Siirry pääsisältöön

Parhaat ponit

Tänään olikin sitten seiskaluokan viimmeinen koe!  Se oli bilsan, ja suurin osa tehtävistä oli esseitä. Koulun jälkeen jäätiin Piian kans taksista Rajakallioon. Vaihdettiin nopsaan vaatteet, minä oli hitaanpi osapuoli... Sitten haettiin ponit niiten tarhasta ja ruvettiin harjaamaan niitä. Ponit oli kiltisti eikä ongelmia tullut, Jenni tuli sitten vuolemaan niitten kaviot ja se hidasti meitä vähän muttei paljoo.

Ratsastamaan me sitten päästiin n. 16.20. Mentiin aluksi kentälle ja siellä viihdyttiinkin tunnin ajan. Alkukäyntien jälkeen aloin tekemään seuraavanlaista tehtävää: Lyhyen sivun keskellä pysähdys, sitten kulman jälkeen raviin ja pitkän sivun keskellä pari askelta käyntiä, kulmassa käyntiin ja pysähdys + peruutus lyhyen sivun päässä. Ja sitten kulmassa raviin ja pitkän sivun keskellä voltti, sitten tehtävä alkaakin uudelleen.

Sulkku oli aluksi vähän tahmea, eikä taipunut, otin sitten raipan ja Sulkku alkoikin menemän meidän vaikeampaan suuntaan hyvin. Se taipuikin melkein koko voltin ajan (oho mikä saavutus!) Ja peruutuksetkin sujui. Toki niissä oli myös ongelmia, varsinkin sen jälkeen kun vaihdoin suuntaa niin Sulkku rupes vain peruuttaessa kääntämään persettään keskemmälle. Mutta kun muistin käyttää sisäpohjetta niin sujui hyvin :)


Sitten otin vielä laukkaa uralla ja joitakin ympyröitä. No aluksi Sulkku vaan pukittaa ja ravaa. Ajattelin sitten että satula voi olla liian edessä ja häntävyö painaa sitä tai sitten satula painaa lapoihin. No joka tapauksessa satulan paikan korjaus auttoi ja pukittelu jäi, jes! Laukassa Sulkku onkin sitten vielä kankeempi, ja se on vähän sellasta...

Laukan jälkeen kävelin hetken ja alon tulemaan laukassa puomeja ja sitten niitten jälkeen oli suoralla linjallakolme puomia päällekkäin. Ne meni ihan hyvin, suunnasta vain meinas olla erimielisyyksiä tai o väärinymmärrystä. Mutta kun muistin taas katseen ja pohkeen ja ohjat, homma sujui! Sitten tulin kolmea puomia päällekkain voltilla kumpaankin suuntaan muutaman kerran ja kävelin hetken ajan.

Itten lähettiin Piian kans poneilla maastoon. Meidän piti mennä eri reittiä kun yleensä, mentiin jo palan matkaa nevaa pitki mutta kun ei oltu varmoja mistä meidän piti mennä käännyttiin ja mentiin se mikä mentiin yleensäkkin. Jenni saikin vielä uudestaa selittää meille reitin kun me sitä jo kerran kysyttiin siltä :) Kyllä me nyt jo ens kerralla osataan :)

Matkalla me nähtiin traktoreita nevalla, muttei ponit niitä pelännyt. Beerit pelkäs jotain pientä maa kasaa ja kun se siitä otti pikku pyrähdyksen niin Sulkunkin piti vaikkei edes säikähtänyt, hassu poni! Sitten otettiin satulat pois ja harjattiin ja lähdettiin kotia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin