Siirry pääsisältöön

Parhaat ponit

Tänään olikin sitten seiskaluokan viimmeinen koe!  Se oli bilsan, ja suurin osa tehtävistä oli esseitä. Koulun jälkeen jäätiin Piian kans taksista Rajakallioon. Vaihdettiin nopsaan vaatteet, minä oli hitaanpi osapuoli... Sitten haettiin ponit niiten tarhasta ja ruvettiin harjaamaan niitä. Ponit oli kiltisti eikä ongelmia tullut, Jenni tuli sitten vuolemaan niitten kaviot ja se hidasti meitä vähän muttei paljoo.

Ratsastamaan me sitten päästiin n. 16.20. Mentiin aluksi kentälle ja siellä viihdyttiinkin tunnin ajan. Alkukäyntien jälkeen aloin tekemään seuraavanlaista tehtävää: Lyhyen sivun keskellä pysähdys, sitten kulman jälkeen raviin ja pitkän sivun keskellä pari askelta käyntiä, kulmassa käyntiin ja pysähdys + peruutus lyhyen sivun päässä. Ja sitten kulmassa raviin ja pitkän sivun keskellä voltti, sitten tehtävä alkaakin uudelleen.

Sulkku oli aluksi vähän tahmea, eikä taipunut, otin sitten raipan ja Sulkku alkoikin menemän meidän vaikeampaan suuntaan hyvin. Se taipuikin melkein koko voltin ajan (oho mikä saavutus!) Ja peruutuksetkin sujui. Toki niissä oli myös ongelmia, varsinkin sen jälkeen kun vaihdoin suuntaa niin Sulkku rupes vain peruuttaessa kääntämään persettään keskemmälle. Mutta kun muistin käyttää sisäpohjetta niin sujui hyvin :)


Sitten otin vielä laukkaa uralla ja joitakin ympyröitä. No aluksi Sulkku vaan pukittaa ja ravaa. Ajattelin sitten että satula voi olla liian edessä ja häntävyö painaa sitä tai sitten satula painaa lapoihin. No joka tapauksessa satulan paikan korjaus auttoi ja pukittelu jäi, jes! Laukassa Sulkku onkin sitten vielä kankeempi, ja se on vähän sellasta...

Laukan jälkeen kävelin hetken ja alon tulemaan laukassa puomeja ja sitten niitten jälkeen oli suoralla linjallakolme puomia päällekkäin. Ne meni ihan hyvin, suunnasta vain meinas olla erimielisyyksiä tai o väärinymmärrystä. Mutta kun muistin taas katseen ja pohkeen ja ohjat, homma sujui! Sitten tulin kolmea puomia päällekkain voltilla kumpaankin suuntaan muutaman kerran ja kävelin hetken ajan.

Itten lähettiin Piian kans poneilla maastoon. Meidän piti mennä eri reittiä kun yleensä, mentiin jo palan matkaa nevaa pitki mutta kun ei oltu varmoja mistä meidän piti mennä käännyttiin ja mentiin se mikä mentiin yleensäkkin. Jenni saikin vielä uudestaa selittää meille reitin kun me sitä jo kerran kysyttiin siltä :) Kyllä me nyt jo ens kerralla osataan :)

Matkalla me nähtiin traktoreita nevalla, muttei ponit niitä pelännyt. Beerit pelkäs jotain pientä maa kasaa ja kun se siitä otti pikku pyrähdyksen niin Sulkunkin piti vaikkei edes säikähtänyt, hassu poni! Sitten otettiin satulat pois ja harjattiin ja lähdettiin kotia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Sulkulla tunnilla ♥

Moi! Vähänkö mä oon tyytyväinen itteeni, tuli sitten pyöräiltyä noin 30 kilsaa tän päivän aikana. Ja en silleen ollut kauheen väsynyt edes (ihme!). Vähän lannistaa se että tuli syötyä jäätelö ja juotua limsaa ja rahat meni niihin. Jäätelelöön ei ollut edes tötterö, mitkä on ihan parhaita <3 ensin pyöräiltiin koulusta jokipirtille, tai mikä nyt olikaan ja sitten vielä kotia 17 kilsaa :) Jee mä selvisin. Mikä saavutus, hehee! Piia sitten sano ettei se oo tulossa huomenna poneilemaan ja niinpä sain ajatuksen että meen tänään jos Sulkku ei oo tunnilla. Kysyin asiaa äitiltä ja se kysy Jenniltä ja se sopi :) Menin sitten Sulkulla siskon ja sen kaverin kans tunnille. Tunti oli käynti-ravi tunti ja mulle ja Sulkulle ihan tarpeeksi haastavaa... Kotona söin nopsaa ja sitten vaihdon kuumat ratsastushuosut jalkaan ja sitten lähdettiin.  Rajakalliossa haettiin ponit mitkä oli päässyt pikku laitumelle missä ei nyt kauheesti ollut syömistä, ihan tarpeeksi kumminkin poneille :D M