Siirry pääsisältöön

Remillä ratsastelua

Jee! Vihdoinkin kirjoitan taas tietokoneelta, mistä onkin nyt muutama päivä oltu erossa, kamalaa... Ja nyt piti tietysti ihan uteliaisuuttaan kokeilemaan onkos tää nyt yhtään parempi. Ensivaikutelman mukaan tää ei oo niin hidas. En tiedä meninkö nettiin jotenkin ''väärin'' mutta toi aloitussivu oli aika outo...

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin oli tänään ihanan aurinkoinen päivä ja varjossakin oli +5. Kyllä se kesäkin sieltä vielä tulee! Kevätkin on kyllä ihanaa aikaa vaikka mitä lähemmäs päästään kesälomaa, sitä enemmän tulee myös paineita koulun taholta. Tai itse ainakin haluan panostaa niihin vikoihin kokeisiin vähän enemmän kun muihin. Vaikka kevättorkaankin vaikuttaa koko vuosi... Mutta onneksi niinhin tämän lukuvuoden kokeisiin on vielä aikaa. :)

Mutta jos nyt vielä kertoilisin miten mulla ja Remillä meni tämän päivän ratsastus? No taisin lähtee vähän ennen viittä, hain Remin ja harjasin sen. Aluksi menin läpi harjakivellä, paitsi pään ja jalat ja sitten suoraa pehmeämmällä harjalla. Kavioiden putsaus ja pään harjaus. Sitten vain satula ja suitset selkään ja menoksi!


Menin semmoiset 15min. alkukäynnit, menin oikotietä pitkin sitten sellasen mettäpusikon ympäri ja takasi navetan takaa ja sitten ''kentälle''. Oikotiellä tein pohkeenväistöä kumpaankin suuntaan ''paluumatkalla''. Ja kumpaankin suuntaan avotaivutusta tai ainakin yritin... Kentällä sitten ravailin kevyttäravia kumpaankin suuntaan parikierrosta tehden voltteja/ympyröitä. Ja sitten laukkasin reippaampaa laukkaa kumpaankin suuntaan kaksi kierrosta. Pienet välikäynnit.

Kun keräsin ohjat käteen niin tein sellasta molempiin suuntiin että käännyt ennen kulmaan parimetria ja teen pohkeenväistöä uralla. vasempaankierrokseen tämä osottautui hankalaksi. Remin takaosa meinas tai paremminkin jäi liikaa jälkeen. Kyllä mä sitten lopuksi sain pätkän ihan hienoakin väistöä ja siihen olikin hyvä lopettaa siihen suuntaan :)  Phkeenväistön jälkeen tein joka kierroksella pitkällä sivulla parin askeleen käyntisiirtymisen. Täytyy myöntää että siirtymiset oli kyllä aika veteliä... Toinen suunta meni väistöjen osalta huomattavasti paremmin, nyt piti vain olla tarkkana ettei etupää jää jälkeen... Muuten meni ihan ok.

Sitten laukkailin ensin tehden tiimalasikuvioo eli tein kokorataleiikkaata kumpaankin suuntaan ja vaihdoin laukkan kamalan kaahotusravin kautta... Ja sitten laukkasin ympyrällä reipasta laukaa, ja välillä tuli taas ihan kivoja pätkiä. Miks mä en saa sitä laukkaa yhtä hyväksi kun silloin kun Jenni oli pitämäs sen tuunin? Enkö mä vaadi itteltäni tarpeeksi vai luovutanko mä äkkiempää?!  Lopuksi vielä ravailin kahdeksikkoa ja tein muutamat käyntisiirtymiset. Ravi oli lopuksi aika kaahottamisen reipasta. Välillä tuli kuitenkin kivoja pätkiä ja ravi tuntu kivalta istua. Kun olin tyytyväinen himmasin käyntiin ja annoin pitkät ohjat.

Menin samanlaiset loppukäynnit kun aluksi alkukäynnit tosin ilman väistöjä. Tallissa otin kamat pois päältä, harjasin ja loimitin ja annoin muutaman leivänpalan. Remillä on sellanen ärsyttävä tapa paskoa käytävälle niin ennen ja jälkeen ratsastuksen. Varsinkin kun se haisee ja se on siivottava heti niin harjaus keskeytyy aina! No mikään helmi ei  ole kai kokonaan täydellinen?

Huomenna me mennäänkin kavein kanssa Sulkkua katsomaan ja Eetua <3<3 Kivaa :) Mennään koulusta päin joten tavaroitakin saa raahata mukan mukavasti. Tänään mun pitääkin siivota kaikki kolme karsinaa kun sisko on kuumeessa :(

Tänään tallissa tuli mieleen että me ollaan Remin kassa 7kk kehitytty ihan kivasti :) Ihan niinku perus ratsastus on parempaa. En nyt osaa sanoa missä ollaan parhaiten kehitytty ja silleen. Luottamuskin on tainut kasvaa ja sitäkin tarvitaan. Oon ihan tyytyväinen mun ja Remin kehitykseen :) Kohti ääretöntä ja sen yli!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Sulkulla tunnilla ♥

Moi! Vähänkö mä oon tyytyväinen itteeni, tuli sitten pyöräiltyä noin 30 kilsaa tän päivän aikana. Ja en silleen ollut kauheen väsynyt edes (ihme!). Vähän lannistaa se että tuli syötyä jäätelö ja juotua limsaa ja rahat meni niihin. Jäätelelöön ei ollut edes tötterö, mitkä on ihan parhaita <3 ensin pyöräiltiin koulusta jokipirtille, tai mikä nyt olikaan ja sitten vielä kotia 17 kilsaa :) Jee mä selvisin. Mikä saavutus, hehee! Piia sitten sano ettei se oo tulossa huomenna poneilemaan ja niinpä sain ajatuksen että meen tänään jos Sulkku ei oo tunnilla. Kysyin asiaa äitiltä ja se kysy Jenniltä ja se sopi :) Menin sitten Sulkulla siskon ja sen kaverin kans tunnille. Tunti oli käynti-ravi tunti ja mulle ja Sulkulle ihan tarpeeksi haastavaa... Kotona söin nopsaa ja sitten vaihdon kuumat ratsastushuosut jalkaan ja sitten lähdettiin.  Rajakalliossa haettiin ponit mitkä oli päässyt pikku laitumelle missä ei nyt kauheesti ollut syömistä, ihan tarpeeksi kumminkin poneille :D M