Siirry pääsisältöön

Maailman huonoin hevosenomistaja + video

Teksti kirjoitettu eilen eli maanantaina, joten siksi aikamuoto voi tuntua joissakin kohdissa hassulta... :)

Kuvasin sunnuntaina teille vähän videomateriaalia, mutta se on vielä muistikortilla. Saatte sen sitten kun kerkeän lataamaan ne klipit koneelle. :) Ja tämän päivän video klipit latautuvat tällä hetkellä movie makeriin muokkausta varten.. Ja sitten vielä muokkaan ne ja lataan youtubeen, niin voi olla että saan sen tänne blogiin vasta huomenna. Kun en kauhesti höpöttänyt kameralle niin nyt tulee sitten tekstillä vähän tarkemmin miten liikutukset ym. meni. Ja aloitetaan sunnuntain heppailuista.

Sunnuntaina oli aivan täydellisen ihana auringon paiste! :) Aamupäivällä käytiin salilla ja tein nopean jalkatreenin ja sen jälkeen kotona menin ratsastamaan Remillä. Remi oli tosi hitaalla päällä, tuntui jäykältä ja liikunta haluttomalta. :( Alkukäyntien jälkeen tein vähän voltteja kentällä ja väistöjä. Remi oli rento ja ihan ok, mutta välikäyntien jälkeen aloin tekemään isoa volttia pyytäen Remiä reippaammaksi samalla taivuttaen se teki saman potkimisen ja kiukuttelun kun laukkaa nostaessa. Ja tämän siis vasempaan kierrokseen. Käveltiin sitten metsän kautta loppukäynnit ja Remi pelästyi paria autoa ja laukkasi tuolla mettässä sitten pienen pätkän ennen kun sain sen takaisin hallintaan. :/ Sen jälkeen se olikin kuin tikittävä pommi, ei kiva.

Remin ratsastuksen jälkeen olin hetken sisälle ennenkö lähdettiin Sonjan kanssa ajamaan Sulkulla. Sulkku oli lenkillä ihan kiva vaikkakin vähän tahmea. Mentiin käyntiä ja ravia, matkaa tuli noin 6km. Kun tultiin takaisin otettiin Sulkulta varusteet pois ja lähdettiin pikaisen vaatteiden vaihdon jälkeen mummulaan kahville. Ja Sulkku siis jäi karsinaan koska se oli vähän nihkeän tuntuinen.
Mentiin sitten iltatalliin heti kun tultiin kotia eli noin puoli yhdeksältä. Tallissa huomattiin ensinmäisenä että Sulkku on ihan hikinen ja hengitti sieraimet suurina. Mietittiin sitten mitä tehdään ja Sonja soitti äitille joka oli vielä mummulassa. Aluksi ajateltiin että Sulkulla olisi ähky, mutta koska karsinassa oli tuore lantakasa ei pidetty sitä kovin vahvana vaihtoehtona. Kun äiti tuli kotia hän tuli heti talliin, ähky epäilyyn annettiin ensiavuksi parafiiniöljyä. 

Äiti tenttasi meitä myös siitä millainen lenkki tehtiin ja alkoi epäillä lannehalvausta. :/ Siihen annettiin sitten ensiavuksi B-vitamiiniä ja laitettiin Sulkku Pixin karsinaan johonka sai kamera valvonan yöksi. Yö meni ihan rauhassa ja äiti oli vahtinut Sulkkua yön aikana, ja oli myöhään illalla oikeastaan jo yöllä käynyt vielä katsomassa Sulkkua ja sen hikoilu oli vähentynyt/loppunut.  Ja aika varmaksi ollaan diaknosoitu Sulkulle lannehelvaus oireidein perusteella. Jos ette tiedä niitä, voitte googlettaa! :) Ja sanotaan nyt vielä sen verran että Sulkun karsinassa oli normaalia enemmän virtsaa ja se virtsasi Remin karsinaankin melkein heti kun vein sen sinne sen oman karsinan siivouksen ajaksi.

Voin sanoa että ottaa  kyllä pikkuisen paljon päähän, kun se on mun vika että Sulkulla on nyt se lannehalvaus! Kun se siis voi tulla siitä kun kevyen jakson tai liikkumattomuuden jälkeen menee liika rankasti, mitä tuo lenkki nyt sitten oli Sulkulle.. Harmittaa tosi tosi paljon ja tunnen itseni niin huonoksi hevosenomistajaksi.. :/

HUOM! videossa väärä päivämäärä!!!!!

)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!