Siirry pääsisältöön

Ohjasajoa ja juoksutusta


Hiihtoloma on alkanut rennoissa merkeissä. Tuntuu ihan oudolta herätä aamuisin kun ei ole kiire meikata, laittaa hiuksia, etsiä vaatteita tai pakata reppua. Aamuisin oon herännyt kahdeksan aikaan tai vähän jälkeen niinä päivinä kun on ollut mun vuoro mennä aamutalliin. Ja eilen kun Sonja menin aamutalliin nukuin melkein yhdeksään. En vain saanut enää nukutuksi, kävin sitten suihkussa ja pidin oikein rennon aamun.

Sunnuntaina ohjasajoin Sulkun noin puolessa tunnissa. Ja voin sanoa ettei mennyt kauhean hyvin. Ihan ensinmäiseksi mulla oli ongelmia saada Sulkku menemään suorassa niin ettei se ole taipuneena päästänsä mihinkään suuntaan. Onneksi väliin mahtui hyviäkin pätkiä! Pysähdykset meni vähän paremmin ja volttit olivat ihan kamalia. Sulkku tuijotteli ulos päin ja en saanut sitä millään asettumaan sisälle päin varsinkaan vasempaan kierrokseen. Hermostuttiin molemmat sitten toisillemma ja lopetettiin puolentunnin jälkeen tyydyttävään suoritukseen äitin soittaessa mut syömään. Ja illalla lähdin vielä lenkille.


Eilen eli maanantaina pyysin että Sonja lähtisi mun kans talliin kuvaamaan ja liikuttamaan ponit. Otettiin sitten ensinmäiseksi Pixi. Sillä välin kun Sonja  harjasi ja laittoi sille varusteet päälle siivosin Remin, Sulkun ja Alilan karsinat. Sen jälkeen mentiin kentälle työskentelemään. Ensin Sonja ja Pixi kävelit työskentelivät käynnissä ja ravasivat ja laukkasivat pitkiä sivuja kumpaankin suuntaan. Pixistä oikein näki kuinka kivaa sillä oli kun se pääsi vähän tarhasta reippailemaan. Ja loppukäynnit käveltiin metsässä.

Verratkaapa hyviksenne noita Pixi ja Sulkku kuvia. Pixi on iloisen ja reippaan näköinen, sellainen että sillä on kivaa kun saa vaan juosta sinne tänne pahemmin välittämättä mistään ''säännöistä''. Sulkku sitten taas näyttää keskittyneeltä työhönsä. Ja yrittää miettiä mitä mä haluan sen tekevän ja koittaa miellyttää mua parhaansa mukaan!<3


Palataanpas sitten taas takaisin asiaan. Kun oltiin hoidettu Pixi ja käyty syömässä tultiin takaisin talliin ja otin Sulkun käytävälle ja aloin laittaa sitä kuntoon. Sonja siivosi loput karsinat sillä välin ja kun oltiin valmiit lähdettiin kentälle. Alkukäyntien jälkeen tein muutamia pysähdyksiä ja nyt Sulkku kulki huomattavasti paremmin suoraan kun eilen. Volteillakaan Sulkku ei tuijotellut pahemmin ulospäin vaan pätkittäin asettuikin ihan kivasti! Ravailtiin myös voltteja ja tehtiin vähän siirtymisiä käyntiin. Me ei otettu laukkaa kun en kokenut sitä tarpeelliseksi, etten sitten vahingossa vedä Sulkkua suusta kun ravikin on tarpeeksi haasteellinen! :)

Oletteko te ohjasajaneet? Mitä piditte ja kuinka ohjasajatte? Sulkku tuntui nyt huomattavasti paremmalta kun eilen! Mekin kävimme loppukäynnit kävelemässä metsässä ja aluksi kun Sonja käveli edessä niin Sulkku vaan raahasi mua perässään pahemmin välittämättä mun pidätteistä. Kun Sonja jäi meidän taakse niin sen jälkeen Sulkulla ei ollut enää mikään kiire mihinkään! 


Kun olin hoitanut Sulkun ja vein sen pois nappasin Alilan tilalle. Sovittiin Sonjan kanssa että se menee ratsastamaan Remillä ja mä juoksutan Alilan niin päästään nopeemmin kun Sonjan ei tartte tulla auttamaan mua Alilan ohjasajossa. Kun Alila on vielä noin nuori ja kokematon niin en ota sitä riskiä että sattuu joku vahinko, vain sen takia kun meen ohjasajamaan sillä yksin. 

Iskä oli kaivinkoneella kentän toisessa päädyssä ja me toisessa päässä. Kaivinkone oli siis päällä eikä Alila piitannut siitä mitään! Muutenkin Alila oli tosi rauhallinen ja se olis vain jäänyt mun kans keskelle kenttää ottamaan aurinkoa ja rapsuttelemaan. Ravailtiin suurimaksi osaksi ja otettiin vähän laukkaa, luppukäyntien jälkeen vein sen talliin ja takaisin tarhaan. 

Illalla lähdettiin sitten katsomaan Kummelia. Ja voin sanoa etten ihan pysynyt juonessa mukana... Se taisi tosiaan olla vähän liian monimutkainen ja vaikeasti ymmärrettävä mulle... Vaikka oli siinä ihan hauskojakin kohtia! :D


Kommentit

 1. Upeita kuvia (: Varsinki toi kolmas ylhäältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, harmittaa kun vasta koneella katsoin kuvia tarkemmin ja huomasin asetuksien olleen pielessä...

   Poista
 2. Voi !! <33 Sulkku on yli söpö! Sillä on pitkä karva. Ellillä on melkee samallaine :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!! Sulkulla on joka talvi samanlainen ja pitää ollakkin että tarkenee pihalla kovillakin pakkasilla!! :)

   Poista
 3. meetkö kesällä ratsastusleirille? Jos meet nii mihin?

  VastaaPoista
 4. En ole suunnitellut meneväni mihinkään leirille. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Sulkulla tunnilla ♥

Moi! Vähänkö mä oon tyytyväinen itteeni, tuli sitten pyöräiltyä noin 30 kilsaa tän päivän aikana. Ja en silleen ollut kauheen väsynyt edes (ihme!). Vähän lannistaa se että tuli syötyä jäätelö ja juotua limsaa ja rahat meni niihin. Jäätelelöön ei ollut edes tötterö, mitkä on ihan parhaita <3 ensin pyöräiltiin koulusta jokipirtille, tai mikä nyt olikaan ja sitten vielä kotia 17 kilsaa :) Jee mä selvisin. Mikä saavutus, hehee! Piia sitten sano ettei se oo tulossa huomenna poneilemaan ja niinpä sain ajatuksen että meen tänään jos Sulkku ei oo tunnilla. Kysyin asiaa äitiltä ja se kysy Jenniltä ja se sopi :) Menin sitten Sulkulla siskon ja sen kaverin kans tunnille. Tunti oli käynti-ravi tunti ja mulle ja Sulkulle ihan tarpeeksi haastavaa... Kotona söin nopsaa ja sitten vaihdon kuumat ratsastushuosut jalkaan ja sitten lähdettiin.  Rajakalliossa haettiin ponit mitkä oli päässyt pikku laitumelle missä ei nyt kauheesti ollut syömistä, ihan tarpeeksi kumminkin poneille :D M