Siirry pääsisältöön

Remin kanssa tunnilla

Kuten otsikostakin jo näkee mistä alan seuraavaksi kirjoittamaan.  Eli siis oltiin Remin kanssa tunnilla, Jenni tuli tänne kotia pitämään tunnin, niin ei meidän tarttenut lähteä rehaamaan Remiä. :) Sain harjattua, ja satuloitua Remin ja nehdin nousta selkäänkin ennen Jennin tuloa. No en mä kauaa ehtini oleen selässä kun Jenni jo tuli. Mentiin siitä sitten tonne ''kentälle'' ja jatkoin kävelyä pitkin ohjin.

Sitten kerättiin ohjat ja Jenni käski mun lämmitellä kevyessä ravissa tehden ympyröitä ja voltteja kumpaankin suuntaan Reippaassa ravissa. Tätä ennen pidennettiin mun jalustimia, kouluratsastukseen sopivimmaksi. (Täh? Kuinka toi sana pitäs taivuttaa oikein?) Ja sitten ravin jälkeen vielä vähän laukkaa, päätyyn iso pääty ympyrä ja pitkällä sivulla lujaa. Jäi vähän hitaaksi noi meidän kaasuttelut :D

Sitten aloitettiin työskentelemään ravissa, Jenni muuten vähä lyhensi meidän kenttää. Tehtiin sellasta tehtävää että: Päätyihin ympyrät harjoitusravissa, ja pitkän sivun keskivaiheessa 2-3 askeleen käynti siirtyminen. Tämän tehtävän tarkoituksena oli herätellä Remiä. Tätä tehtävää toistettiin muutaman kerran kumpaankin suuntaan.

Nyt kun rupesin kirjoitaan en enää ookaan näitten laukkatehtävien järjestyksestä varma. Mutta jos pääpiirteittän kerron mitä tehtiin ja miten sujui? No varmaan ekaksi tehtiin niin että menin ympyrällä, Iitä piti kerralla laukata noin 1/4 ja mennä ravi kans 1/4 ja käyntiä 1/4 ja ravin ja käynnin määrää vähennettiin tai yritettiin vähentää koko aika. Seuraavaksi mentiinkin tällästä että käännyin 2-3 metriä ennen kulmaa ja suoristin Remin ja aloin tekemään pohkeenväistöö uralle. Kun pääsin uralle nostettiin laukka ja laukattiin pääty ympyrä. Sitten heti ympyrän jälkeen ravi ja siitä käynti.

Ja sitten mentiin vielä niinkin että laukkasin ympyrällä päädyssä kaks kierrosta ja sitten kokorata leikkaa ja uralla ravin kautta käyntiin.  Noi kokorata leikkaat meni oikeesti aika kaahaamalla ja ravisiirtymiset oli vähä räpeltämistä, mut muuten ihan ok.

Aluksi laukattiin oikeesti reippaasti ja lykennettiin laukka että tehtiin laukan tahtiin pidätettä ja pohjetta. En mä nyt osaa täs sitä niin hyvin selittää mitä Jenni sen mulle. Ja tos vikassa tehtävässä sitten kun Remi alkoi innostumaan ja kuumenemaan heti kun aloitettiin kunnolla laukka työskentely. Niin siinä sainkin tehdä ohjilla, varsinkin sisäohjalla aika reiluakin liikettä että Remi laskis päätänsä. Tuli kaikkien tehtävien aikana parempia ja huonompia kohtia, mutta tällä hetkellä fiilis on kyllä mahtava. Tätä tunnetta mä kaipasinkin jo!

Jennikin sano että jotain tän tapasia tehtäviä vois mennä kisoissä lämmittelyssä, tietysti niin että jos mahtuu. Ja että Yrittäisin saada Remi kuumenemaan silleen sopivasti, että siitä tulis tollanen... ööö... Parempi. Mitän tää ny pitäs selittää? Lopuksi ravattiin vielä hetken kahdeksikkoa pitkällä ohjalla. Tästä tekstistä jäi tosi paljon puuttumaan, mutta pää piirteet tuli nyt tässä. Remi oli iha paras, ja mä en oo ikinä saanut siltä noin hyvää laukkaa. Nyt kun olis perään päässyt vetään saman radan kun kisoissa uudestaan niin oltas saatu paremmat pisteet. :)

Sitten vielä sovitiin että menisin torstaina Sulkulla ratsastaan, ja kaveri jos se pääsee, en oo vielä kysyny tyulis mukaan ja sais kans ratsastaa Sulkulla ja sitten otettais se Eetu-ponikin mukaan touhuihin. Ratsestettaisiin tai ainakin tuohuttais senkin kanssa. Jenni sano et sekin kerkeis kyllä olemaan siinä mukana. Ollaanhan me kaverin kans isoja näille poneille, mutta kyl ne viel jaksaa. Ja kun Eetullekkaan ei oo niin sen kokosta osaavampaa ratsastajaa niin me mentäs sillä kaverin kans ehkä 30min tai vähemmän tai ainakin toinen meistä. Voikun kaverillekkin sopis! Kysyn tänään kun mennään Dimonaan. Ja siihen ei ookaan kun muutama tunti!

Sori nyt ei oo kuvia kun sisko ei muka huomannut kun lähdin ratsastaan. Ihme kun ei edes sitten kun tuli pihalle ja meni Pixillä ratsastaan, ihmettelen...

Kevät 2012

Kommentit

 1. Juu, halusin koittaa tehä sulle bannerin. Toivottavasti tykkäät, tuli ehkä vähä ykstoikkonen jne. :)
  http://oi48.tinypic.com/kbeovc.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toi on ihana! Millanen tota ohjelmaa on käyttää millä teit ton? Aattelin että jos opettelisin itsekkin käyttämään :)

   Poista
 2. Tein PhotoFiltrella, on aika helppokäyttönen ku hiukan ensi ottaa selvää siitä ja opettelee, sen saa suomenkielelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okei, pitääpä kattoo, jos ymmärtäisin jotain...

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi