Siirry pääsisältöön

Läpiratsastuksen tarpeessa


Nyt taas ihan normaaleja kuulumisia vuorossa. Tiistaina olin ensin ajatellut poneille agilityä, mikä sitten jäi kun totesin että kaikki esteet eivät välttämättä olisi kovin turvallisia tai ainakin niiden suorittaminen tuottaisi ylimääräistä päänvaivaa. Kävin sitten ratsastamassa Remillä noin 40 minuutti. Remi olikin kyttäyspäällä, se ei kyllä kertaakaan lähtenyt karkuun sen suuremmin mitään. Kytättiin rumpuputkea, latoa, hiekkakasoja ja paaleja ja niiden liehuvia muoveja. Vähän Remi koitti näitä väistää, mutta ulko-ohjan tuella ja pohkeella päästiin aika hyvin linjassa. Ja ei Remi syöksynyt mitään karkuun. :)

Remi tuntui myös jäykemmältä ja haluttomammalta liikkumiseen. :( Päätin myös etten enää kokeilekkaan ravi taikka laukkaa kun Remi ei sitä kestä yhtään. Nyt vain kävelytän sitä ja nautin niistä pienistä hetkistä... Remi on myös nyt muutamana päivänä joutunut tarhaamaan yksin kun tuossa niiden tarhassa ei ole kunnon aitaa eikä sähköä. Pixi sitten keksi että sieltähän pääsee helposti syömään aidan toiselle puolelle. Nyt Pixi sitten tarhaa kunnon aidassa jossa on sähkö muiden pikkuponien kanssa.

Eilen sitten keksin lähteä Sulkulla kiertämään sellaisein lenkin minkä oon kiertänyt reilun neljävuotta sitten viimeksi Sulkulla, silloin kun en osannut ratsastaa ja äiti talutti meitä. Nyt siis lähdin Sulkun kanssa ihan kahdestaan. Alkumatkasta Sulkku meni ihan ok, vähän se katseli ympärilleen ja ravissa kyttäsi ojaa. Sitten tuli semmoinen liukas pätkä, eikä Sulkku suostunut menemään pientareen puolella. Yhtäkkiä se sitten ei suostunut menemään enää millään konstilla eteen päin. Turhautuneena ja vihaisena sitten hyppäsin pois selästä ja talutin liukaan kohdan ohi tien reunassa, pientareella.


Tuon välikohtauksen jälkeen meni huomattavasti paremmin, eikä Sulkku enää kyseenalaistanut kaikkia apujani niin paljon kun alkumatkasta. Sulkku suostui jopa kulkemaan pientareen puolella seuraavassa super liukkaassa kohdassa. Mentiin pääasiassa käyntiä ja kohdissa joissa ei ollut liukasta otettiin sitten myös ravia ja yksi laukkapätkäkin kokeiltiin. Pari autoa meni meidän ohi. Toinen ohitti takaa viisaasti hidastaen ja toinen edestä päin eikä muuten laskenut nopeuttaan yhtään meidän kohdalla. Vähän Sulkkua jännitti, mutta sen vain tunsin selkään eikä poni ottanut sinä aikana askeltakaan mihinkään. Olin siis pysäyttänyt sen tienreunaan.

Sulkusta kyllä huomasi todella hyvin ettei sitä oo läpiratsastettu pitkään pitkään aikaan. Viimeksi oon tainnut itse istua sen selässä joululomalla eli noin kaksi kuukautta sitten. Eilen sitten päätin että voisin käydä läpiratsastamassa ponin muutaman kerran kuukaudessa niin pysyisi se sitten pienemmilläkin käsissä.

Tänään en sitten jaksanut raahata itseäni tallille liikuttamaan heppoja. Oon vain ottanut koko päivän rennosti. :) Mulla tuppaa näitä rentoja päiviä olemaan vähän liikaa... Ei vain yksinkertaisesti hyvita ratsastaa vain käyntiä Remillä, kun se siis on ainut mitä se kestää. :/ Eilen kun ratsastin Sulkulla, huomasin että mun asento on kärsinyt. Oli mopokädet, jalat liian edessä ja jalat heiluivat ravissa. Toki tuohon kaikkeen vaikuttaa sekin että Sulkku on niin pieni, mutta mutta. Samalla tajusin että multa on kadonnut jaloistakin lihaksia, pohkeita heikotti ja nyt jalat on reisien sisäpuolelta kipeät. Siitä vaivasta en ookaan saanut kärsiä pitkään pitkään aikaan.

<3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Sulkulla tunnilla ♥

Moi! Vähänkö mä oon tyytyväinen itteeni, tuli sitten pyöräiltyä noin 30 kilsaa tän päivän aikana. Ja en silleen ollut kauheen väsynyt edes (ihme!). Vähän lannistaa se että tuli syötyä jäätelö ja juotua limsaa ja rahat meni niihin. Jäätelelöön ei ollut edes tötterö, mitkä on ihan parhaita <3 ensin pyöräiltiin koulusta jokipirtille, tai mikä nyt olikaan ja sitten vielä kotia 17 kilsaa :) Jee mä selvisin. Mikä saavutus, hehee! Piia sitten sano ettei se oo tulossa huomenna poneilemaan ja niinpä sain ajatuksen että meen tänään jos Sulkku ei oo tunnilla. Kysyin asiaa äitiltä ja se kysy Jenniltä ja se sopi :) Menin sitten Sulkulla siskon ja sen kaverin kans tunnille. Tunti oli käynti-ravi tunti ja mulle ja Sulkulle ihan tarpeeksi haastavaa... Kotona söin nopsaa ja sitten vaihdon kuumat ratsastushuosut jalkaan ja sitten lähdettiin.  Rajakalliossa haettiin ponit mitkä oli päässyt pikku laitumelle missä ei nyt kauheesti ollut syömistä, ihan tarpeeksi kumminkin poneille :D M