Siirry pääsisältöön

Remillä ratsastelua

Jee! Vihdoinkin kirjoitan taas tietokoneelta, mistä onkin nyt muutama päivä oltu erossa, kamalaa... Ja nyt piti tietysti ihan uteliaisuuttaan kokeilemaan onkos tää nyt yhtään parempi. Ensivaikutelman mukaan tää ei oo niin hidas. En tiedä meninkö nettiin jotenkin ''väärin'' mutta toi aloitussivu oli aika outo...

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin oli tänään ihanan aurinkoinen päivä ja varjossakin oli +5. Kyllä se kesäkin sieltä vielä tulee! Kevätkin on kyllä ihanaa aikaa vaikka mitä lähemmäs päästään kesälomaa, sitä enemmän tulee myös paineita koulun taholta. Tai itse ainakin haluan panostaa niihin vikoihin kokeisiin vähän enemmän kun muihin. Vaikka kevättorkaankin vaikuttaa koko vuosi... Mutta onneksi niinhin tämän lukuvuoden kokeisiin on vielä aikaa. :)

Mutta jos nyt vielä kertoilisin miten mulla ja Remillä meni tämän päivän ratsastus? No taisin lähtee vähän ennen viittä, hain Remin ja harjasin sen. Aluksi menin läpi harjakivellä, paitsi pään ja jalat ja sitten suoraa pehmeämmällä harjalla. Kavioiden putsaus ja pään harjaus. Sitten vain satula ja suitset selkään ja menoksi!


Menin semmoiset 15min. alkukäynnit, menin oikotietä pitkin sitten sellasen mettäpusikon ympäri ja takasi navetan takaa ja sitten ''kentälle''. Oikotiellä tein pohkeenväistöä kumpaankin suuntaan ''paluumatkalla''. Ja kumpaankin suuntaan avotaivutusta tai ainakin yritin... Kentällä sitten ravailin kevyttäravia kumpaankin suuntaan parikierrosta tehden voltteja/ympyröitä. Ja sitten laukkasin reippaampaa laukkaa kumpaankin suuntaan kaksi kierrosta. Pienet välikäynnit.

Kun keräsin ohjat käteen niin tein sellasta molempiin suuntiin että käännyt ennen kulmaan parimetria ja teen pohkeenväistöä uralla. vasempaankierrokseen tämä osottautui hankalaksi. Remin takaosa meinas tai paremminkin jäi liikaa jälkeen. Kyllä mä sitten lopuksi sain pätkän ihan hienoakin väistöä ja siihen olikin hyvä lopettaa siihen suuntaan :)  Phkeenväistön jälkeen tein joka kierroksella pitkällä sivulla parin askeleen käyntisiirtymisen. Täytyy myöntää että siirtymiset oli kyllä aika veteliä... Toinen suunta meni väistöjen osalta huomattavasti paremmin, nyt piti vain olla tarkkana ettei etupää jää jälkeen... Muuten meni ihan ok.

Sitten laukkailin ensin tehden tiimalasikuvioo eli tein kokorataleiikkaata kumpaankin suuntaan ja vaihdoin laukkan kamalan kaahotusravin kautta... Ja sitten laukkasin ympyrällä reipasta laukaa, ja välillä tuli taas ihan kivoja pätkiä. Miks mä en saa sitä laukkaa yhtä hyväksi kun silloin kun Jenni oli pitämäs sen tuunin? Enkö mä vaadi itteltäni tarpeeksi vai luovutanko mä äkkiempää?!  Lopuksi vielä ravailin kahdeksikkoa ja tein muutamat käyntisiirtymiset. Ravi oli lopuksi aika kaahottamisen reipasta. Välillä tuli kuitenkin kivoja pätkiä ja ravi tuntu kivalta istua. Kun olin tyytyväinen himmasin käyntiin ja annoin pitkät ohjat.

Menin samanlaiset loppukäynnit kun aluksi alkukäynnit tosin ilman väistöjä. Tallissa otin kamat pois päältä, harjasin ja loimitin ja annoin muutaman leivänpalan. Remillä on sellanen ärsyttävä tapa paskoa käytävälle niin ennen ja jälkeen ratsastuksen. Varsinkin kun se haisee ja se on siivottava heti niin harjaus keskeytyy aina! No mikään helmi ei  ole kai kokonaan täydellinen?

Huomenna me mennäänkin kavein kanssa Sulkkua katsomaan ja Eetua <3<3 Kivaa :) Mennään koulusta päin joten tavaroitakin saa raahata mukan mukavasti. Tänään mun pitääkin siivota kaikki kolme karsinaa kun sisko on kuumeessa :(

Tänään tallissa tuli mieleen että me ollaan Remin kassa 7kk kehitytty ihan kivasti :) Ihan niinku perus ratsastus on parempaa. En nyt osaa sanoa missä ollaan parhaiten kehitytty ja silleen. Luottamuskin on tainut kasvaa ja sitäkin tarvitaan. Oon ihan tyytyväinen mun ja Remin kehitykseen :) Kohti ääretöntä ja sen yli!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik