Siirry pääsisältöön

Pitkä postaus +kuvia

Viimme torstailta rajakalliosta kun odotetiin äitiä hakemaan.
Moikkelis moi!

Eilen illalla olo parani ja pääsin ratsastamaan Remillä, oikeastaan ratsastus oli maastuilua. Sisko tuli Pixillä, pari pikku pätkää ratsastaen  ja muuten taluttaen. Mä siis ratsastin Remillä :) Lenkin aikana emme ottaneet asketakaan ravia tai laukkaa. Enkä lenkin pituudesta tiedä, ehkä pari kolme kilsaa. Mutta koska Pixiä piti odotella jatkuvasti (iso mamma maha!) meni lenkkiin  aikaa tunti! Remi säikähti kaksi kertaa, toisen kun oltiin ylittämässä tietä ja toisen kotona kun ladon ovi paukahti tuulessa. Lenkki oli kiva ja sisko lauleli joululauluja matkalla =D En olisi jaksanut vääntää koulua eilen, enkä välttämättä tänäänkään. Kun tultiin lenkiltä, siivottiin siskon kans karsinat ja mentiin kattoon salkkarit :)

Nyt tulin äsken koulusta kotiin, ja istahdin tähän koneelle kirjoittamaan ja muuten vaan surfailemaan. Suunnitelmissa olis kohta lähtee ratsastamaan ja siivoamaan karsinan. Maha onkin täynnä kotsalla Even kans tehtyä pitsaa ja Jeren ja Jennan tekemiä munkkeja, nams!
La-ma aikana saamani piirustus. Tämän kuvan jälkeen vielä muokkasin paria huonoinpaa kohtaa.
Äiti ehdotti että me ruvettais Piian kans käymään rajakallios keskiviikkoisin poneilemassa, kun siskolla on tunti silloin siellä neljältä tästä lähin. Muuten varmaan joo. Mutta se tunti on neljältä. Me ollaan siellä kaksikymmentä minuuttia yli kolme. Ja kello on aika äkkiä neljä ollaan satuloimassa vasta poneja, ja jos ollaan oltu tosi nopeita saatetaan just mennä kentällä (se epätodellisempi vaihtoehto). Ja sitten niitten tunnin alkua meillä olis n. puolituntia aikaa ratsastaa kentällä. Vähänkö liian vähän :( Ja oman kantani kyllä ilmotin äitillekkin. Toivottavasti ymmärsi, ymmärsin mäkin minkä takia pitäs vaihtaa, mut ku ei onnistu, sori!

Nyt kun kävelin tienpäästä pihaan niin siinä on vaarin veljen mökki ja siellä takano on sellanen söpö huussi. Ja mieleeni muistui kun joskus pienenä sinne piti kesäsin päästä pissalle =D Sulosta? Nyt meen pissattaan ton meidän koiran ja lähden ratsastamaan Remillä kun se saa ensin mussutettua päiväheinänsä.

Tästä eteenpäin kirjoitettu teksti on kirjoitettu ratsastuksen JÄLKEEN. Aattelin tehdä pitkän postauksen...

Kävin melkein tienpäässä pissattamassa Chilin ja keräsin tavarani sisältä ja lähdin ratsastamaan. Tai aluksi siivosin Remin karsinan ja tarhan. Sieltä tulin kottikärryllinen tavaraa laiskuuteni johdosta... Itteppä kärsin. ;) No mulla oli kumpparit venyvineen pohjineen kun ratsastin. Mutta kun en mennyt ''vakavasti'' koulua enkä esteitä niin ihan sama.
Kevät tulee <3
Alkukäyntien jälkeen taivuttelin Remiä ympyrällä. Normaalilla asetuksella ja sitten taas taivutin muutaman askeleen oikein reilusti. Tein myös muutaman pysähdyksen. Sitten ravissa taivuttelua ja äiti hilas mulle vanhan sähkötolpanpätkän jonka tulin parikertaa ravissa. Ja sitten harjoittelin sen lähestymistä laukassa. Mä en oikeesti tajua miten toi esteellä oikeen paikan löytymien on niin vaikeeta. No parempi harjoitella pienillä ja siirtyä vatsa sitten isompiin. Toikin oli varmaan hurjat 20cm!

Sitten lopuksi harjoittelin sillä oikeeta hyppypaikkaa, hyppy+kevyt istunta, lauskeútuminen+ peppu satulaan :) Jään tosi usein satulaan kevyeeseen istuntään hypyn jälkeen. Kun saatiin muutama onnistunut ravailin loppuravit ja otin käynnit. Remi on tosi kiva kun se kertoo heti kun mokaan. Jos mokaan lähestymisen hyppykin epäonnistuu 99% varmuudella. Sulkulla tuntu että riittää täysiä estettä kohden ja yli. Mutta kun viimmeksi hyppäsin sillä niin huomasin että kyllä mun mokat vaikutti ikävällä tavalla. No harjoittelemalla oppii :)

Kun menin talliin niin järkytyin. Satulat oli telineineen vaihtaneet paikkaa huoneen toiselle puolelle yhteen rekelmään ja kaikki muut valjaat oli siellä yhdessä mylläkässä. Kysyin äitiltä tarkotusta. Sille toiselle puolelle tulee karsina varsomisen ajaksi Pixille. Ja minkä takia? No että kamera näkyy kunnolla. Arvatkaa näinkö punasta kun ne valjaat on siellä yhdes mykkyräs. Äiti sanoi että se karsina siivotaan ja tavarat palaa normi paikoille heti varsomisen jälkeen, saas nähdä. Mähän en siihen ainakaan koske, mutta muistuttamisessa lupaan olla sitäkin ahkerampi... Hehee!
Sori kuvien laatu :(Arvatkaapa mitä söin ratsastuksen jälkeen, pitsaa... Nyt kun on nuhaa niin hengästyn tosi helposti enkä jaksa nyt treenata mahalihaksiani. Pyäää! Perjantaina on koulussa kontotesti minkä joudun skippaamaan jos tää nuha meinaa jatkua vielä kauankin... Sitä paisti mä tartten uuden kesäkegät, ja jotain t-paitoja ja sortseja. Ja uudet ratsastushanskatkin pitäs hankkia, kun noi vanhat vetelee kohta viimmesiään. Niinku mulla oikeesti tulee rakkoja kasiin ilman hanskoja ja ne ei saa olla tavalliset näppylähaskat koska ne on tooosi huonot, siis tajuutteks te????

Oho, tulipa pitkä postaus, jaksoitko lukea loppuun? Mitä pidit? Kommentoi!

Kommentit

  1. Kiva postaus.Tälläsii vois olla useamminki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vois. Ja tuliskin, mutta jotenkin mulle ei oo asiaa!?

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi