahtuvan. 

Käveltiin sitten välikäynnit omalle kujalle johon rakensin pienen ristikon. Aluksi puomit olivat maassa ja Saija ja Sulkku tulivat ne kerran kummastakin suunnasta. Sen jälkeen nostin esteen ristikoksi ja sen parivaljakko ylitti muutaman kerran kummastakin suunnasta. Aluksi oli homma vähän hukassa niin ponilta että kuskiltakin kun kumpikaan ei ole pahemmin hyppinyt tänä vuonna. Lähinnä tämä ilmeni eri aikaan hyppäämisenä, loppuksi saatiin kumminkin onnistuneet hypyt kumpaankin suuntaan. Siihen oli sitten hyvä lopettaa ja käveltiin loppukäynnit.

Sovittiin myös että Saija alkaisi nyt ratsastamaan Sulkulla vähän säännöllisemmin. Suunnitelmissa oli myös joka toinen kerta koulua ja joka toinen kerta esteitä. Varovaisesti aloitetaan ottaen huomioon ponin nykyinen kuntotaso ja aloitetaan myös kunnon kohotus + laihdutus. Oon nyt sitten kaivaaillut Sulkulle pientä viikko ohjelmaa ensiviikolle, tosin tämä on aika liukuva koska en vielä tietä onko mulla jotain menoja ja kuinka paljon tarvitsen aikaa kokeisiin lukemiseen. 
Tässä nyt kumminkin mitä oon ajatellut ensiviikolle, mutta aloitetaan nyt kumminkin jo huomisesta. ;)
Sunnuntai: Ohjas-ajoa/jouksutusta kahdella ohjalla-rennosti taivutellen.
Maanantai: (Itsellä kokeisiin lukemista) Vapaa tai maastäkäsittelyä.
Tiistai: Parin kolmen kilsan ajolenkki.
Keskiviikko: Ohjas-ajoa/jouksutus kahdella ohjalla.
Torstai: Talutusratsastus??!!
Perjantai: Käyntilenkki/vapaa.
Lauantai: Saija ratsastaa. 
Sunnuntai: Agilityä?


Kaikki kuvat otettu kännykällä koska kamera oli sisällä ja haluttiin edes vähän materiaalia. ;)

Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi