Siirry pääsisältöön

Sunnuntain poneilut


Taas vaihteeksi näitä kännykkäkuvia kun niitä ei ole ollut pitkään aikaan! <--Sarkasmia. En siis jaksanut raahata kameraa mukaan kun olin yksin tallissa, ei olisi sillä mitään tullut kuvailtua. Aamulla heräsin jo kahdeksaksi kelloon, mutta väsy voitti ja torkahtelin puolisentuntia ennen kun jaksoin mennä aamupalalle ja talliin.

Tallissa sitten vein heinät ja hepat tarhoihin ja siivosin Remin ja Sulkun karsinat valmiiksi. Laiitoin heinät verkkoihin valmiiksi ja vaihdoin jo vetetkin puhtaisiin sekä pesin ruokakipot. Enää tarvitaan vain kuumaavettä kylmän sekaan ja hepat voi ottaa illalla talliin, eli siis kohta. ;D

Tänään päivällä oli vuorossa Remillä ratsastusta, ratsastin sillä myös lauantaina, mutten tehnyt siitä postausta kun ei ollut mitää kirjoitettavaa/materiaalia.:/ Tänään menin alkukäynnit metsässä rämpien ja sen jälkeen mentiin kentälle. Aluksi tein muutamia voltteja ja pysähdyksiä/peruutuksia sekä pari satunnaista väistöä.

Näiden alkulämmittelyjen jälkeen jäin sitten pyörimään käynnissä kahdeksikolle. Aluksi menin ihan käynnissä hakien hyvää asettumista ja haluamaani käyntiä sekä rentoutta Remiin. Sen jälkeen mukaan lisättiin lyhyitä ravipätkiä ja aluksi ne olivat pääpystyssä kaahottamista, mutta mukaan mahtui myös muutama rennompikin pätkä. Remi ei ollut nytkään notkea mikä on ihan ymmärrettävää, mutta parempi huomattavasti verrattuna siihen mitä se oli viimeksi kun saatiin aloitaa ravailu.

Sitten vuorossa olikin ensinmäiset laukat muutamaan viikkoon. Ensin nostin laukan oikeaan kierrokseen ja Remi oikein syöksyi laukkaan. Eihän se nytkään ollut mitää täydellistä, mutta se oli enemmän sellaista Remin normilaukaa kun viimeksi. Se oli reippaampaa, eteenpäinpyrkiväisempää ja laukkaa! Toiseen suuntaan laukka nousi ihan yhtä hyvin vaikka viimeksi Remi ei hyväksynyt edes laukka pohkeita.

Olin niin iloinen, tiedän ettei Remistä tuu enää kunnon käyttöhevosta, mutta, mutta... Ainakaan siihen ei sattunut mikä voisi kertoa että tulehdus on parantunut nivelessä eikä mun rakkaaseen mussukkaan satu.:) Käveltiin vielä loppukäynnit mettässä rämpien ja mentiin talliin jossa hieroin remin jalkoihin kylmäävää arnikaa.


Ratsastuksen jälkeen vain Remin takaisin tarhaan Pixin kanssa ja annoin niille päiväheinät. Sen jälkeen menin hakemaan Sulkun, joka oli jo syönyt päiväheinänsä Alilan ja Been kanssa. Lähdettiin Sulkun kanssa äitin ja pikkusiskon sekä Chilin kanssa käymään reilun kilometrin päässä lammella.

Muutama auto nähtiin matkalla, mutta Sulkku ei niitä pahemmin jännittänyt ja muutenkin poni käyttäytyi ok. Vähän se jumitti tien pientäreelle syömään lumen alta kaikkea köytämäänsä, mutte ei sen pahempaa.;) Kotona sitten menin sen kanssa laitumelle ja päästin irti. Vähänn kun risun kanssa häsyytin niin pian tajusi poni idean ja sitten se lähti lujaa laukaten ja laukkasi lujaa laajaa kehää välillä kaasuttaen ihan tosikovaan vauhtiin. Oikein näki kuinka se nautti! Sitten kun Sulkku lopetti juoksemisen otin sen kiinni ja talutin navetan ympäri sille loppukäynnit ja vein takaisin tarhaan ja annoin heiniä.

Mulla on ihan kauhea hevos-/ratsastus-/kisakuume! Tekis mieli semmoista hevosta jolla voisin ratsastaa ja treena sekä valmentautua että voisin käydä välillä kisoissa koittamassa onneamme. Mutta se ei nyt tällä hetkellä ole mahdollista. Ei kellään olis mulle hevosta?:D

Joku päivä pitäisi varmaan ohjas-ajaa tai kiivetä Sulkun selkään taivuttelemaan sitä ja treenaamaan pohkeenväistöä ettei siitä muutu ihan kamalan kankeaa ja ettei taidot mee ruosteeseen. Olispa tolle söpöläiselle pieni ja osaava ratsastaja, sais mennä pienen treenin jälkeen Sulkulla heB läpi. Vähänkö olisin ylpee mun osaavasta ponista, vaikka oonhan mä siitä jo nytkin!:) Harmittaa kun oon itte niin iso etten voi treenata sillä ratsain ja mennä valmennuksiin ja kisoihin. 


Alilalla ei sitten kerittykään ajaa koko viikonloppuna.:/ Mutta huomenna onkin taas koulua ja mopokortin teoriatunti eli rohkenen epäillä että heppailu jää harmillisesti välistä. Nyt kuitenkin lisää tähän loppuun vielä yhden videonpätkän Alilan ja Been riehumisesta ja lähden sen jälkeen talliin. Hyvää kouluviikon alkua kaikille!:)

Kommentit

  1. Kiva postaus, kivasti kuvia ja tekstiä, tykkään :) Mullakin on kauhea kisakuume vaikka pääsen kisaamaan aika pian mutta tekis nyt jo mieli mennä radoille.....:D

    http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi/ kommentit on tervettulleita :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi