Siirry pääsisältöön

3 päivän ratsastelut

Taas on jäänyt parin päivän postaukset välistä, pahoittelen. Mutta oikeastaan ei ole ollut edes mitään kirjoittamista, pihalla on ollut niin liukasta ettei siellä oo paljon pystynyt edes ravailemaan :( Perjantaina pikkuveli ja serkku ratsasti Sulkulla ja Remillä. Minä ja sisko talutettiin ja se taisin olla minä joka opetti enemmän... Pikkuveli meni Sulkulla ja yritettiin pitää poni liikkeessä ja tehtiin parit pysähdykset ja kääntymistä harjoiteltiin. Lopuksi liinassa ympyrällä tavoitteena oli että pikkuveikka sais sen itte liikkelle ja pysymään ympyrällä, ihan hyvin meni :)

Serkku meni ensin siskon taluttamana ja sitten mun kans liinassa. Tehtiin pysähdyksiä ja harjoiteltiin peruutuksia. Sitten mä nousin selkään ja ratsastin käyntiä kun ravissa Remin jalat lipsu vaikka sillä on hokit :( No käynnissä sitten taivuttelin ja yritin saada ponia kulkemaan oiken päin ees hetkiä, ja kuvista sen varsinkin huomaa että ei se polkenu kunnolla alleen. Tais varoo jalkojaan kun oli liukasta...

Eilen kävin Remin kans maastoilemassa, mentiin ensin pellonpoikki (hanki oli aika kovaa) ja siitä pettätielle missä oli jotku auton tai sellasen jäljet ja niitä pitkin tielle, tien yli ja naapurinpeltotienpäähän ja takasi. Sitten vielä palanmatkaa toista mettätietä ja oikotie päästä päähän ravissa. Sen jälkeen serkku ratsateli pihassa harjoitteli pysähdyksiä ja pujottelua, vaihtelevalla menestyksellä, mut kehitty :)

Tänään meninkin sitten Sulkulla pitkästä aikaa, ja päätin jo alkukäynneissä että vauhdista viis kunhan mennään oikeeta askellajia. Harjasin ja satuloin ponin karsinassa ja otin pitkänraipan mukaan. Sulkku oli erimieltä, jumittaa portilla ja ''kentälle'' mennessä, raipan vauhdittamana se sitten suostu nyrpeänä tallustelemaan kentällä. Aloin verryttelemään käynnissä pitkin ohjin ja pari kierrosta ravia. Alkuravaissa päätin ottaa vain puolikenttää käyttään koska se oli tasasempi pää ratsastaa.

Aloitin työskentelemään köäynnissä pysähdyksiä ja aluksi liikkeelle lähtössä ilmeni jäkittämistä ja kun suostutteli pohkeella ja raipalla Sulkku sitten päätti liikkua eteenpäin. Kun pysähdykset sujui, tein voltteja ja muita kiemuroita. sama toiseenkin suuntaan. Hetken käyntä pitkin ohjin ja taas kun oli ohjat kädessä ilmeni jäkittämistä. Raipasta ja pohkeista peruutettiin niin hienosti että! Purkkanapussilla lahjottuna, kerroin Sulkulle että tallis olis porkkanaa niin jo poni ravas hienosti! Käyntisiirtymisiä ja voltteja kumpaankin suuntaan. Käyntiä ja jäkitystä, sen jälkeen laukkaa ja hienoja nostoja tuli :)

Loppukäynnit navetanlenkillä ja tallissa porkkanaa ja venyttelyä :)

Tää on aika hyvä...

Jaa a

Lyhkäset jalustimet saa mun jalat nousemaan tavallsita enemmän ja siirtymään taakse, krrrr....

me <3

Tarttisko munkaan olla ihan noin vinossa?

Ei kovin iloisen näkoinen ?!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Rantakuntoon---> Aloitus

Pienikärpänen heräsi kun kevään ensinmäiset lämpimät auringon säteet lämmittivät sen talven aikana jäykistämiä siipiä. Pienikärpänen räpytteli siipiänsä ja oikoi jalkojaan. Sen jälkeen pikkukärpänen lähti suristen lentoon ja lensi nuoren tytön luo. Pikkukärpänen istatti tytön olkapäälle ja puraisi tätä pienesti. Seuraavana päivänä pikkukärpänen näki tytön tekevän jumppamatolla vatsalihaksia. Sen jälkeen pikkukärpänen sulki silmänsä ja päätti jatkaa työtänsä taas seuraavana aurinkoisena päivä, vielä oli liian aikaista jatkaa... Tänään muhun iski kauhea treenamisinto! Kännykällä sitten selasin netissä erilaisia sivustoja ja lyösin tälläisen kivan sivuston, jossa oli 30 päivän vatsalihashaaste. Kirjoittelin sen sitten ylös ihan vihkoon asti, etten unohda sivuston osoitetta. Etsin myös 100 punnerrusta kuudessa viikossa -ohjelman kin, johon olen törmännyt myös ennemmin ja koska nämä kaksi liikettä ovat pääasiassa yläkroppaan etsin myös jotain kyykkyaiheista ja löysin tälläisen 31 päi

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik