Siirry pääsisältöön

Tykkään susta niin että halkeen


                          

Aamulla heräsin yhdeksältä, söin aamupalaa ja kävin suihkussa. Tietokoneella luin muutaman blogin uuden postauksen. Yhdeltätoista söin leivän ja vaihdoin ratsastusvaatteet päälle, pakkasin omat tavarani sisältä mukaan ja lähdin talliin. Ensinmäiseksi hain Sulkun laitsalta ja harjasin ja letitin sen etutukan ja hännän. Sen jälkeen vein satulan ja muut jo pakkaamani tavarat autoon. Kotoa päästiin lähtemään n. kello 12.00.

Perillä oltiin 12.20 ja luokan arvioitu alkamisaika oli 12.40 ja minä vasta vissiin 10. lähtiä. Äiti meni ilmottautumaan mun puolesta ja me Sonjan ja iskän kans otettiin Sulkku kopista pois sillä välin. Sen jälkeen satuloitiin Sulkku ja laitoin myös itseni kuntoon. Ei muuta kun verkkaan sen jälkeen. Ehdin verkata ihan kivan aikaa ja meinas ollaa aikaa liikaa. Verkassa tein ihan perus juttuja, pysähdyksiä, voltteja ja siirtymisiä. Myös muutamat askeleen pidennykset.

Verkkakuvia


Laukannostoissakin Sulkku oli tosi hyvä ja itse en säätänyt ylimääräistä. Yhdessä vaiheessa Sulkulle iski kakkahätä ja siihen menikin hetken aikaa ja lopuksi tuli vielä pissakin. Aluksi Sulkku tuijotti verkan aidan vieressä olevia pieniä puukasoja. Verkan pohjakin oli vähän upottava ja raskas, mutta se ei silti väsyttänyt tai edes tuntunut Sulkussa.

Muutaman ratsukon ajan vaan kävelin pitkillä ohjilla ja heivasin raipan äitille. Sitten kun oli enää yksi ratsukko ennen meitä sain mennä maneesiin ja olla kans kouluaitojen sisäpuolella  hetken ennen ohjelman alkua. Sulkku toijotti aluksi valkoisia kouluaitaja ja yleisöä. Kun edellinen ratsukko oli mennyt sain menna uudestaan kouluaitojen sisäpuolelle odottamaan. Nyt Sulkku ei katsonut aitoja enää niin pahasti, onneksi.


Kuva kärsi kun muokkasin, kuva oli pimeä ja epätarkka.

Niitä puupinoja kyttäs ;D
Pillinsoinnin jälkeen käännyin keskihalkaisialle, Sulkku veti topin. Pohkeesta ei eteen, kunnes tajusin että se kakkaa. Ja sen jälkeen jatkettiin matkaa, pysähdyksessä Sulkku pistää vastaan koska en saanut sitä täysin istunnalle. Askeleen pidennyt meni ihan kivasti, poni pidensi. Toisellä lävistäjällä käynti oli vähän huonoa, en ratsastanut sitä yhtään. Laukannosto c:ssä meni kohdillensa, ja tällä kertaa laukka jatkui kulman jälkeekin. Täyskaarto ok ja siirtyminen käyntiin melko pehmeästi. Laukka nousi taas hyvin, ympyröillä en saanut katsomon kohdalla Sulkkua asettumaan kun herra tuijottelin yleisöön ja laukkaamaan uralle asti.

Laukka jatkui kulman jälkeen ja täyskaarto ok. Pysähdys epäonnistui, Sulkku ei malttanut seistä paikoillaan ja meinasi rapsuttaa päätänsä, hassu poni! Ja lopputervehdykseen saatiin hyvä pysähdys. Numeroita tuli vitosesta seiskaan. Ja pisteitä oli 105/180 ja 58.33%! Tuomari mainitsi yleisvaikutelman kohdassa 4: ''Kuuliainen, mutta ratsastaja alkaa olla turhan pitkä''. Tiedän, ja se harmittaa:(  Ja kommentit lopussa:'' Suhteellisen positiivinen suoritus.''

Lopputervehdys

Kaikki kuvat Sonja, minä vain muokkasin niitä vähän. Pahoittelen maneesikuvien laatua, kuten yleensäkkin ne olivat todella tummia ja kärsivät muokkauksesta. Koittakaa kestää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!