Siirry pääsisältöön

Jännittynyt hevonen ei taivu eikä asetu

Ja sitten taas niitä kuulumisia, tänään oli mun vuoro ratsastaa Remillä. Aluksi ajattelin että harjoitellaan askeleen lyhennyksiä ja pidennyksiä, mutta kuinkas kävikään? No jos luet eteen päin niin se kyllä selviää sieltä. Hain Remin laitsalta, vein talliin käytävälle harjattavaksi ja satuloitavaksi. Remi seisoi hienosti ja nuokkui, selvitin sen harjan ja hännän kunnolla. Letitin harjan ranskalaiselle letille että näkisin sen kaulan ratsastaessa kunnolla. Sonjakin tuli talliin ja ilmoitti ratsastavansa Sulkulla, yllätyin.

Sain Remin valmiiksi ja lähdettiin edeltä pellolle, käveltiin oikotie, luhtatien yli, peltotietä pellolle. Pellolla kun otin ohjat käteen tunsin kun Remi jännittyi. Tein voltteja, joissa Remi ei taipunut kunnolla, varsinkaan vasempaan kierrokseen. En aluksi olisikkaan vaatinut täydellisyyttä, mutta Remi oli oikeasti jännittynyt enkä saanut sitä taipumaan rehellisesti. Kun Sonja ja Sulkku tuli pellolle tilanne ei parantunut. Jatkoin sinnikkäästi pysähdyksien ja volttien tekemistä.


Ja jännittyneenä Remi alkoi myös painamaan kädelle enkä saanut sitä ratsastettua siitä pois ja sitten se vielä heilutteli ylös ja alas ja luotiviivan taakse päänsä. Tein myös pohkeenväistöjä, ei mennyt kehuttavasti. Kun sain Remin vähän rentoutumaan aloin ravailemaan, oikeaan kierrokseen meni siedettäväti. Vasemmassa kierroksessa Remi vain kaahotti jännittyneenä kaula pitkänä taipumatta yhtään. En saanut mitään yhteyttä Remiin, teki mieli luovuttaa.

Annoin Remille sitten hetkeksi pitkät ohjat ja koitin ravia uudestaan vasempaan kierrokseen. Ei onnistunut, laskin vaatimustason käyntiin ja aloin tekemään volttia. Tein voltin yhä uudestaan ja uudestaan, pikkuhiljaa Remi alkoi rentoutua ja sitä mukaan taipumaan paremmin. Nyt se ei enää painanut edes kädelle vaan ennemminkin kadotin tuntuman sen suuhun välillä. Rentoutumisen merkiksi Remi laski päätänsä ja tuli mukavammaksi ratsastaa. Koitin ravia pienillä pätkillä, ravissa Remi jännittyi. Mutta sitten keksin pyytää siltä hidasta ravia, taivutin, myötäsin jne. Ja sitten sain ravattua voltin rennolla hevosella, jes!


Annoin taas pitkät ohjat ja tein vielä samaa toiseen suuntaan. Nyt ei mennyt niin kauan saada Remiä rennoksi. Himmasin käyntiin ja nostin laukan oikeaan kierrokseen. Laukkassa tein ympyröitä, oikeaan kierrokseen Remi painoi aluksi käteen, mutta parani loppua kohden. Vasempaan kierrokseen sama juttu, mutta ei painanut käteen. Laukassa en vaatinut oikestaan muuta kun haluamani suunnan ja vauhtia hillitsin.

Loppuraveissa Remi oli jo tosi hyvä:) Rento ja taipuisa, ravasin kahdeksikkoa ja sitä mukaan kun Remi rentoutui sai se pidempää ohjaa. Loppukäynnit tulikin kätsästi takaisin kotia kävellessä hikisellä hevosella naama hymyssä lopun onnistumisesta. Olin niin tyytyväinen kun sain Remin lopuksi taipumaan vaikka se aluksi olikin kamala, jännittynyt ja jäykkä ratsastaessa. Tallissa harjasin Remin ja hieroin sille linimentit selkään ja Sonja jalkoihin. Kun ponit oli hoidettu vietiin ne laitsalle.

<3
Itselaukaisimen ihmeitä;D


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Päivä kuvina perjantailta

Jäi vähän puutteelliseksi kun en kuvannut kaikkea ja muutenkin oli aika tylsä päivä kun oltiin kotona ja hölläiltiin vain. Ja kuvat on siis tosiaan perjantailta, tällä hetkellä täällä sataa vettä ja mulla ja serkulla on viimmenen pelti pullia uunissa :D Eilen en ratsastanut kun en enää pellolta tulon jälkeen jaksanut :( Mutta nyt kuviin! Kommenttia. Haettiin ponit siskon kanssa talliin kun Minna tuli vuolemaan niiden kaviot. Alila pällisteli mua ja kameraa tallissa :) Samoin Pixi <3 Sitten ruokin puput, 3/4 kummallekkin kauraa ja ruisleipää. Vuolemisen jälkeen vietiin ponit pihalle ja B ei olisi halunnut... ''Okei, okei, mä tuun!'' Kommentteihin vastailua... Lukemista... Aidan tekoa ''ruohonleikkurille'' (Remille <3) Viestittelyä ;) Aita valmis, jee! Pupuille ruohoa. Käytävän lakaisua vuolemisen jälkeen. Kuvailua... Pään ravistus o