Siirry pääsisältöön

Jännittynyt hevonen ei taivu eikä asetu

Ja sitten taas niitä kuulumisia, tänään oli mun vuoro ratsastaa Remillä. Aluksi ajattelin että harjoitellaan askeleen lyhennyksiä ja pidennyksiä, mutta kuinkas kävikään? No jos luet eteen päin niin se kyllä selviää sieltä. Hain Remin laitsalta, vein talliin käytävälle harjattavaksi ja satuloitavaksi. Remi seisoi hienosti ja nuokkui, selvitin sen harjan ja hännän kunnolla. Letitin harjan ranskalaiselle letille että näkisin sen kaulan ratsastaessa kunnolla. Sonjakin tuli talliin ja ilmoitti ratsastavansa Sulkulla, yllätyin.

Sain Remin valmiiksi ja lähdettiin edeltä pellolle, käveltiin oikotie, luhtatien yli, peltotietä pellolle. Pellolla kun otin ohjat käteen tunsin kun Remi jännittyi. Tein voltteja, joissa Remi ei taipunut kunnolla, varsinkaan vasempaan kierrokseen. En aluksi olisikkaan vaatinut täydellisyyttä, mutta Remi oli oikeasti jännittynyt enkä saanut sitä taipumaan rehellisesti. Kun Sonja ja Sulkku tuli pellolle tilanne ei parantunut. Jatkoin sinnikkäästi pysähdyksien ja volttien tekemistä.


Ja jännittyneenä Remi alkoi myös painamaan kädelle enkä saanut sitä ratsastettua siitä pois ja sitten se vielä heilutteli ylös ja alas ja luotiviivan taakse päänsä. Tein myös pohkeenväistöjä, ei mennyt kehuttavasti. Kun sain Remin vähän rentoutumaan aloin ravailemaan, oikeaan kierrokseen meni siedettäväti. Vasemmassa kierroksessa Remi vain kaahotti jännittyneenä kaula pitkänä taipumatta yhtään. En saanut mitään yhteyttä Remiin, teki mieli luovuttaa.

Annoin Remille sitten hetkeksi pitkät ohjat ja koitin ravia uudestaan vasempaan kierrokseen. Ei onnistunut, laskin vaatimustason käyntiin ja aloin tekemään volttia. Tein voltin yhä uudestaan ja uudestaan, pikkuhiljaa Remi alkoi rentoutua ja sitä mukaan taipumaan paremmin. Nyt se ei enää painanut edes kädelle vaan ennemminkin kadotin tuntuman sen suuhun välillä. Rentoutumisen merkiksi Remi laski päätänsä ja tuli mukavammaksi ratsastaa. Koitin ravia pienillä pätkillä, ravissa Remi jännittyi. Mutta sitten keksin pyytää siltä hidasta ravia, taivutin, myötäsin jne. Ja sitten sain ravattua voltin rennolla hevosella, jes!


Annoin taas pitkät ohjat ja tein vielä samaa toiseen suuntaan. Nyt ei mennyt niin kauan saada Remiä rennoksi. Himmasin käyntiin ja nostin laukan oikeaan kierrokseen. Laukkassa tein ympyröitä, oikeaan kierrokseen Remi painoi aluksi käteen, mutta parani loppua kohden. Vasempaan kierrokseen sama juttu, mutta ei painanut käteen. Laukassa en vaatinut oikestaan muuta kun haluamani suunnan ja vauhtia hillitsin.

Loppuraveissa Remi oli jo tosi hyvä:) Rento ja taipuisa, ravasin kahdeksikkoa ja sitä mukaan kun Remi rentoutui sai se pidempää ohjaa. Loppukäynnit tulikin kätsästi takaisin kotia kävellessä hikisellä hevosella naama hymyssä lopun onnistumisesta. Olin niin tyytyväinen kun sain Remin lopuksi taipumaan vaikka se aluksi olikin kamala, jännittynyt ja jäykkä ratsastaessa. Tallissa harjasin Remin ja hieroin sille linimentit selkään ja Sonja jalkoihin. Kun ponit oli hoidettu vietiin ne laitsalle.

<3
Itselaukaisimen ihmeitä;D


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin