Siirry pääsisältöön

Luukku 23:Leiriavustajan tehtäviä

Joulukalenteri 2013

Mehän oltiin Piian kanssa viimekesänä Dimonan tallilla leiriavustajina ja se oli kyllä todella mahtavaa! Nyt ajattelin vähän kertoa mitä meidän tehtäviin kuului. Meidän ei tarvinnut huolehtia hevosista eli ei tarvinnut viedä laitumille vettä yms. vaan sen hoiti talon omaväki. Meille sitten kuului keksiä leiriläisille ohjelmaa ja pitää kuria sekä auttaa hevosten kanssa ja tunneilla. 

Kuvasimme leiriläisten tunteja
Päivisin me Piian kanssa pääasiassa autettiin leiriläisiä hevosten kanssa. Ja muutamia kertoja haettiin tai vietiin hevosia laitumelle kahdestaan, tai autettiin leiriläisiä hevosten hakemisessa. Saatettiin myös taluttaa hevosia jos leiriläiset eivät pärjänneet/uskaltaneet taluttaa jotakin hevosta. Autettiin myös hevosten valmiiksi laitossa mm. hakemalla satuloita ja suitsia ja/tai satulan nostamisessa selkään ja sen oikeaan kohtaan asettamisessa sekä satulavyön kiristämisessä.
Haimme leiriläisten kanssa hevosia
Kun toinen ryhmä ratsasti oltiin yleensä aluksi molemmat kuvaamassa niiden tuntia ja puolessa välissä tuntia toinen tai molemmat lähti toisen ryhmän kanssa laittamaan hevosia valmiiksi seuraavalle tunnille. Sitten tunneillä me siivottiin kakkakasoja ja siirrettiin/raahattiin estekalustoa sinne ja tänne, jota este/yleisleirillä riitti!

Teoriatunneilla meillä oli hevosella ajamista, Karita ajoi toista ja leiriavustajat toista. Autettiin myös hevosten valjastamisessa ja purkamisessa kun ainakin tällä leirillä leiriläiset lähtivät vaan paikalta. Kun leiriläiset halusivat uimaan oli mulla ja Piialla velvollisuus lähteä vahtimaan niitä. Me myös keksittiin niille illaksi ohjelmaa kuten leirikaste tai hevosnäyttelyt.

Keksimme leiriläisille iltaohjelmaa

Leirikaste
Välillä me saatiin ratsastaa jos kerittiin tai jaksettiin hevosilla jotka eivät olleet tunneilla ja päästiin myös maastoon mukaan hevosilla. Saatiin myös ruoka ja majoitus ns. Palkaksi. En muiska olisko meille kummallekkin riittänytomat sängyt vai vain toiselle mutta koska Riinakin oli avustajana ja sillä oli kepit annettiin sille sänky ja nukuttiin itse levitettävilä patjoilla.

Leiri jolla oltiin avustajina oli viidenpäivän pituinen ja palkaksi saatiin joka päivästä yksi ratsastustunti jotka saatiin käyttää myöhemmin leirin jälkeen. Oli kyllä ihan huippua olla avustaajana ja voisin kyllä mennä uudestaankin! Jos jollekkin jäi jotain epäselvää niin kysykää ihmeessä! Huomioikaa että eri tallailla voi olla vähän eri tehtävät ja tavat. :)

Piia pitämässä sadetta kuusen alla

Kommentit

  1. Hah hah hah! Melkein nauroin ääneen tolle Piia pitämässä sadetta kuusen alla kuvalle :DDDDD

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin