Siirry pääsisältöön

Erikoispostausviikko päivä 4.


Millainen hevosenomistaja olen?

Ensin huonot ja sitten paremmat. :)

Jos mua väsyttää ja koitan ratsastaessa tehdä jotain haasteellisempaa eikä se onnistu hermostun. Kumminkin todella pian herää huono omatunto, sitten nollataan tilannetta ja mietin ratkaisua. Tälläisissä tilanteissa mun on kumminkin vaikeia täysin nollata tilannetta ja olen hermostumiselle herkkä ja arvaten myös heppa alkaa hermoilemaan/sähläämään. Sitten loppujen lopuksi tyydyn vain kohtalaiseen suoritukseen että pääsen epämiellyttävästä tilanteestä pois. Tämä olkoon ensinmäinen parannettava kohta.


Varusteiden puhdistu on kans yksi semmoinen juttu jota voisin tehdä useammin. Mutta jos me mennään tunnille tai kisoihin niin kyllä niihin putsaan varusteet ja en mä nyt ihan kauheaan kuntoon varusteita päästä. Yleensä pesen suitset ja satulan kerran kuussa ja suojia huudon niiden ollessa kuraiset ja kunnon pesun teen silloin kun kaikki Remin suojat on likaiset. Riimuja ja satulahuopia vien mennen tullen pesuun. Suitsia ja satuloista pitäis mun mielestä pestä viikottain, siihen siis pyrin.

Tarhojen siivoaminen jää aina viime tippaan, kunnes saan joskus jonkun impuran siivota ja silloihan sitä siivottavaa on paljon ja monta kottikärryllistä. Olisi paljon helpompaa siivota päivittäin tai joka toinen päivä kottikärryllinen kun kerran kuussa monta kottikärryllistä.

Kiitos Sonja kuvan lainasta <3

Sitten vielä turvallisuus, voi niitä kertoja kun olen selvittänyt tai letittänyt hevosen häntää ja seison ihan takajalkojen takana parhaalla mahdollisella potku etäisyydellä. Tai kun olen laittanut suojia tai pinteleitä ja hevosen tarvitsisi vain nostaa jalkaa niin se jo osuisi muhun. Sitten vien pihalle ja tuon sisälle Alilan ja Sulkun yhtä aikaa samoin varsan ja Pixin, eihän ne ennekään oo mitään tehneet, miksi nytkään tekisivät? Ihminen nyt vaan yrittää päästä mahdollisimman vähällä ja helpolla.

Pyrin pitämään hevosten ruoka-ajat samoina ja mua vähän harmittaakin kun meidän hepat saa heinät vaan kolme kertaa päivässä. Pitäis luoda joku toimiva systeemi että sais annettua heinät neljäkertaa.


Karsinat on ehdottomasti siivottava joka päivä, niissä on oltava puhdasta ja raikasta. Uutta puhdasta kontoa pitää hakea tarvittaessa lisää ja pölisevä karsina kastellaan. Raikasta vettä pitää olla saatavilla, sango täynnä että riittää koko yöksi.

Kylmällä ja sateisella säällä loimitan hevoset pihalle että tarkenevat kauemman tai jos on kylmä ja heposet hikoaa ratsastaessa loimitan ehdottomasti ettei mun mussukoiden tuu vilu. Pakkasella lämmitän kuolaimia ja kokeilen itselläni että jääkös niihin kieli vielä kiinni, ei oo vielä kertaakaan jäänyt...

Hevoset on luotu liikkumaan joka päivä, pyrinkin liikuttamaan meidän heppoja 4-6 kertaa viikossa. Miettikää paljonki villihevoset taivaltaa päivässä!? Mottona on itse olen näitä halunnut, itse myös hoidan, väsytti tai ei!


<3 Pahoittelen vanhoja kuvia, mutta ainakin täällä meillä on satanu melkein koko päivän ja ollut hämärää niin en ole raaskinnut viedä kameraa pihalle että olisin saanut uusia kuvia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!