Siirry pääsisältöön

Ei niin iloinen 2014 vuoden aloitus

En voisi kuvitella hehkuttavani tätä vuoden alkua millään kantilla tai viimevuoden ihan loppua. Pitää vain toivoa että koko loppuvuosi ei meni yhtä surkeasti kun sitäkin on vielä tosi, tosi paljon jäljellä! Nyt pitäisi nostaa nokka kohti uusia haasteita ja mennä avoimella mielellä. Olo on kumminkin sellainen ettei vain pysty, ainakaan vielä. Viimepäivinä oon koittanut vaan miettiä kaikkea mitä Remin kanssa vielä pystyy tekemään ja äiti on luvannut ettei sitä tarvitse välttämättä lopettaa vaikka siitä ei aktiiviseen harrastamiseen olekkaan. Mitään ei voi kumminkaan sanoa ikinä varmaksi, ikinä.

Tuntuu kauhean petturimaiselta haluta ratsastaa normaalisti, eikä vain käyntiä. Tuntuu niin inhottavalta haaveilla että jos saisi uuden hevosen aktiiviseen harrastamiseen ja Remin vaikka maastoiluseuraksi. Toisaalta tällä hetkellä meidän talliin ei edes mahdu uutta hevosta kun noita ponia on niin paljon ja yksi isompi kasvattaisi vielä enemmän työtaakaa ja pienemmät ponit jäisivät vieläkin vähemmälle huomioolle. Toisaalta en koe tallitöitä kamalan raskaiksi vaan ihan sopivaksi työtaakaksi. Mutta kuluttaahan ne aikaa mitä enmmän on liikutettavia ja hoidettavia. Mutta kun on vain niin kiintynyt kaikkiin, kyllä varsat lähtee jossain vaiheessa, mutta nuo muut ei tule todennäköisesti lähtemään.Ja nyt sitten vähän kuulumisia. Eilen ratsastin Remillä ja tarkoituksena oli mennä maastoon seuranamme Sonja ja serkumme, jotka ajoivat Sulkulla. Jo alku matkasta kun mentiin hallin ohi Remi säikkyis siinä traktorin peräkärryjä ja kaikkea muuta mahdollista. Kun oltiin ylitetty pelto ja menti palanmatkaa metsätietä sytytin otsalamppuni ja Remi pelastyi sen valokeilaa. Remi teki täyskäännöksen ja mun tasapaino petti ja tipahdin maahan. Sonjan ja serkku katsovat kärryiltä kauhistuneena ja mä kömmin ylös maasta ja olin vissiin sanotut ''voi paska!''  Ja Sulkku oli melkein peruuttanut ojaan ja mä kuljin Remin perässä huudellen sitä ja yrittäen saada sitä äänellä pysähtymään. 

Remi pysähtyi sitten  kun astui ohjiensa päälle ja ohjat jäi sen jalkaan kiinni ja teki paineen hevosen suuhun. Vapautin Remin sitten pinteestä ja nousin takaisin selkään otsalamppu sammutettuna. Remi tuntui koko aika aika räjähdysherkältä ja sitten joku ampui vielä vähän myöhässä raketteja ja niitäkin ponit pelkäsivät. Ehdotin sitten lenkin puolessä välissä että käännytään jo että ei tapahdu mitään kauheita vahinkoja. Kotona menin hetken ketälle pyörimään pääasiassa ympyrälle taivutellen ja hakien rentoutta ja tein myös muutamia väistöjä sekä pysähdyksiä. Siirryin kentältä tehden volttia sitten kahteen kohtaan hallien pihoissa niin kauan että Remi rentoutui siinäkin eikä enää kytännyt. Sitten pihassa vielä muutama pysähdys ja talliin.
Tänään sitten jätin Remin pieniin aitaukseen missä on matalat aidat, mutta se on ollut siinä ennenkin. Ajattelin siten että jos meille tulee joku rekka tänään niin Remi ei kyllä varmaan pysy aidoissa kun sillä on niin paljon patoutunutta energiaa. No ajattelin sitten että syökööt ensin aamuheinät siirrän sen sitten vasta ja menin sisälle. Kohta kuuntelin sisällä että mikä toi hurina on? Menin kansomaan niin meillä oli rehuauto ja Remiä ei näy aitauksessa... Äkkiä pihalle ja huomattiin että Remi oli ponin aitauksen ulkopuolella suömässä nurmikolla, otin Remin kiinni ja vein sen sivummalla olevaan isompaan aitaukseen. Haettiin sen loput heinät ja huomattiin että se oli hypännyt aidan yli ja mennyt suoraa ponien luo.


Kävin sitten tänään aamupäivällä kuvaamassa tähän postaukseen poneja, olen ihan ok. tyytyväinen kuviin vaikkei ne huippuluomuksia olekkaan. Pikkuponeista ei oikein saanut edustavia kuvia kun ne oli tosi lähekkäin toisiaan ja kaiken lisäksi tunkiolla kun se on niiden tarhan sisällä. Mutta eiköhän ne mene tässä postauksessa? Ainakin on uusia kuvia. Pixistäkään en saanut oikein edustavaa kuvaa kun nyt vasta koneelta huomasin että kuvakulma oli selläinen joka oikein korosti Pixin takakorkeutta ja Sulkkukin näytti takaa ihan kulmikkaalta. :o B:eetä ja Alilaa ei sitten kunnolla edes näkynyt tai en osannut kuvata niitä niiden eduksi.

Sen jälkeen käytiin sitten jalasjärvellä kirjastossa ja halpa-hallissa. Kirjastosta tarttui mukaan pari kuvausta ja kuvanmuokkausta käsittelevää kirjaa ja muutama muu. Odotan jo innolla niiden pariin syventyistä! Halpa-hallista mukaan tarttui ripsiväri mitä en ole vielä kerinnyt testaamaan, mutta serkkuni kehui sitä. Ja peitepuikko sekä hiuslakkaa ja violettia lankaa, jos saisin aikaiseksi kutoa niistä itselleni lapaset. Ratsastus nyt jäi tänään välistä ja huomenna mua odottaakin entistä innokkampi ja energiapöllömpi Remi. Todennäköisesti menen kentälle taivuttelemaan ja väistättelemään Remiä hakien rentoutta.

Aluksi kun satoi lunta, joka sitten suli pois olin surullinen kun lumi lähti. Nyt kun sitä sataa lisää niin nyt harmittaa, aloin justiinsa tottua tähän lumettomuuteen kun ei ole edes kylmä ja nyt sitten sataa taas lunta. En tiedä tuleeko sitä edes paljon tai jääköse, mutta eiköhän siihenkin totu ja saadaanpa ainakin talvisia kuviakin mitkä sopii vuodenaikaan. :)


Nyt tulikin vähän pitempi postaus ihan tekstienkin osalta mitä yleensä kirjoitan normaaleja postauksia, mutta ainakin oli myös muutama uusi kuva.;) Toivottavasti teidän uusi vuotenne alkoi iloisimmassa merkeissä kun omani. Miten teidän vuotenne alkoi? :)

Kommentit

 1. anteeks oon ollu tosi epäaktiivinen :( mut siis mitä remille on tapahtunu herran jumala oon iha jäljes D: kauheeta toi sun uusvuos ku remi viel karkailiki ja nii..:( Mun uusvuos kyl alko hyvi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mäkään kovin aktiivinen ole ollut... :( Kannattaa lukea nämä kaksi postausta niin selviää aika paljon jos et ole vielä lukenut. :)
   http://sulkkujamina.blogspot.fi/2013/12/mennyt-vuosi-2013.html
   ja
   http://sulkkujamina.blogspot.fi/2013/12/mita-minulle-jaa-jos-menet-pois.html

   Poista
 2. Siis onko teillä tunkio hevosten aitauksessa?!?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on, mutta se on siellä yhdessä nurkassa. Ja ponit päästetään tunkiolle menevästä oveta pihalle, ja koska siinä on laatta ei sitä pysty oikein rajaamaan poiskaan ja ylimääräiset aidat lisäin meidän työtä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin