Siirry pääsisältöön

Sunnuntaista lauantaihin kuulumisia

Sunnuntaina käytiin Sonjan kanssa maastossa 4km poneilla, minä menin Remillä ja Sonja Sulkulla. Mentiin lenkki käynnissä lukuunottamatta Sonjan ja Sulkun paria lyhyttä ravipätkää. Remi reppana liukasteli kohdissa joissa oli vähän lunta jäätyneellä maalla. Onneksi kengittäjä on tulossa tällä viikolla jos kerkeää. Ponit meni kiltisti säikkymättä koko matkan, muutama kuvakin otettiin pokkarilla toisistamme hevosen selästä päin.


Maanantaina Sonja vei aamulla ponit pihalle samoin kun myös sunnuntaina. Kerrankin kun olisi saanut nukkua niin sisäinen kello herättää vaikka väsyttää! Onko muilla samanlaisia ongelmia? Ihanaa muuten kun on syysloma :) Sulkun ratsastin aamupäivästä pellolla. 

Pääasiassa tehtiin voltteja, ympyrän pienentämistä ja isontamista, siirtymisiä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Käynnissä tuli tosi hienoja pätkiä, ravissa oli aluksi säätämistä varsinkin siirtymisissä ja voltillla asettaessa kun Sulkku vaan punkee joko ulos päin lavalla ja vastusteli ohjaa. Mutta heti kun Sulkku hyväksyi ohjan myötäsin ja jätin ohjan rauhaan ja saatiin loppujen lopuksi ihan kivoja pätkiä. :)


Laukkaa otin aluksi suoralla uralla, sain oikeasti tehdä töitä että poni oli koko rungostaan suora eikä ihan kierossa. Ja ympyrälle lähtiessä poni ''kaatui'' sisälle, sen sai kumminkin kohtuu helposti korjattua. Sen jälkeen siirryttiin laukkamaan kahdeksikkoa niin että tehtiin laukanvaihto ravin kautta. Aluksi säädin jotain ja nostot venyivät ja poni ei ollut kunnolla avuilla ja karkasi ympyrältä ulkolapa edellä. Sitkeällä yrittämisellä saatiin kumpaankin suuntaan hienot ympyrät JA hienot laukan vaihdot ravin kautta, hyvä me!


Loppuun ravailin kahdeksikolla ja annoin ponin venyttää kaulaa. Käytiin kävelemässä loppukäynnit. Hieno super poni oli ihan hikinen kun teki töitä niin kovati. <3 Tallissa sitten harjasin ja loimitin ja vein ponskin takaisin pihalle.

Tiistaina käytiin kaupoilla tarkoituksena oli etsiä talvikengät ja toppatakki, ihme ja kyllä molemmat löytyivätkin! Seppälästä ostettiin punainen toppatakki (<--klik!) 89,90euroa ja Kookengästä mukaan tarttuivat mustat saapikkaat (<--klik!) 139,00euroa. Ja Haaramolta heijastava ratsastusloimi 14,90euroa ja riimunnaru 4,90 euroa. Kaikki ostokset näkyvät alla olevassa videossa! 


Laatua mutterista paremmaksi!

Tiistaina vielä ratsastin Remillä pellolla noin puolituntia, tein voltteja pysähdyksiä ja väistöjä. Oli jo ihan pimeetä ja laiton Remin valmiiksi tarhassa kun se söi heiniä <3 Remi oli ihan perus kiva, mitä itse säädin ja mokailin, ei sen kummempaa.

Keskiviikkona satoi koko päivän ja oli hämärää, aamulla sain nukkua pitkään kun ihana Sonja vei ponit pihalle. Päivällä sitten kävin siivoamassa Remin ja Sulkun karsinat ja taluttelin/tein maastakäsin harjoituksia Remin kanssa. Totesin että pitää ruveta harjoittelemaan useamminkin, sen verran oli homma hakusessa. Sen jälkeen vielä harjasin kostean Remin ja laitoin sille sadeloimen päälle.

Sisällä tein mokkapaloja ja mokasi, pohja jäi vähän raa'aksi ja kuorrutteen jouduin tekemään uudestaan. Tuli kumminkin ihan hyvää, nam nam!


Torstaina kuvattiin Sonjan kanssa videopostaus johon pääset tästä <--klik. Sonja ratsasti Sulkulla ja heillä meni hyvin ja Sonjalla oli hauskaa, se vaan nauro ja lauloi! Minäkin kävin nopsaan Sulkun selässä hyppäämässä pari pientä hyppyä. Sen jälkeen minä ratsastin Remillä ja tänään saatiin ottaa ensinmäiset raviaskeleen neljäänviikkoon. Tuntu oudolta keventää niin ''isoa'' ravia :) eikä Remi mun tai äitin mielestä ontunutkaan. Toivottavasti ei alakkaan ontumaan. Kengittäjä muuten tulee lauantaina.

Sonja ja Sulkku
Perjantaina nukuin aamulla kerrankin pitkään, puoli yhteentoista, ihanaa<3 Oltiin myös Sonjan kanssa niin ahkeria että Pestiin Sulkun, Remin, Pixin ja Alilan suittet ja sitten vielä Sulkun ja Remin satulat, siistiä tuli! Sonjan kanssa käytiin myös ratsastamassa Remillä ja Pixillä 4km maastolenkki, mentiin ilmansatulaa ja käyntipainotteisesti. Otettiin kumminkin hiekkaisella peltotiellä yksi ravipätkä ja Remi oli ihan innoissaan, hallinta ongelmia ei silti ollut.Sonja ratsasti tänään Sulkulla tarkoituksena hypätä sillä, muttei sitten kumminkaan hypännyt. :/ Iidalottakin joka tuli meille sitten kiipesi kans Sulkun selkään ja hyppäsi 30cm esteen Sulkulla ravissa ja Sulkku oikein hyppäskin sen kun vauhtia tuli tarpeeksi. Loppukäynnit he kävivät kiertämässä navetan ympäri. Yhteistyöllä purettiin ja hoidettiin Sulkku. Minä otin varusteet pois ja Iidalotta harjas ja Sonja hoiti loimituksen ja pihalle viennin.
Luovutin kuvaamisen hämärässä parin kuvan jälkeen ja tämä oli niistä paras!

Kattokaa millasen jutun löysin, kokeilkaa tätä <--klik ja miettikää että kannattaako sitä heijastinta käyttää!

Lauantaina Remi kengitettin ja kun hain sitä tarhasta talliin niin katsoin että se kävelee jäykän oloisesti. Kengittäessäkin Remi vähän oireili jalastaan ja äiti soittaakin maanantaina eläinlääkärille että päästäisiin heti lääkäriin ja poni kuntoon. Annoinkin sille särkylääkettä kera kaurojen ja leivänmurujen.


Ruuan jälkeen mentiin maastoon, minä Remillä, Sonja Pixillä ja Iidalotta Sulkulla. Oltiin ehkä noin kilometrin päässä kotoa ja Sonja ja Iidalotta ravaa mua ja Remiä kiinni. Sulkku vissiin innostui ja kai pukitti, näin vaan sen kun Iidalotta halaa maata. Joo ei päättyny meidän maasto kovin hyvin. Takaisinpäin mennessä kun Iidalotta päätti taluttaa Sulkkua alkaa Sulkku taas tonttuilemaan ja nousee ihan vähän pystyyn (etujalat 20-30cm maasta ilmassa). Iidalotta halusi taluttaa Remiä ja minä ratsastin Sulkulla, se teki jonkun pienin jutun, vähän pukintapaisen.

Pihassa ratsastin ravissa Sulkulla voltteja ja tein peruutuksia, aluksi poni ei oikein kuunnellut ja loppua kohden parani. Otettiin vähän laukkaa ja loppukäynnit. Tallissa hoidin Sulkun ja annoin sille kivennäisiä joiden seassa oli vähän kauroja.

Arvatkaa muuten mitä ihanuuksia me nähtiin maastossa?! Pikkuruisia peuroja<3 Niitä oli neljä, ne vaan loikki siitä tien yli... :)

Iltapäivällä innostuin vielä hypytämään Alilaa, parin lyhyen pukkisarjan jälkeen päästiin vauhtiin ja lopuksi Alila hyppäsi 60cm pystyjä, hyvä tyttö! <3 (huom. ettei kellekkään jää epäselväksi talutin Alilaa!)

Tästä tulikin aika pitkä postaus, mutta kirjoittelin tätä joka päivä että muistin mitä ollaan tehty. Muutama uusi kuvakin tuli lisättyä kun niitä on tullut räpsäistyä tässä viikon aikana.

Kertokaapa oliko tämä ihan tylsä vai jaksoitko lukea koko viikon touhuilut samassa postauksessa, alkää pelätkö en toivon mukaan ala tekemään tälläisiä jatkuvasti vaan koitan postailla normi kuulumisia useammin. :)
random...

Kommentit

 1. Kyllä mä jaksoin ainaki lukee :) Kuka teillä käy kengittämässä? Kuinka sä asetat hevosta ku mulla se useimmiten epäonnnistuu, en tiedä teenkö sen oikein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että jaksoit lukea. :) Mulla ei ole kengittäjän lupaa kertoa sen nimeä täälä, valitan. :) Mulla on ulkoavut lähellä ja ulkoohja tukee koko hommaa, sitten teen pieniä puolipidätteitä aluksi jos heponen on jäykempi ja vertyessä vielä pienempää liikettä sisäohjalla suuhun, lopetan tietty liikkeen kun hevonen asettuu ja palkitsen ''unohtamalla'' avun hetkeksi. Samalla käytän sisäpohjetta ja sama kun heppa reakoi jätän pohkeen rauhaan. Toivottavasti tajusit ja en selittänyt ihan mettään. :D Onnea harjoituksiisi!

   Poista
 2. Minkä merkkiset suojat remillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo mustat jotka Remillä on noissa kahdessa kuvassa jalassa on Equiguardin suojat (muistaakseni) ja sitten sillä on myös violetit/viininpunaiset suojat jotka on horzelta. ;)

   Poista
 3. Mikä on sun korkein hyppääämäs este ja millä hevosella?
  ootko kehittyny hyppääämises itsekses paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remillä noin 80-85cm. Oon mä nyt jonkin verran kehittynyt, pääasiassa oon hyppinyt itsekseni, en tietenkään niin paljoa kun opetuksessa olisin voinut kehittyä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik