Siirry pääsisältöön

Ennakointia

Teksti kirjoitettu eilen!

Moikkelis moi!

Meillä oli tänään fyssan koe ja meni ihan surkeesti. :( Ja huomenna on ruotsinkoe, torstaina bilsan koe, kamala koeviikko! No kotona, sitten olin hetken koneella ja lähdin ratsastamaan joskus puoliviiden,viiden maissa. Harjailinkin Remin pihalla suht koht nopeesti sitten vain satula selkään ja suittet päähän.

Kiersin navetan ympäri ja oikotien päähän alkukäynnit, takaisin tultiinkin sitten ravissa mahdollisimman nopeesti pois traktorin alta... Menin sitten ratsastamaan ponipellolle. Oon siihen rajannut n. 20x40m alueen ''kentäksi''. Tein siinä seuraavan laista kuvioo: pitkän sivun keskeltä käännyin vuorotellen kumpaankin suuntaan ja tein kumpaankin päätyyn ympyrän ja voltin. Mä yritin piirtää paintilla kuvaa, mutta kun se ei onnistunut, monen yrityksen jälkeen luovutin kun kone vielä kaiken lisäksi temppuili.

Koitan nyt selittää hyvin :) tulin ensin vasemmasta kierroksesta ja käännyin pitkänsivun keskeltä keskelle ja ratsasti  sen käynnissä toiseen reunaan, siitä käännyin käynnissä oikeaan ja lyhyelle sivulle tein käynnissä voltin ja sitten heti perään ravissa ympyrän. Kun tulin ympyrältä jatkoin käynnissä ja käännyin taas pitkänsivun keskeltä kentän poikki ja tällä kertaa käännyin vasempaan ja sama juttu.

Sitten tulin samaa kuviota niin, että tein jutun pääasiassa ravissa ja aina ennen kulmaa tein parin askeleen käyntisiirtymisen. Remi meni ihan kivasti, vaadin silta reipputta ja nopeaa raekointia apuihini. Tämän tehtävän aikana alkoi Remin kaula kaareutua ja askel muuttumaan kivemmaksi :)  Ja kun olin tyytyväinen tähän tehtävää aluin tekemän edelleen samaa kuvioo uuten ravissa, mutta ennen ravivolttia laukkasin ympyrän. Pyysin Remiltä reipasta laukkaa ja ihan hyvinhän se laukkas ;)

Huilittiin hetken käynnissä ja sen jälkeen tulin sellaista tehtävää kun: Ennen kulmaa mistä käännytään pitkälle sivulle käännyin n. parimetriä ennen ja tein uralle aluksi käynnissä pohkeenväistöä ja myöhemmin ravissa. Ja ennen seuraavaa pitkänsivun kulmaa nostin laukan ja tein voltin tai ympyrän laukassa. Sitten jo ennen kulmaa laskin raviin ja siitä käyntiin. Sama juttu molempiin suuntiin.

Pohkeenväistössä Remi alkoi ennakoimaan, mutta kun vaihtelin aloituskohtaa niin sain sen menemään hyvin. Laukat ei mennyt niin hyvin, mutta ihan kohtalaisesti. Vähän laahaavasti, mut kumminkin. Sitten vielä loppuravit ja käynnit.
Kommentit

 1. "ja ratsasti sen kännissä" xdxd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuuhan sitä vahinkoja :) (tarkoitin kirjoitusvirhettä!)

   Poista
 2. "ratsasti sen kännissä toiseen reunaan"

  Tarkoitit varmaan käynnissä :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Sulkulla tunnilla ♥

Moi! Vähänkö mä oon tyytyväinen itteeni, tuli sitten pyöräiltyä noin 30 kilsaa tän päivän aikana. Ja en silleen ollut kauheen väsynyt edes (ihme!). Vähän lannistaa se että tuli syötyä jäätelö ja juotua limsaa ja rahat meni niihin. Jäätelelöön ei ollut edes tötterö, mitkä on ihan parhaita <3 ensin pyöräiltiin koulusta jokipirtille, tai mikä nyt olikaan ja sitten vielä kotia 17 kilsaa :) Jee mä selvisin. Mikä saavutus, hehee! Piia sitten sano ettei se oo tulossa huomenna poneilemaan ja niinpä sain ajatuksen että meen tänään jos Sulkku ei oo tunnilla. Kysyin asiaa äitiltä ja se kysy Jenniltä ja se sopi :) Menin sitten Sulkulla siskon ja sen kaverin kans tunnille. Tunti oli käynti-ravi tunti ja mulle ja Sulkulle ihan tarpeeksi haastavaa... Kotona söin nopsaa ja sitten vaihdon kuumat ratsastushuosut jalkaan ja sitten lähdettiin.  Rajakalliossa haettiin ponit mitkä oli päässyt pikku laitumelle missä ei nyt kauheesti ollut syömistä, ihan tarpeeksi kumminkin poneille :D M