Siirry pääsisältöön

Ennakointia

Teksti kirjoitettu eilen!

Moikkelis moi!

Meillä oli tänään fyssan koe ja meni ihan surkeesti. :( Ja huomenna on ruotsinkoe, torstaina bilsan koe, kamala koeviikko! No kotona, sitten olin hetken koneella ja lähdin ratsastamaan joskus puoliviiden,viiden maissa. Harjailinkin Remin pihalla suht koht nopeesti sitten vain satula selkään ja suittet päähän.

Kiersin navetan ympäri ja oikotien päähän alkukäynnit, takaisin tultiinkin sitten ravissa mahdollisimman nopeesti pois traktorin alta... Menin sitten ratsastamaan ponipellolle. Oon siihen rajannut n. 20x40m alueen ''kentäksi''. Tein siinä seuraavan laista kuvioo: pitkän sivun keskeltä käännyin vuorotellen kumpaankin suuntaan ja tein kumpaankin päätyyn ympyrän ja voltin. Mä yritin piirtää paintilla kuvaa, mutta kun se ei onnistunut, monen yrityksen jälkeen luovutin kun kone vielä kaiken lisäksi temppuili.

Koitan nyt selittää hyvin :) tulin ensin vasemmasta kierroksesta ja käännyin pitkänsivun keskeltä keskelle ja ratsasti  sen käynnissä toiseen reunaan, siitä käännyin käynnissä oikeaan ja lyhyelle sivulle tein käynnissä voltin ja sitten heti perään ravissa ympyrän. Kun tulin ympyrältä jatkoin käynnissä ja käännyin taas pitkänsivun keskeltä kentän poikki ja tällä kertaa käännyin vasempaan ja sama juttu.

Sitten tulin samaa kuviota niin, että tein jutun pääasiassa ravissa ja aina ennen kulmaa tein parin askeleen käyntisiirtymisen. Remi meni ihan kivasti, vaadin silta reipputta ja nopeaa raekointia apuihini. Tämän tehtävän aikana alkoi Remin kaula kaareutua ja askel muuttumaan kivemmaksi :)  Ja kun olin tyytyväinen tähän tehtävää aluin tekemän edelleen samaa kuvioo uuten ravissa, mutta ennen ravivolttia laukkasin ympyrän. Pyysin Remiltä reipasta laukkaa ja ihan hyvinhän se laukkas ;)

Huilittiin hetken käynnissä ja sen jälkeen tulin sellaista tehtävää kun: Ennen kulmaa mistä käännytään pitkälle sivulle käännyin n. parimetriä ennen ja tein uralle aluksi käynnissä pohkeenväistöä ja myöhemmin ravissa. Ja ennen seuraavaa pitkänsivun kulmaa nostin laukan ja tein voltin tai ympyrän laukassa. Sitten jo ennen kulmaa laskin raviin ja siitä käyntiin. Sama juttu molempiin suuntiin.

Pohkeenväistössä Remi alkoi ennakoimaan, mutta kun vaihtelin aloituskohtaa niin sain sen menemään hyvin. Laukat ei mennyt niin hyvin, mutta ihan kohtalaisesti. Vähän laahaavasti, mut kumminkin. Sitten vielä loppuravit ja käynnit.
Kommentit

 1. "ja ratsasti sen kännissä" xdxd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuuhan sitä vahinkoja :) (tarkoitin kirjoitusvirhettä!)

   Poista
 2. "ratsasti sen kännissä toiseen reunaan"

  Tarkoitit varmaan käynnissä :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi