Siirry pääsisältöön

Erikoispostausviikko päivä 4.


Millainen hevosenomistaja olen?

Ensin huonot ja sitten paremmat. :)

Jos mua väsyttää ja koitan ratsastaessa tehdä jotain haasteellisempaa eikä se onnistu hermostun. Kumminkin todella pian herää huono omatunto, sitten nollataan tilannetta ja mietin ratkaisua. Tälläisissä tilanteissa mun on kumminkin vaikeia täysin nollata tilannetta ja olen hermostumiselle herkkä ja arvaten myös heppa alkaa hermoilemaan/sähläämään. Sitten loppujen lopuksi tyydyn vain kohtalaiseen suoritukseen että pääsen epämiellyttävästä tilanteestä pois. Tämä olkoon ensinmäinen parannettava kohta.


Varusteiden puhdistu on kans yksi semmoinen juttu jota voisin tehdä useammin. Mutta jos me mennään tunnille tai kisoihin niin kyllä niihin putsaan varusteet ja en mä nyt ihan kauheaan kuntoon varusteita päästä. Yleensä pesen suitset ja satulan kerran kuussa ja suojia huudon niiden ollessa kuraiset ja kunnon pesun teen silloin kun kaikki Remin suojat on likaiset. Riimuja ja satulahuopia vien mennen tullen pesuun. Suitsia ja satuloista pitäis mun mielestä pestä viikottain, siihen siis pyrin.

Tarhojen siivoaminen jää aina viime tippaan, kunnes saan joskus jonkun impuran siivota ja silloihan sitä siivottavaa on paljon ja monta kottikärryllistä. Olisi paljon helpompaa siivota päivittäin tai joka toinen päivä kottikärryllinen kun kerran kuussa monta kottikärryllistä.

Kiitos Sonja kuvan lainasta <3

Sitten vielä turvallisuus, voi niitä kertoja kun olen selvittänyt tai letittänyt hevosen häntää ja seison ihan takajalkojen takana parhaalla mahdollisella potku etäisyydellä. Tai kun olen laittanut suojia tai pinteleitä ja hevosen tarvitsisi vain nostaa jalkaa niin se jo osuisi muhun. Sitten vien pihalle ja tuon sisälle Alilan ja Sulkun yhtä aikaa samoin varsan ja Pixin, eihän ne ennekään oo mitään tehneet, miksi nytkään tekisivät? Ihminen nyt vaan yrittää päästä mahdollisimman vähällä ja helpolla.

Pyrin pitämään hevosten ruoka-ajat samoina ja mua vähän harmittaakin kun meidän hepat saa heinät vaan kolme kertaa päivässä. Pitäis luoda joku toimiva systeemi että sais annettua heinät neljäkertaa.


Karsinat on ehdottomasti siivottava joka päivä, niissä on oltava puhdasta ja raikasta. Uutta puhdasta kontoa pitää hakea tarvittaessa lisää ja pölisevä karsina kastellaan. Raikasta vettä pitää olla saatavilla, sango täynnä että riittää koko yöksi.

Kylmällä ja sateisella säällä loimitan hevoset pihalle että tarkenevat kauemman tai jos on kylmä ja heposet hikoaa ratsastaessa loimitan ehdottomasti ettei mun mussukoiden tuu vilu. Pakkasella lämmitän kuolaimia ja kokeilen itselläni että jääkös niihin kieli vielä kiinni, ei oo vielä kertaakaan jäänyt...

Hevoset on luotu liikkumaan joka päivä, pyrinkin liikuttamaan meidän heppoja 4-6 kertaa viikossa. Miettikää paljonki villihevoset taivaltaa päivässä!? Mottona on itse olen näitä halunnut, itse myös hoidan, väsytti tai ei!


<3 Pahoittelen vanhoja kuvia, mutta ainakin täällä meillä on satanu melkein koko päivän ja ollut hämärää niin en ole raaskinnut viedä kameraa pihalle että olisin saanut uusia kuvia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin