Siirry pääsisältöön

Ennakointia

Teksti kirjoitettu eilen!

Moikkelis moi!

Meillä oli tänään fyssan koe ja meni ihan surkeesti. :( Ja huomenna on ruotsinkoe, torstaina bilsan koe, kamala koeviikko! No kotona, sitten olin hetken koneella ja lähdin ratsastamaan joskus puoliviiden,viiden maissa. Harjailinkin Remin pihalla suht koht nopeesti sitten vain satula selkään ja suittet päähän.

Kiersin navetan ympäri ja oikotien päähän alkukäynnit, takaisin tultiinkin sitten ravissa mahdollisimman nopeesti pois traktorin alta... Menin sitten ratsastamaan ponipellolle. Oon siihen rajannut n. 20x40m alueen ''kentäksi''. Tein siinä seuraavan laista kuvioo: pitkän sivun keskeltä käännyin vuorotellen kumpaankin suuntaan ja tein kumpaankin päätyyn ympyrän ja voltin. Mä yritin piirtää paintilla kuvaa, mutta kun se ei onnistunut, monen yrityksen jälkeen luovutin kun kone vielä kaiken lisäksi temppuili.

Koitan nyt selittää hyvin :) tulin ensin vasemmasta kierroksesta ja käännyin pitkänsivun keskeltä keskelle ja ratsasti  sen käynnissä toiseen reunaan, siitä käännyin käynnissä oikeaan ja lyhyelle sivulle tein käynnissä voltin ja sitten heti perään ravissa ympyrän. Kun tulin ympyrältä jatkoin käynnissä ja käännyin taas pitkänsivun keskeltä kentän poikki ja tällä kertaa käännyin vasempaan ja sama juttu.

Sitten tulin samaa kuviota niin, että tein jutun pääasiassa ravissa ja aina ennen kulmaa tein parin askeleen käyntisiirtymisen. Remi meni ihan kivasti, vaadin silta reipputta ja nopeaa raekointia apuihini. Tämän tehtävän aikana alkoi Remin kaula kaareutua ja askel muuttumaan kivemmaksi :)  Ja kun olin tyytyväinen tähän tehtävää aluin tekemän edelleen samaa kuvioo uuten ravissa, mutta ennen ravivolttia laukkasin ympyrän. Pyysin Remiltä reipasta laukkaa ja ihan hyvinhän se laukkas ;)

Huilittiin hetken käynnissä ja sen jälkeen tulin sellaista tehtävää kun: Ennen kulmaa mistä käännytään pitkälle sivulle käännyin n. parimetriä ennen ja tein uralle aluksi käynnissä pohkeenväistöä ja myöhemmin ravissa. Ja ennen seuraavaa pitkänsivun kulmaa nostin laukan ja tein voltin tai ympyrän laukassa. Sitten jo ennen kulmaa laskin raviin ja siitä käyntiin. Sama juttu molempiin suuntiin.

Pohkeenväistössä Remi alkoi ennakoimaan, mutta kun vaihtelin aloituskohtaa niin sain sen menemään hyvin. Laukat ei mennyt niin hyvin, mutta ihan kohtalaisesti. Vähän laahaavasti, mut kumminkin. Sitten vielä loppuravit ja käynnit.
Kommentit

 1. "ja ratsasti sen kännissä" xdxd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuuhan sitä vahinkoja :) (tarkoitin kirjoitusvirhettä!)

   Poista
 2. "ratsasti sen kännissä toiseen reunaan"

  Tarkoitit varmaan käynnissä :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pieni kertaus alkuvuodesta

c. Jessica Ravantti Paljon on tapahtunut viime kuukausien aikana kun en ole blogiin mitään kirjoitellut. Silti kun tarkemmin miettii mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut ja kamerakin on saanut nukkua talviuntaan rauhassa. Ajattelin tähän postaukseen listata mieleen tulevia asioita alkuvuodelta, sen isommin yksittäisistä kerroista kertomatta.  Roosa tosiaan oli mun mukana Ypäjällä 1.1.-6.4.2017. Meillä oli (tai olisi se vieläkin) maneesikortti ja näin ollen saatiin käyttää Hevosopiston maneeseja vapaasti. Melko ahkerasti kulutettiin maneesien uria, mutta maastoiltiin myös useimmiten kerran tai kaksi viikkoon. Ypäjällä oli kiva maastoilla kun polkuja lyötyi ja oli ylä- ja alamäkeä vaikka kuinka. Kertaakaan ei taidettu (onneksi) törmätä peuroihin.  Sonjalle ostettiin oma hevonen maaliskuun alussa. Pieni eestinhevostamma Viola. Itsekkin olen päässyt muutaman kerran Violalla ratsastamaan ja voin sanoa, että en osaa ratsastaa kyseisellä hevosella sitten yhtään.. Oma käte

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Jouluaaton jouluntoivotukset

Toivottavat: Sanna, Roosa, Rontti ja Pixi!