Siirry pääsisältöön

Sulkulla touhuiluja pääasiassa

Nyt en ole taaskaan kerinnyt oiken kirjoittamaan mitään kun aika on mennyt läksyjen tekemisen lisäksi tallissa. Ja sen jälkeen en ole enää jaksanut tulla koneelle kirjoittamaan kun eilenkin pääni oli kipeä vaikka otin särkylääkkettäkin. Mutta palataanpa vielä niinkin kauaksi kun sunnuntaikin jolloin ohjasajoin Sulkkulla. Tein voltteja yrittäen saada ponin asettumaan ja kokeilimme tehdä myös pohkeenväistöä. Aluksi Sulkku ei tajunnut mitä halusin ja sainkin Sulkun välillä hermostumaan, mutta sitten yhtäkkiä palaset loksahti kohdallensa! Välillä Sulkku unohti mitä pyysin kumminkin se tajusi pian idean uudelleen. Ja vautsi millaisiä pätkiä saatiin loppuun, suu ihan loksahti auki ja mieli oli iloinen. Tallissa sitten venyteltiin vielä leipäpalojen merkeissä. :)

Maanantaina kiipesin pitkästä aikaa Sulkun selkään, joululoman aikanakin ratsastin ehkä kerran tai kaksi sillä. Alkukäyntien jälkeen tein käynnissä viidenpöntön pujottelua ja pysähdyksiä sekä voltteja. Pysähdyksistä tein sitten aina välillä peruutuksia ja aluksi Sulkku piti niissä vastaan. Hetken niitä tehtyämme saatiin tosi hyviä peruutuksia, sellaisia reippaita ja ''eteenpäin'' pyrkiviä, jos noin voi sanoa! ;D Kun käynnissä sujui kumpaankin suuntaan tultiin samaa ravissa. Pysähdyksissa Sulkku vastusteli, ratsastin sitten istunnalla  ja tehden paljon puolipidätteitä ja sitten ei pysähdyksistä tullut enää niin etupainotteisia kaatumisia.


Laukkaa otettiin vain muutama kierros ympyrällä ja sain tehdä aika paljon toitä ettei menty nelitahtista tai kaahotuslaukkaa + ettei Sulkku olisi kaatunut sisälle päin. Pariin pieneen ok pätkään lopetimme laukkaamisen ja välikäyntien jälkeen siirryimme pohkeenväistö harjoituksiin. Parin kerran jälkeen väistöt sujuivat hyvin käynnissä ja väistöjen välissä tein voltilla ravissa töitä ja hain Sulkulta hyvää asetusta ja tasaista rytmiä. Oli muuten paljon haasteellisempaa mitä voisi kuvitella. Sain Sulkun ensin kevyessäravissa hyväksi, mutta kun istuin raviin tahti rikkoutui ja asetus oli tiessään! Ja kuinka paljon sain tehdä siihen töitä kevyessä ravissa. Sain kumminkin loppuun harjoitusravissa muutaman kivan pätkän. Toiseen suuntaan en saanut ihan niin kivoja pätkiä, mutta havaitsin Sulkussa siinä vaiheessa väsymystä. 

Ennemmin en ole saanut tehtyä Sulkulla pohkeenväistöä ravissa, mutta uskaltauduin kokeilemaan sitä pitkästä aikaa ja vautsi toiseen suuntaan meni tosi hyvin itse asiassa oikeaan kierrokseen. Vasempaan ei mennyt niin hyvin, mutta väistöä tuli kyllä siihenkin kierrokseen. Kun muistellaan vuodentakaisiin harjoituksiin en saanut koko ponia asettumaan/taipumaan saatikka sitten väistämään. Vähä oon iloinen!:p


Tiistaina haastoin pikkuveljeni kiipeämän pitkästä aikaa Sulkun kyyttiin. He menivät liinassa kun ei ollut mahdollisuutta ratsastaa aidatulla alueella. Aluksi he tekivät pysähdyksiä ja pujottelua. Niiden jälkeen voltteja ja lopuksi liinassa ravailua ja oli pikkuveikan toinen kerta kun se harjoittelee keventämistä. Täytyy myötää että yllätyin kuinka hyvin se meni! Välillä mentiin ihan kivoja pätkiä hyvässä rytmissä ja pikkuveli kevensikin aika suorassa hyvässä asennossa. Lopuksi menivät yksin käynnissä.

Tänään Sulkku jatkoi alkeisratsuna naapurin pikkutytön ratsuna Sonjan kanssa. He olivat ratsastaneet ja hoitaneet Sulkun siihen mennessä kun tulin koulusta ja olivat antamassa poneille päiväheiniä. Tänään siivottiin karsinat myös hyvissä ajoin ja käytiin Pixin ja Remin kanssa 2km talutuslenkillä. Sonja onkin hoitanut Remin liikutukset viimepäivinä. Sunnuntaina talutti kahdessa erässä n.1h ja maanantaina taisi ratsastaa ja tiistaina antoi vapaapäivän.


Vaihteeksi tälläinen postaus, mitä piditte?

Kommentit

  1. kuinka teet puolipidätteen? entä kuinka asetat, mulla vähän ongelmia meinaan asetuksessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kauhean hyvä selittämään näitä asioita kirjoittamalla ja en muutenkaan ole mikään ratsastuksen ohjaaja joten olen ajatellut etten ala neuvomaan täällä blogissa. Suosittelen menemään ratsastustunnille jossa saa ammattitaitoista opetusta. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik