Siirry pääsisältöön

Läpiratsastuksen tarpeessa


Nyt taas ihan normaaleja kuulumisia vuorossa. Tiistaina olin ensin ajatellut poneille agilityä, mikä sitten jäi kun totesin että kaikki esteet eivät välttämättä olisi kovin turvallisia tai ainakin niiden suorittaminen tuottaisi ylimääräistä päänvaivaa. Kävin sitten ratsastamassa Remillä noin 40 minuutti. Remi olikin kyttäyspäällä, se ei kyllä kertaakaan lähtenyt karkuun sen suuremmin mitään. Kytättiin rumpuputkea, latoa, hiekkakasoja ja paaleja ja niiden liehuvia muoveja. Vähän Remi koitti näitä väistää, mutta ulko-ohjan tuella ja pohkeella päästiin aika hyvin linjassa. Ja ei Remi syöksynyt mitään karkuun. :)

Remi tuntui myös jäykemmältä ja haluttomammalta liikkumiseen. :( Päätin myös etten enää kokeilekkaan ravi taikka laukkaa kun Remi ei sitä kestä yhtään. Nyt vain kävelytän sitä ja nautin niistä pienistä hetkistä... Remi on myös nyt muutamana päivänä joutunut tarhaamaan yksin kun tuossa niiden tarhassa ei ole kunnon aitaa eikä sähköä. Pixi sitten keksi että sieltähän pääsee helposti syömään aidan toiselle puolelle. Nyt Pixi sitten tarhaa kunnon aidassa jossa on sähkö muiden pikkuponien kanssa.

Eilen sitten keksin lähteä Sulkulla kiertämään sellaisein lenkin minkä oon kiertänyt reilun neljävuotta sitten viimeksi Sulkulla, silloin kun en osannut ratsastaa ja äiti talutti meitä. Nyt siis lähdin Sulkun kanssa ihan kahdestaan. Alkumatkasta Sulkku meni ihan ok, vähän se katseli ympärilleen ja ravissa kyttäsi ojaa. Sitten tuli semmoinen liukas pätkä, eikä Sulkku suostunut menemään pientareen puolella. Yhtäkkiä se sitten ei suostunut menemään enää millään konstilla eteen päin. Turhautuneena ja vihaisena sitten hyppäsin pois selästä ja talutin liukaan kohdan ohi tien reunassa, pientareella.


Tuon välikohtauksen jälkeen meni huomattavasti paremmin, eikä Sulkku enää kyseenalaistanut kaikkia apujani niin paljon kun alkumatkasta. Sulkku suostui jopa kulkemaan pientareen puolella seuraavassa super liukkaassa kohdassa. Mentiin pääasiassa käyntiä ja kohdissa joissa ei ollut liukasta otettiin sitten myös ravia ja yksi laukkapätkäkin kokeiltiin. Pari autoa meni meidän ohi. Toinen ohitti takaa viisaasti hidastaen ja toinen edestä päin eikä muuten laskenut nopeuttaan yhtään meidän kohdalla. Vähän Sulkkua jännitti, mutta sen vain tunsin selkään eikä poni ottanut sinä aikana askeltakaan mihinkään. Olin siis pysäyttänyt sen tienreunaan.

Sulkusta kyllä huomasi todella hyvin ettei sitä oo läpiratsastettu pitkään pitkään aikaan. Viimeksi oon tainnut itse istua sen selässä joululomalla eli noin kaksi kuukautta sitten. Eilen sitten päätin että voisin käydä läpiratsastamassa ponin muutaman kerran kuukaudessa niin pysyisi se sitten pienemmilläkin käsissä.

Tänään en sitten jaksanut raahata itseäni tallille liikuttamaan heppoja. Oon vain ottanut koko päivän rennosti. :) Mulla tuppaa näitä rentoja päiviä olemaan vähän liikaa... Ei vain yksinkertaisesti hyvita ratsastaa vain käyntiä Remillä, kun se siis on ainut mitä se kestää. :/ Eilen kun ratsastin Sulkulla, huomasin että mun asento on kärsinyt. Oli mopokädet, jalat liian edessä ja jalat heiluivat ravissa. Toki tuohon kaikkeen vaikuttaa sekin että Sulkku on niin pieni, mutta mutta. Samalla tajusin että multa on kadonnut jaloistakin lihaksia, pohkeita heikotti ja nyt jalat on reisien sisäpuolelta kipeät. Siitä vaivasta en ookaan saanut kärsiä pitkään pitkään aikaan.

<3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik