Siirry pääsisältöön

Ei niin iloinen 2014 vuoden aloitus

En voisi kuvitella hehkuttavani tätä vuoden alkua millään kantilla tai viimevuoden ihan loppua. Pitää vain toivoa että koko loppuvuosi ei meni yhtä surkeasti kun sitäkin on vielä tosi, tosi paljon jäljellä! Nyt pitäisi nostaa nokka kohti uusia haasteita ja mennä avoimella mielellä. Olo on kumminkin sellainen ettei vain pysty, ainakaan vielä. Viimepäivinä oon koittanut vaan miettiä kaikkea mitä Remin kanssa vielä pystyy tekemään ja äiti on luvannut ettei sitä tarvitse välttämättä lopettaa vaikka siitä ei aktiiviseen harrastamiseen olekkaan. Mitään ei voi kumminkaan sanoa ikinä varmaksi, ikinä.

Tuntuu kauhean petturimaiselta haluta ratsastaa normaalisti, eikä vain käyntiä. Tuntuu niin inhottavalta haaveilla että jos saisi uuden hevosen aktiiviseen harrastamiseen ja Remin vaikka maastoiluseuraksi. Toisaalta tällä hetkellä meidän talliin ei edes mahdu uutta hevosta kun noita ponia on niin paljon ja yksi isompi kasvattaisi vielä enemmän työtaakaa ja pienemmät ponit jäisivät vieläkin vähemmälle huomioolle. Toisaalta en koe tallitöitä kamalan raskaiksi vaan ihan sopivaksi työtaakaksi. Mutta kuluttaahan ne aikaa mitä enmmän on liikutettavia ja hoidettavia. Mutta kun on vain niin kiintynyt kaikkiin, kyllä varsat lähtee jossain vaiheessa, mutta nuo muut ei tule todennäköisesti lähtemään.Ja nyt sitten vähän kuulumisia. Eilen ratsastin Remillä ja tarkoituksena oli mennä maastoon seuranamme Sonja ja serkumme, jotka ajoivat Sulkulla. Jo alku matkasta kun mentiin hallin ohi Remi säikkyis siinä traktorin peräkärryjä ja kaikkea muuta mahdollista. Kun oltiin ylitetty pelto ja menti palanmatkaa metsätietä sytytin otsalamppuni ja Remi pelastyi sen valokeilaa. Remi teki täyskäännöksen ja mun tasapaino petti ja tipahdin maahan. Sonjan ja serkku katsovat kärryiltä kauhistuneena ja mä kömmin ylös maasta ja olin vissiin sanotut ''voi paska!''  Ja Sulkku oli melkein peruuttanut ojaan ja mä kuljin Remin perässä huudellen sitä ja yrittäen saada sitä äänellä pysähtymään. 

Remi pysähtyi sitten  kun astui ohjiensa päälle ja ohjat jäi sen jalkaan kiinni ja teki paineen hevosen suuhun. Vapautin Remin sitten pinteestä ja nousin takaisin selkään otsalamppu sammutettuna. Remi tuntui koko aika aika räjähdysherkältä ja sitten joku ampui vielä vähän myöhässä raketteja ja niitäkin ponit pelkäsivät. Ehdotin sitten lenkin puolessä välissä että käännytään jo että ei tapahdu mitään kauheita vahinkoja. Kotona menin hetken ketälle pyörimään pääasiassa ympyrälle taivutellen ja hakien rentoutta ja tein myös muutamia väistöjä sekä pysähdyksiä. Siirryin kentältä tehden volttia sitten kahteen kohtaan hallien pihoissa niin kauan että Remi rentoutui siinäkin eikä enää kytännyt. Sitten pihassa vielä muutama pysähdys ja talliin.
Tänään sitten jätin Remin pieniin aitaukseen missä on matalat aidat, mutta se on ollut siinä ennenkin. Ajattelin siten että jos meille tulee joku rekka tänään niin Remi ei kyllä varmaan pysy aidoissa kun sillä on niin paljon patoutunutta energiaa. No ajattelin sitten että syökööt ensin aamuheinät siirrän sen sitten vasta ja menin sisälle. Kohta kuuntelin sisällä että mikä toi hurina on? Menin kansomaan niin meillä oli rehuauto ja Remiä ei näy aitauksessa... Äkkiä pihalle ja huomattiin että Remi oli ponin aitauksen ulkopuolella suömässä nurmikolla, otin Remin kiinni ja vein sen sivummalla olevaan isompaan aitaukseen. Haettiin sen loput heinät ja huomattiin että se oli hypännyt aidan yli ja mennyt suoraa ponien luo.


Kävin sitten tänään aamupäivällä kuvaamassa tähän postaukseen poneja, olen ihan ok. tyytyväinen kuviin vaikkei ne huippuluomuksia olekkaan. Pikkuponeista ei oikein saanut edustavia kuvia kun ne oli tosi lähekkäin toisiaan ja kaiken lisäksi tunkiolla kun se on niiden tarhan sisällä. Mutta eiköhän ne mene tässä postauksessa? Ainakin on uusia kuvia. Pixistäkään en saanut oikein edustavaa kuvaa kun nyt vasta koneelta huomasin että kuvakulma oli selläinen joka oikein korosti Pixin takakorkeutta ja Sulkkukin näytti takaa ihan kulmikkaalta. :o B:eetä ja Alilaa ei sitten kunnolla edes näkynyt tai en osannut kuvata niitä niiden eduksi.

Sen jälkeen käytiin sitten jalasjärvellä kirjastossa ja halpa-hallissa. Kirjastosta tarttui mukaan pari kuvausta ja kuvanmuokkausta käsittelevää kirjaa ja muutama muu. Odotan jo innolla niiden pariin syventyistä! Halpa-hallista mukaan tarttui ripsiväri mitä en ole vielä kerinnyt testaamaan, mutta serkkuni kehui sitä. Ja peitepuikko sekä hiuslakkaa ja violettia lankaa, jos saisin aikaiseksi kutoa niistä itselleni lapaset. Ratsastus nyt jäi tänään välistä ja huomenna mua odottaakin entistä innokkampi ja energiapöllömpi Remi. Todennäköisesti menen kentälle taivuttelemaan ja väistättelemään Remiä hakien rentoutta.

Aluksi kun satoi lunta, joka sitten suli pois olin surullinen kun lumi lähti. Nyt kun sitä sataa lisää niin nyt harmittaa, aloin justiinsa tottua tähän lumettomuuteen kun ei ole edes kylmä ja nyt sitten sataa taas lunta. En tiedä tuleeko sitä edes paljon tai jääköse, mutta eiköhän siihenkin totu ja saadaanpa ainakin talvisia kuviakin mitkä sopii vuodenaikaan. :)


Nyt tulikin vähän pitempi postaus ihan tekstienkin osalta mitä yleensä kirjoitan normaaleja postauksia, mutta ainakin oli myös muutama uusi kuva.;) Toivottavasti teidän uusi vuotenne alkoi iloisimmassa merkeissä kun omani. Miten teidän vuotenne alkoi? :)

Kommentit

 1. anteeks oon ollu tosi epäaktiivinen :( mut siis mitä remille on tapahtunu herran jumala oon iha jäljes D: kauheeta toi sun uusvuos ku remi viel karkailiki ja nii..:( Mun uusvuos kyl alko hyvi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mäkään kovin aktiivinen ole ollut... :( Kannattaa lukea nämä kaksi postausta niin selviää aika paljon jos et ole vielä lukenut. :)
   http://sulkkujamina.blogspot.fi/2013/12/mennyt-vuosi-2013.html
   ja
   http://sulkkujamina.blogspot.fi/2013/12/mita-minulle-jaa-jos-menet-pois.html

   Poista
 2. Siis onko teillä tunkio hevosten aitauksessa?!?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on, mutta se on siellä yhdessä nurkassa. Ja ponit päästetään tunkiolle menevästä oveta pihalle, ja koska siinä on laatta ei sitä pysty oikein rajaamaan poiskaan ja ylimääräiset aidat lisäin meidän työtä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik