Siirry pääsisältöön

''Kaikki ongelmat lähtee sieltä satulan päältä''

Postausta kuvittaa tällä kertaa nämä ihanat kännykkälaatuiset kuvat 

Tänään sitten päätin kiivetä vaihtelun vuoksi Sulkun selkään. Yritin pitää odotukset matalalla ja tavoitteet realistisinä nykyiseen kunto- ja treenitasoon nähden. Jotenkin siinä vain aina käy niin että mun odotukset on liian korkealla ja tavoitteet liian vaativia. Ja kun en sitten saa ponista irti sellaista suoritusta kun haluan hermostun ja saan poninkin hermostumaan. Tai sitten se menee toisin päin niin että poni hermostuu ensin kun vaadin jotain mitä se ei ymmärrä tai osaa ja sen jälkeen mä hermostun. Nyt kumminkin kerron kuinka ratsastus meni ja mietin sinne mahdollisimman laajasti niin risut (joiden miettiminen ei ole ongelma) ja ruusut.

Väsynyt poni treenin jälkeen

HEhhe oli pakko laittaa tääki :D
Alkukäyntien jälkeen jäin ratsastamaan omaa kujaa edes takaisin ja tein suunnan vaihdukset etuosan ympäri eli niin että vain takaosa kääntyi. No aluksi tuli ihan ok käännöksiä muutaman kerran. Kun oltiin tienpäässä postilaatikkojen lähellä niin erityisesti siellä päässä Sulkku hermostui totaallisesti. Ensinnäkään Sulkku ei olisi malttanut pysähtyä vaan nosti päätänsä ylös, mutta sain pysähdyksen käynnistä hyviksi istunnalla ja pienillä jatkuvilla pidätteillä suuhun. No kun aloin pysähdyksestä asettamaan Sulkkua se alkoi vaan peruuttamaan. Aluksi sitten kokeillin että pyydän Sulkkua peruuttamaan muutaman askeleen että se rauhottuisi. Se oli kumminkin virhe Sulkku vaan hermostui siitä enemmän. Pyysin sitä sitten eteen ja jouduin pyytämään todella napakasti eteen. 

Tämän jälkeen meni hetken ennen kun Sulkku vähän rauhottui ja sain muutamia ok väistöaskelia käännöksessä. Toinen ongelma näissä käännöksissä oli Sulkun liikataipuminen tai taipumattomuus. Tehtiin kujalla sitten myös ihan normi pysähdyksiä mitkä onnistui ihan hyvin ennen hermostumista. Hermostumisen jälkeen meni hetken ennen kun sain Sulkun seisomaan rauhassa. Peruutukset ok. vähän tahmeita tosin. Ja askeleen  pidennyksiä käynnissä sillä verkkasin aluksi käynnissä. Olisivathan ne voineet olla parempiakin, mutta ne menetteli silti.

Ja sitten vähän piehtarointikuvia, pahoittelen vielä kerran laatua!Pihassa jäin sitten käyntiympyrälle/voltille. Hain tasaista ja rehellistä asetusta, kun se onnistui Sulkku oli ehkä koko ratsastuksen parhaimmillaan silloin. Se oli ainut hetki jolloin Sulkku oli rento ja työskenteli kunnolla eikä kyttillyt kaikkea muuta vaan se keskittyi. Ei se täydellinen silläkään hetkellä ollut, mutta ehdottomasti tämän kerran parhaat pätkät tuli silloin. Ympyrällä väistätin vähän takaosaa ja pienentelin ja suurentelin volttia. 

Ravissa tuli toiseen suuntaan hyviä pätkiä, väistättelin takaosaa ja sain vähän sivuaskelia pohkeenväistön tapaan kun suurensin ympyrää. Toiseen suuntaan Sulkku oli ihan hirveä, ei asettunut taikka väistänyt pohjetta. Tässä vaiheessa sain Sulkun hermostumaan kun aloin jankkaamaan että haluan kunnolla väistää sivullekkin pari askelta ravissa. En sitten saanut kunnon väistöä, mutta hermostuneen ja selättömän ponin sain joka karkasi kaikilta avuilta. Parin raviympyrän jälkeen sain onneksi ponin vähän takaisin kuulolle ja sen jälkeen huilittiin sitten käynnissä hetken. 


Otettiin sitten myös vähän laukkaa mikä oli täysin selätöntä, nelitahtista ja jos napautin raipalla sain välittömästi pukin takaisin. En sitten käyttänyt enää raippaa laukan parantamiseen vaan pelkkää pohjetta. Laukasta käyntisiirtymiset ravinkautta olivat kamalia! En saanut Sulkkua yhtään kuulolle, se vain nosti turpaansa ylös eikä kuunnellut istuntaakaan pahemmin. Saatiin sitten toiseen suuntaan pari ihan kelvollista jotka sitten kelpuutin. Ravasin vielä voltilla loppuraveja ja Sulkku kyttäili muualle eikä keskittynyt ja juoksi selättömänä joka laahustaen tai kaahottaen. 

Tämän päivän ratsastelut eivät siis menneet todellakaan hyvin. Ja tiedän että kaikki ongelmat lähtee sieltä ratsastajasta satulan päältä. Harmittaa vain niin suunnattomasti kun en taaskaan saanut ponia toimimaan niin kuin halusin. Ja ärsyttää kun piti mennä taas hermostumaan pienelle ponille. :/ En voita sillä mitään että itse hermostun kun silloin en ainakaan saa ponia rauhoittumaan. Ehkä ensi kerralla paremmalla onnella. :)Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin