Siirry pääsisältöön

Sulkun ja Remin kuulumisia!

Moi!

Nyt ajattelinkin kirjoittaa meidän kuulumisia ihan kunnolla, tästä postauksesta tulee mahdollisesti tekstipainotteinen koska mulla ei ole uusia kuvia kun muutama :( Mutta joskos niilla kuvilla pärjäisi tämän kerran? Onkohan kukaan ihmetellyt miksi en ole kirjoittanut Sulkulla ratsasteluista? No syy siihen on hyvin yksinkertainen. Eilen ukkosti koko päivän ja aina välillä satoi kunnolla. Katsottiin sitten paremmaksi vaihtaa päivää. Jos nyt jo innolla odotitte Sulkun kuulumisia, niin teidän ei tarvitse niitä odottaa vaan kun luette postausta eteenpäin Sulkku mainitaan siellä :) Aluksi mun piti tehdä kuvapostaus tästä päivästä, mutta koska olin laiska en jaksanut, sori.

Eilen kun viestitin Jennille ettei me tullakkaan ratsastamaan Sulkulla ja Beeritillä, niin se sano et ''joo tulkaa vaan toisena päivänä kun on parempi sää, vaikka huomenna''. No aamulla kun oli hieno sää viestitin Piialle et pääsiskö se tänään. No pääsihän se ja mentiin äitin kaverin kyytissä Rajakallioon. Käytiin heittämässä meidän vähät kamat satulahuoneeseen ja otettiin riimunnarut. Sen jälkeen mentiin hakemaan ponit laitsalta ja harjattiin ne ladon puolella.



Sulkussa oli muutamassa kohdassa vähän kuivunutta savea ja muuten kun sitä harjas se oli tooosi pölyinen. Sillä on vieläkin tosi paljon talvikarvaa, pitäsköhän se madottaa tai jotain? Kun oltiin harjattu ponit laitettiin satulat selkään ja suitset päähän oltiin valmiina lähtemään kentällä. Kentällä upotti paikottain sateiden takia. Kentälle me rakennettiin ristikko keskelle kenttää. Pienien esteen rakennusvaikeuksien jälkeen päästiin aloittamaan ponien lämmittely.

Toisella pitkällä sivulla oli valmiina pujottelu, menin sen ja lyhyelle sivulle tein voltin ja toisella pitkällä sivulla oli puomit ja lyhkäiselle sivulle tein taas voltin. Ja kun olin tullut tätä kuviota hetken ravissa tein toisen voltin laukkaympyräksi muutaman kierroksen ajan ja vaihdoin suuntaa ja tulin saman parikertaa. Sen jälkeen huilittiin hetken pitkällä ohjalla ja alettiin hyppäämään.

Tulin ristikon kolme kertaa kummastakin suunnasta. Kerran mokasin itse ja kerran tultiin vähä lähelle, muttamuuten paikat osu tosi hyvin ja hypyt oli muutenkin ok. Beerit ei mennyt ihan yhtä täydellisesti. Se vänkäs ja tiputti pari kertaa, mutta kun Piia sai sen tulemaan suorassa ja reippaasti niin kyllä Beeritkin yli pääsi. Sen jälkeen nostettiin este pystyksi, arviolta este oli varmaan joku 40cm pystynä.

Sen mä tulin Sulkun kanssa kerran tai kaks kumpaankin suuntaa ja hyvin meni :) Olin niin tyytyväinen poniin! Piiakin tuli sen Beeritin kanssa kerran, Beeritillä ei kai oo edes hyppäty muuta kun mitä Piia muutaman kerran. Hyppyjen jälkeen ravailtiin hetken ja mentiin peltotietä pitkin. Aluksi suunniteltiin ne loppukäynneiksi mutta päätettiin sitten mennä vielä vähän ''maastoilemaan'' :)


Mennessä ravailtiin ja Sulkulla otin muutaman pienen laukkapätkän. Sen jälkeen mentiin nevan reunaa ja sellaiselle hiekkatielle mikä menee kahden nevan välillä. Mentiin sitä pitkin toisen nevan reunaan ja käännyttiin ja palattiin ravissa. Mentiin käynnissä toisen nevan rauna ja Sulkun mielestä sen varrella kasvoi paljon hyvää syömistä... Sitten ravattiin peltotiellä ja nostettiin laukka, yleensä kun oon maastossa ja laukataan ryhmässä saa pidättää koko aika. Nyt sai mennä ihanan rentoa laukkaa, kaksi pientä poni vierekkäin. <3

Loppumatka käveltiin pitkällä ohjalla ja tallissa riisutettiin poneilta suitset ja satulat pois ja harjattiin ne ja pyyhittiin hikiset kohdat märällä sienellä. Sen jälkeen vietiin ponit takaisin niitten aitaukseen ja ne meni päiväheinille. :) Sen jälkeen harjattiin puoliksi ladon lattia ja koottiin tavaramme ja mentiin korjaamaan jälkemme myös kentältä. Yhteensä aikaa vietettiin tallilla kolmisen tuntia ja ratsastettiin siitä ajasta reilu puolitoistatuntia. Menin Piian äidin kyydissä kotia ja sen jälkeen lähdin pian ratsastamaan Remillä.

Nyt kun pellolla oli liian märkää ettei siellä voinut ratsastaa, ratsastin ympäriinsä meidän markilla. Remi oli kiva ja reipas. Tein käyntisiirtymisiä ja pohkeenväistöä ravissa. Laukkasin pihassa ympyrällä ja kun oltiin menossa oikotielle laukkaamaan näin käärmeen hallin luona. Onneksi iskä oli toisessa hallissa lähellä minkä luo laukkasimme Remin kanssa jä hälytin iskän apuun. Iskä ja sen veli meni etsimään käärmeen ja lopetti sen päivät. Hui, mä ihan oikeesti pelkään käärmeitä. Remikin varmaan ihmetteli miks pelkäsin siellä selässä.

Käärme-ongelman jälkeen käytiin laukaten oikotien päässä ja takaisin ja meillä oli kivaa :) Sen jälkeen vuorossa oli loppukäynnit. Loppukäyntien jälkeen otin Remiltä satulan ja suitset + suojat pois ja harjasin sen. Kun olin vienyt Remin takaisin laitsalle menin sisälle ja suihkuun. Nyt sitten istun koneella ja oon menossa iltapalalle kun saan tämän kirjoitettua. :)

Remillä on ennemmin ollut nestettä vähän jaloissa, mutta nyt sillä ei parina viimme päivänä oo ollut kun ihan vähän takajaloissa. :) Tänään on ollut niin ihana ja ihanteellinen ratsastussää. On ollut lämmin että tarkenee t-paidalla, mutta silti hiki ei virtaa purona selässä. :D Nyt täytyy myöntää että oon iloinen tästä päivästä, ihan super iloinen :) <3


Kommentit

 1. oikotie??? elii?
  nii muutes, nää kommentit varmaan jo ärsyttää sua, mutta sunhan on pitäny tehä se talliesittely, niin teetkö sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan sulle kuvan kun käyn seuraavan kerran pihalla, jos se selvittäis sulle tän oikotien. Jos mä yrittäisin selittää sitä sulle niin siitä ei tulisi mitään :D
   Eikä nää kommentit ärsytä mua yhtään, varsinkaan kun te ootte noin mukavia kommentoijia että ette hauku yms. Kommentit piristää just ihanasti päivää :)
   Joo mun piti aluksi tehdä, sitten se muuttui epävarmemmaksi ja nyt en mahdollisesti teekkään sitä :( Mä en oo varma haluanko esitellä meidän tallia täällä netissä. Älkää nyt luulko että se on ihan kauhea, mutta en vain koe sen eittelemistä mielekkääksi. Eli kysymykseesi vastaan, en tee.
   Olisiko muita postaus ehdotuksia? :D

   Poista
 2. Tää ei nyt liity tohon postaukseen,mutta onko sille varsalle keksitty nimee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä, pitäis kylläkin. Sen verran on päätetty jo ennen varsan syntymää että nimi alkaa B. Nyt ei olla vielä keksitty sopivaa nimeä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin