Siirry pääsisältöön

Läpiratsastuksen tarpeessa


Nyt taas ihan normaaleja kuulumisia vuorossa. Tiistaina olin ensin ajatellut poneille agilityä, mikä sitten jäi kun totesin että kaikki esteet eivät välttämättä olisi kovin turvallisia tai ainakin niiden suorittaminen tuottaisi ylimääräistä päänvaivaa. Kävin sitten ratsastamassa Remillä noin 40 minuutti. Remi olikin kyttäyspäällä, se ei kyllä kertaakaan lähtenyt karkuun sen suuremmin mitään. Kytättiin rumpuputkea, latoa, hiekkakasoja ja paaleja ja niiden liehuvia muoveja. Vähän Remi koitti näitä väistää, mutta ulko-ohjan tuella ja pohkeella päästiin aika hyvin linjassa. Ja ei Remi syöksynyt mitään karkuun. :)

Remi tuntui myös jäykemmältä ja haluttomammalta liikkumiseen. :( Päätin myös etten enää kokeilekkaan ravi taikka laukkaa kun Remi ei sitä kestä yhtään. Nyt vain kävelytän sitä ja nautin niistä pienistä hetkistä... Remi on myös nyt muutamana päivänä joutunut tarhaamaan yksin kun tuossa niiden tarhassa ei ole kunnon aitaa eikä sähköä. Pixi sitten keksi että sieltähän pääsee helposti syömään aidan toiselle puolelle. Nyt Pixi sitten tarhaa kunnon aidassa jossa on sähkö muiden pikkuponien kanssa.

Eilen sitten keksin lähteä Sulkulla kiertämään sellaisein lenkin minkä oon kiertänyt reilun neljävuotta sitten viimeksi Sulkulla, silloin kun en osannut ratsastaa ja äiti talutti meitä. Nyt siis lähdin Sulkun kanssa ihan kahdestaan. Alkumatkasta Sulkku meni ihan ok, vähän se katseli ympärilleen ja ravissa kyttäsi ojaa. Sitten tuli semmoinen liukas pätkä, eikä Sulkku suostunut menemään pientareen puolella. Yhtäkkiä se sitten ei suostunut menemään enää millään konstilla eteen päin. Turhautuneena ja vihaisena sitten hyppäsin pois selästä ja talutin liukaan kohdan ohi tien reunassa, pientareella.


Tuon välikohtauksen jälkeen meni huomattavasti paremmin, eikä Sulkku enää kyseenalaistanut kaikkia apujani niin paljon kun alkumatkasta. Sulkku suostui jopa kulkemaan pientareen puolella seuraavassa super liukkaassa kohdassa. Mentiin pääasiassa käyntiä ja kohdissa joissa ei ollut liukasta otettiin sitten myös ravia ja yksi laukkapätkäkin kokeiltiin. Pari autoa meni meidän ohi. Toinen ohitti takaa viisaasti hidastaen ja toinen edestä päin eikä muuten laskenut nopeuttaan yhtään meidän kohdalla. Vähän Sulkkua jännitti, mutta sen vain tunsin selkään eikä poni ottanut sinä aikana askeltakaan mihinkään. Olin siis pysäyttänyt sen tienreunaan.

Sulkusta kyllä huomasi todella hyvin ettei sitä oo läpiratsastettu pitkään pitkään aikaan. Viimeksi oon tainnut itse istua sen selässä joululomalla eli noin kaksi kuukautta sitten. Eilen sitten päätin että voisin käydä läpiratsastamassa ponin muutaman kerran kuukaudessa niin pysyisi se sitten pienemmilläkin käsissä.

Tänään en sitten jaksanut raahata itseäni tallille liikuttamaan heppoja. Oon vain ottanut koko päivän rennosti. :) Mulla tuppaa näitä rentoja päiviä olemaan vähän liikaa... Ei vain yksinkertaisesti hyvita ratsastaa vain käyntiä Remillä, kun se siis on ainut mitä se kestää. :/ Eilen kun ratsastin Sulkulla, huomasin että mun asento on kärsinyt. Oli mopokädet, jalat liian edessä ja jalat heiluivat ravissa. Toki tuohon kaikkeen vaikuttaa sekin että Sulkku on niin pieni, mutta mutta. Samalla tajusin että multa on kadonnut jaloistakin lihaksia, pohkeita heikotti ja nyt jalat on reisien sisäpuolelta kipeät. Siitä vaivasta en ookaan saanut kärsiä pitkään pitkään aikaan.

<3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin