Siirry pääsisältöön

Luukku 23:Leiriavustajan tehtäviä

Joulukalenteri 2013

Mehän oltiin Piian kanssa viimekesänä Dimonan tallilla leiriavustajina ja se oli kyllä todella mahtavaa! Nyt ajattelin vähän kertoa mitä meidän tehtäviin kuului. Meidän ei tarvinnut huolehtia hevosista eli ei tarvinnut viedä laitumille vettä yms. vaan sen hoiti talon omaväki. Meille sitten kuului keksiä leiriläisille ohjelmaa ja pitää kuria sekä auttaa hevosten kanssa ja tunneilla. 

Kuvasimme leiriläisten tunteja
Päivisin me Piian kanssa pääasiassa autettiin leiriläisiä hevosten kanssa. Ja muutamia kertoja haettiin tai vietiin hevosia laitumelle kahdestaan, tai autettiin leiriläisiä hevosten hakemisessa. Saatettiin myös taluttaa hevosia jos leiriläiset eivät pärjänneet/uskaltaneet taluttaa jotakin hevosta. Autettiin myös hevosten valmiiksi laitossa mm. hakemalla satuloita ja suitsia ja/tai satulan nostamisessa selkään ja sen oikeaan kohtaan asettamisessa sekä satulavyön kiristämisessä.
Haimme leiriläisten kanssa hevosia
Kun toinen ryhmä ratsasti oltiin yleensä aluksi molemmat kuvaamassa niiden tuntia ja puolessa välissä tuntia toinen tai molemmat lähti toisen ryhmän kanssa laittamaan hevosia valmiiksi seuraavalle tunnille. Sitten tunneillä me siivottiin kakkakasoja ja siirrettiin/raahattiin estekalustoa sinne ja tänne, jota este/yleisleirillä riitti!

Teoriatunneilla meillä oli hevosella ajamista, Karita ajoi toista ja leiriavustajat toista. Autettiin myös hevosten valjastamisessa ja purkamisessa kun ainakin tällä leirillä leiriläiset lähtivät vaan paikalta. Kun leiriläiset halusivat uimaan oli mulla ja Piialla velvollisuus lähteä vahtimaan niitä. Me myös keksittiin niille illaksi ohjelmaa kuten leirikaste tai hevosnäyttelyt.

Keksimme leiriläisille iltaohjelmaa

Leirikaste
Välillä me saatiin ratsastaa jos kerittiin tai jaksettiin hevosilla jotka eivät olleet tunneilla ja päästiin myös maastoon mukaan hevosilla. Saatiin myös ruoka ja majoitus ns. Palkaksi. En muiska olisko meille kummallekkin riittänytomat sängyt vai vain toiselle mutta koska Riinakin oli avustajana ja sillä oli kepit annettiin sille sänky ja nukuttiin itse levitettävilä patjoilla.

Leiri jolla oltiin avustajina oli viidenpäivän pituinen ja palkaksi saatiin joka päivästä yksi ratsastustunti jotka saatiin käyttää myöhemmin leirin jälkeen. Oli kyllä ihan huippua olla avustaajana ja voisin kyllä mennä uudestaankin! Jos jollekkin jäi jotain epäselvää niin kysykää ihmeessä! Huomioikaa että eri tallailla voi olla vähän eri tehtävät ja tavat. :)

Piia pitämässä sadetta kuusen alla

Kommentit

  1. Hah hah hah! Melkein nauroin ääneen tolle Piia pitämässä sadetta kuusen alla kuvalle :DDDDD

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik