Siirry pääsisältöön

Sunnuntaista lauantaihin kuulumisia

Sunnuntaina käytiin Sonjan kanssa maastossa 4km poneilla, minä menin Remillä ja Sonja Sulkulla. Mentiin lenkki käynnissä lukuunottamatta Sonjan ja Sulkun paria lyhyttä ravipätkää. Remi reppana liukasteli kohdissa joissa oli vähän lunta jäätyneellä maalla. Onneksi kengittäjä on tulossa tällä viikolla jos kerkeää. Ponit meni kiltisti säikkymättä koko matkan, muutama kuvakin otettiin pokkarilla toisistamme hevosen selästä päin.


Maanantaina Sonja vei aamulla ponit pihalle samoin kun myös sunnuntaina. Kerrankin kun olisi saanut nukkua niin sisäinen kello herättää vaikka väsyttää! Onko muilla samanlaisia ongelmia? Ihanaa muuten kun on syysloma :) Sulkun ratsastin aamupäivästä pellolla. 

Pääasiassa tehtiin voltteja, ympyrän pienentämistä ja isontamista, siirtymisiä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Käynnissä tuli tosi hienoja pätkiä, ravissa oli aluksi säätämistä varsinkin siirtymisissä ja voltillla asettaessa kun Sulkku vaan punkee joko ulos päin lavalla ja vastusteli ohjaa. Mutta heti kun Sulkku hyväksyi ohjan myötäsin ja jätin ohjan rauhaan ja saatiin loppujen lopuksi ihan kivoja pätkiä. :)


Laukkaa otin aluksi suoralla uralla, sain oikeasti tehdä töitä että poni oli koko rungostaan suora eikä ihan kierossa. Ja ympyrälle lähtiessä poni ''kaatui'' sisälle, sen sai kumminkin kohtuu helposti korjattua. Sen jälkeen siirryttiin laukkamaan kahdeksikkoa niin että tehtiin laukanvaihto ravin kautta. Aluksi säädin jotain ja nostot venyivät ja poni ei ollut kunnolla avuilla ja karkasi ympyrältä ulkolapa edellä. Sitkeällä yrittämisellä saatiin kumpaankin suuntaan hienot ympyrät JA hienot laukan vaihdot ravin kautta, hyvä me!


Loppuun ravailin kahdeksikolla ja annoin ponin venyttää kaulaa. Käytiin kävelemässä loppukäynnit. Hieno super poni oli ihan hikinen kun teki töitä niin kovati. <3 Tallissa sitten harjasin ja loimitin ja vein ponskin takaisin pihalle.

Tiistaina käytiin kaupoilla tarkoituksena oli etsiä talvikengät ja toppatakki, ihme ja kyllä molemmat löytyivätkin! Seppälästä ostettiin punainen toppatakki (<--klik!) 89,90euroa ja Kookengästä mukaan tarttuivat mustat saapikkaat (<--klik!) 139,00euroa. Ja Haaramolta heijastava ratsastusloimi 14,90euroa ja riimunnaru 4,90 euroa. Kaikki ostokset näkyvät alla olevassa videossa! 


Laatua mutterista paremmaksi!

Tiistaina vielä ratsastin Remillä pellolla noin puolituntia, tein voltteja pysähdyksiä ja väistöjä. Oli jo ihan pimeetä ja laiton Remin valmiiksi tarhassa kun se söi heiniä <3 Remi oli ihan perus kiva, mitä itse säädin ja mokailin, ei sen kummempaa.

Keskiviikkona satoi koko päivän ja oli hämärää, aamulla sain nukkua pitkään kun ihana Sonja vei ponit pihalle. Päivällä sitten kävin siivoamassa Remin ja Sulkun karsinat ja taluttelin/tein maastakäsin harjoituksia Remin kanssa. Totesin että pitää ruveta harjoittelemaan useamminkin, sen verran oli homma hakusessa. Sen jälkeen vielä harjasin kostean Remin ja laitoin sille sadeloimen päälle.

Sisällä tein mokkapaloja ja mokasi, pohja jäi vähän raa'aksi ja kuorrutteen jouduin tekemään uudestaan. Tuli kumminkin ihan hyvää, nam nam!


Torstaina kuvattiin Sonjan kanssa videopostaus johon pääset tästä <--klik. Sonja ratsasti Sulkulla ja heillä meni hyvin ja Sonjalla oli hauskaa, se vaan nauro ja lauloi! Minäkin kävin nopsaan Sulkun selässä hyppäämässä pari pientä hyppyä. Sen jälkeen minä ratsastin Remillä ja tänään saatiin ottaa ensinmäiset raviaskeleen neljäänviikkoon. Tuntu oudolta keventää niin ''isoa'' ravia :) eikä Remi mun tai äitin mielestä ontunutkaan. Toivottavasti ei alakkaan ontumaan. Kengittäjä muuten tulee lauantaina.

Sonja ja Sulkku
Perjantaina nukuin aamulla kerrankin pitkään, puoli yhteentoista, ihanaa<3 Oltiin myös Sonjan kanssa niin ahkeria että Pestiin Sulkun, Remin, Pixin ja Alilan suittet ja sitten vielä Sulkun ja Remin satulat, siistiä tuli! Sonjan kanssa käytiin myös ratsastamassa Remillä ja Pixillä 4km maastolenkki, mentiin ilmansatulaa ja käyntipainotteisesti. Otettiin kumminkin hiekkaisella peltotiellä yksi ravipätkä ja Remi oli ihan innoissaan, hallinta ongelmia ei silti ollut.Sonja ratsasti tänään Sulkulla tarkoituksena hypätä sillä, muttei sitten kumminkaan hypännyt. :/ Iidalottakin joka tuli meille sitten kiipesi kans Sulkun selkään ja hyppäsi 30cm esteen Sulkulla ravissa ja Sulkku oikein hyppäskin sen kun vauhtia tuli tarpeeksi. Loppukäynnit he kävivät kiertämässä navetan ympäri. Yhteistyöllä purettiin ja hoidettiin Sulkku. Minä otin varusteet pois ja Iidalotta harjas ja Sonja hoiti loimituksen ja pihalle viennin.
Luovutin kuvaamisen hämärässä parin kuvan jälkeen ja tämä oli niistä paras!

Kattokaa millasen jutun löysin, kokeilkaa tätä <--klik ja miettikää että kannattaako sitä heijastinta käyttää!

Lauantaina Remi kengitettin ja kun hain sitä tarhasta talliin niin katsoin että se kävelee jäykän oloisesti. Kengittäessäkin Remi vähän oireili jalastaan ja äiti soittaakin maanantaina eläinlääkärille että päästäisiin heti lääkäriin ja poni kuntoon. Annoinkin sille särkylääkettä kera kaurojen ja leivänmurujen.


Ruuan jälkeen mentiin maastoon, minä Remillä, Sonja Pixillä ja Iidalotta Sulkulla. Oltiin ehkä noin kilometrin päässä kotoa ja Sonja ja Iidalotta ravaa mua ja Remiä kiinni. Sulkku vissiin innostui ja kai pukitti, näin vaan sen kun Iidalotta halaa maata. Joo ei päättyny meidän maasto kovin hyvin. Takaisinpäin mennessä kun Iidalotta päätti taluttaa Sulkkua alkaa Sulkku taas tonttuilemaan ja nousee ihan vähän pystyyn (etujalat 20-30cm maasta ilmassa). Iidalotta halusi taluttaa Remiä ja minä ratsastin Sulkulla, se teki jonkun pienin jutun, vähän pukintapaisen.

Pihassa ratsastin ravissa Sulkulla voltteja ja tein peruutuksia, aluksi poni ei oikein kuunnellut ja loppua kohden parani. Otettiin vähän laukkaa ja loppukäynnit. Tallissa hoidin Sulkun ja annoin sille kivennäisiä joiden seassa oli vähän kauroja.

Arvatkaa muuten mitä ihanuuksia me nähtiin maastossa?! Pikkuruisia peuroja<3 Niitä oli neljä, ne vaan loikki siitä tien yli... :)

Iltapäivällä innostuin vielä hypytämään Alilaa, parin lyhyen pukkisarjan jälkeen päästiin vauhtiin ja lopuksi Alila hyppäsi 60cm pystyjä, hyvä tyttö! <3 (huom. ettei kellekkään jää epäselväksi talutin Alilaa!)

Tästä tulikin aika pitkä postaus, mutta kirjoittelin tätä joka päivä että muistin mitä ollaan tehty. Muutama uusi kuvakin tuli lisättyä kun niitä on tullut räpsäistyä tässä viikon aikana.

Kertokaapa oliko tämä ihan tylsä vai jaksoitko lukea koko viikon touhuilut samassa postauksessa, alkää pelätkö en toivon mukaan ala tekemään tälläisiä jatkuvasti vaan koitan postailla normi kuulumisia useammin. :)
random...

Kommentit

 1. Kyllä mä jaksoin ainaki lukee :) Kuka teillä käy kengittämässä? Kuinka sä asetat hevosta ku mulla se useimmiten epäonnnistuu, en tiedä teenkö sen oikein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että jaksoit lukea. :) Mulla ei ole kengittäjän lupaa kertoa sen nimeä täälä, valitan. :) Mulla on ulkoavut lähellä ja ulkoohja tukee koko hommaa, sitten teen pieniä puolipidätteitä aluksi jos heponen on jäykempi ja vertyessä vielä pienempää liikettä sisäohjalla suuhun, lopetan tietty liikkeen kun hevonen asettuu ja palkitsen ''unohtamalla'' avun hetkeksi. Samalla käytän sisäpohjetta ja sama kun heppa reakoi jätän pohkeen rauhaan. Toivottavasti tajusit ja en selittänyt ihan mettään. :D Onnea harjoituksiisi!

   Poista
 2. Minkä merkkiset suojat remillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo mustat jotka Remillä on noissa kahdessa kuvassa jalassa on Equiguardin suojat (muistaakseni) ja sitten sillä on myös violetit/viininpunaiset suojat jotka on horzelta. ;)

   Poista
 3. Mikä on sun korkein hyppääämäs este ja millä hevosella?
  ootko kehittyny hyppääämises itsekses paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remillä noin 80-85cm. Oon mä nyt jonkin verran kehittynyt, pääasiassa oon hyppinyt itsekseni, en tietenkään niin paljoa kun opetuksessa olisin voinut kehittyä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin