Siirry pääsisältöön

Maastoilusta on meidän viimepäivät tehty

Eilen poppasin sängystä ylös kello 08.15 ja lähdin suoraa viemään ponit talliin. Sonjakin ilmestyi talliin ja vei Pixin ja B:een pihalle. Remille ja Alilla aamuheinät tarhaan ja iltaheinät likoamaan. Sen jälkeen siivottiin talli ja sisälle aamupalalle. Yövaatteissa oleskelin yli puoleenpäivään asti ennen kun vaihdoin vaatteet lökäreihin, toppiin ja johonkin random pusero takkiin... Luin kemiaa tiistaina oleviin kokeisiin ja tajusin muutaman asian mitä en ennemmin oo käsittänyt.

Rajakalliossa kesällä... mikä MAHA!
Joskus iltapäivällä mentiin äitin kans ohjasajamaan Alilaa. Meni ihan hyvin ja laitettiin harjanvarsista sille aisat, vähä sitä jänskätti, mutta reuntoutui kumminkin pian. Alilan ohjas-ajon jälkeen hain Sulkun, harjasin ja satuloin sen nopsaa. Alkukäyntien jälkeen taivuttelin sitä volteilla pihassa ja sen jälkeen aloin suurentelemaan niitä pohkeenväistön tapaan. Hyvin meni. Tein myös muutamia etuosakäännöksiä suuntaavaihtaessa. Ravia ehdin ottaa vain parin ympyrän verran kumpaankin suuntaan.

Maastossa mentiin 4km lenkki joka meni ihan hyvin, kiitos viisaiden ja mukavien traktori- ja autokuskien ansiosta. :) Pixi, Alila ja B:ee saivatkin jäädä yöksi pihalle ja vain Sulkku ja Remi tulivat talliin yöksi.

Meidän viimmeisimmältä hyppykerralta kesällä
Tänään aamulla heräsin varttia vaille kahdeksan ja lähdin vaatteiden vaihdon jälkeen viemään ruunat pihalle. Sen jälkeen palasin sisälle ja koitin vielä nukkua, mutta ihmeellisesti olin piristynyt enkä saanut enää nukuttua joten luin yhden kirjan loppuun ja menin aamupalalle. Sen jälkeen vaihdoin vaatteet ja mun maastoilukaveri saapui. Mentiin reilu 10km lenkki ja hyvin meni. Juteltiin niitä näit ja hän teki Remin kanssa pohkeenväistöä ja avoa käynnissä mennessä ja tullessa. Tullessa minäkin koitin Sulkulla jotain meidän omaa väistöä (xD) ja vähän pohkeenväistön tapasta. En vaatinut täydellisyyttä vaan jotain oikeaan suuntaan tapahtuvaa reakointia.

PikkuSanna ja PikkuSulkku, vuosi öö...?

Huomenna pakko päästä tuuppaamaan Sulkulla koulua ja lukemaan kemiaa. Vois tämänkin iltapäivän kuluttaa kemiaa lukien, että sais mahdollisesti vitosta paremman numeron. Sonja voiskin mennä Remillä huomenna lyhyen maastolenkin. Vielä pitää siivota ruunien karsinat ja meenpäs viemään niille myös päiväheinät samalla. Joskos puuhailtais vielä Pixin ja Alilan kanssakin tänään?!


Kommentit

 1. mmisäs ne lifestyle postaukset ja se lifestylebanneri on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain tulevaisuudessa. Mulla ei vaan oo ollut materiaalia enkä ole kerinnyt sitä kuvaamaankaan kun olen viikonlopun aikana maastuillut ja lukenut kokeeseen. Siihen se aika sitten onkin mennyt. Mutta koitan tässä lähipäivinä kuvata matskua. Vaikka myday kuvina?

   Poista
 2. Nostatko laukan käynnistä vai ravista? Eikös se mene niin että laittaa sisäpohjetta eteenpäin ja ulkopohjetta taaksepäin ja antaa avut? teetkö puolipidätteen ennen laukannostoa?
  Tuliko sulle epäonnistumisia kun kävitte koeratsastamas hevosia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen nostoja molemmista, mutta suurimmaksi osaksi taidan tehdä nostot käynnistä. Kyllähän se noin mene. :D Ja teen puolipidätteen ennen nostoa, no riippuu vähän mitä epäonnistumisillä tarkoitetaan. No sellaisia tuli etten saanut yhtä ponia nostamaan laukkaa, mutta osasyyllinen siihen oli mun mielestä epäsopiva satula joka oli valunut eteen ja omistajakin sai tehdä nostossa töitä ja käytti raippaa. Ja samoin ongelmia laukannostossa suokilla pienessä epätasaisessa tarhassa jolla en saanut pidätteitä kunnolla läpi. Ja kerran mulla oli häntäluu niin kipee etten pystyny istumaan satulaan kunnolla enkä pystynyt ratsastamaan kunnolla:(

   Poista
  2. kuinka teet sitte puolipidätteen, kun en tiä kuinka se tehään oikein, ja haluisin kuulla kuinka sä teet sen. Anteeks ku kyselen hirveesti :D

   Poista
  3. En osaa oikein selittää, mutta kannattaa lukea artikkeli tähän liitetyn linkin takaa:) +''Tapoja tehdä puolipidäte on varmaan yhtä monia, kuin on ratsukoitakin.'' lainaus linkin takaa

   http://www.tanjakortelainen.com/index.php?page=Puolipidaete

   Poista
  4. siis annatko puolipidäte avut yhtäaikaa? ohja, pohje ja istunta? missä olet oppinut tekemään sen?
   Sulla on muuten tosi kiva blogi

   Poista
  5. No en ihan, ensin pohje ja ohja ja tietty istunta siinä samassa. Olen oppinut puolipidätteen jossain(?!XD) ratsastuksen lomassa, en muista tarkkaan...

   Kiitti<3

   Poista
 3. Voitko tehdä postauksen jossa esittelisit lempi avaimenperäsi?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Sulkulla tunnilla ♥

Moi! Vähänkö mä oon tyytyväinen itteeni, tuli sitten pyöräiltyä noin 30 kilsaa tän päivän aikana. Ja en silleen ollut kauheen väsynyt edes (ihme!). Vähän lannistaa se että tuli syötyä jäätelö ja juotua limsaa ja rahat meni niihin. Jäätelelöön ei ollut edes tötterö, mitkä on ihan parhaita <3 ensin pyöräiltiin koulusta jokipirtille, tai mikä nyt olikaan ja sitten vielä kotia 17 kilsaa :) Jee mä selvisin. Mikä saavutus, hehee! Piia sitten sano ettei se oo tulossa huomenna poneilemaan ja niinpä sain ajatuksen että meen tänään jos Sulkku ei oo tunnilla. Kysyin asiaa äitiltä ja se kysy Jenniltä ja se sopi :) Menin sitten Sulkulla siskon ja sen kaverin kans tunnille. Tunti oli käynti-ravi tunti ja mulle ja Sulkulle ihan tarpeeksi haastavaa... Kotona söin nopsaa ja sitten vaihdon kuumat ratsastushuosut jalkaan ja sitten lähdettiin.  Rajakalliossa haettiin ponit mitkä oli päässyt pikku laitumelle missä ei nyt kauheesti ollut syömistä, ihan tarpeeksi kumminkin poneille :D M