Siirry pääsisältöön

Hyvä ystävä ♥

Koputat ovelle. Näen kasvosi ikkunassa. Ei tarvetta ryntäillä piilottamaan tavaroita tyynyjen taakse. Ei syytä häpeään, vaikka silittämätön pyykki lojuu tuolilla. Ei tarvetta juhla-astioihin. Ei haittaa, että jäljellä on vain keksinpalasia. "Tule sisään. Laitan kahvin kiehumaan.
No - kerro mitä sinulle kuuluu?"
Charlotte Gray


 Tiedän että kaikkilla pitäisi olla vähintään yksi hyvä ystävä. Ja ei kaksikaan pahaa tee! Onko totta vai tarua että hyviä, luotettavia ystäviä ''kasvaa'' liian harvassa? Toivoisin olevani väärässä ja pahasti!

 Millainen on hyvä ystävä? Mistä tunnistaa hyvän ystävän? Mitä hyvä ystävä tekee?
   Hyvä ystävä on ihminen tai eläin, tai jokin muu tärkeä asia. Ihminen on kuitenkin se, joka pystyy halaamaan ja sanomaan muutaman rohkaisevan sana. Eiläin taas on ihmistäkin perempi kuuntelia, se kuullee melko varmasti jokaisen sanasi. 
    Hyvän ystävän tunnistaa... mistä? Luulisin että sen tunnistaa kun sellaiseen tutustuu. Hyvän ystävän pitäisi olla ehdottomasti luotettava, sellainen jolle pystyy kertomaan kaiken. Kaikkea ei kuitenkaan pysty/voi kertoa parhaalle kaverille. Hyvän ystävän pitäisi kannustaa sinua vaikeina aikoina ja iloita saavutuksistasi sinun kanssasi. Muista! Sinunkin pitää olla hyvälle ystävällesi hänen luottamuksensa arvoinen!
   

 
Kuinka monta? Kuinka monta löytyy maailmasta olkapäätä ja kuinka monta kyynärpäätä? Kumpia löytyy maailmasta enemmän: niitä joihin nojata vai niitä joita pelätä? Uskalla laskea olkapäät ja kyynärpäät, omasikin, kumpia löytyy enemmän? Kunpa maailmassa kerran olisi olkapäitä enemmän kuin kyynärpäitä! Sitä toivo on, se että silloin tällöin saa nähdä kuinka kyynärpäästä äkkiä kuoriutuu olkapää.
Tommy Tabermann

Pitääkö hyvä ystävä nähdä jokapäivä?
  EI! Hyvä ystävä voi asua vaikka toisella puolella maapalloa, pääasia on että ajattelet häntä jokapäivä! Ystävysten ei tarvitse roikkua koko aikaa toisissaan, kunhan kummallakin on aikaa toisellensa, se riittää.

Hyvä ystävä ei petä! Jos pettää, voiko tälle antaa anteeksi?
   Silloin pitää miettiä pystyyko hyvään ystävään louttamaan niinkuin hyvänn ystävään kuuluu, jos ei, ei hyvä ystävä ole hyvä ystävä. Jos joku valehtelee sinulle kerran, oletko varma ettei hän valehtele toista kertaa? Jos toinen petää louttamuksen, mitä jää jäljelle? 


myrskyä ja rauhaa
eivät löydä perille kulkematta käsi kädessä
miten kaukana toisistaan kulkevatkaan.
                                                                Tommy Tabermann 

Hyvä ystävä ei varasta tai karehdi, se kannattaa muistaa omallakin osalla. Varastaminen on rikos, isosta varkaudesta tuomitaa suomen laissa, mutta karehtimisesta ei! Ihminen karehtii aika usein, onko se luonnollista? Kyllä ja ei. Voisitko muka väittää ettet koskaan, ikinä ole karehtinut mitään? Rohkenempa epäillä! Sinun tai hyvän ystäväsi ei kuuluisi karehtia toisen omaa, tai ottaa luvatta toisen omaa!

Muista hyvä ystävä on se joka puollustaa sinua, se joka lohdutta ja halaa. Hyvä ystävä on se joka saa sinut nauramaan ja hymyn huulillesi harmainpana päivänäkin. Hyvä ystävä on se jolle voit kertoa kaiken, voitte istua tuntikausi puhumatta tunttematta vaivautuneisuutta. Ystävälle ie tratte ikinä, milloinkaan, koskaan esittää parempaa mitä olet, ole vain oma itsesi, ja ystäväsi haluaa olla silti joka hetken kanssasi. Äläkä petä ystävääsi tai voit olla varma että ette koskaan saa samanlaista kidettä välillenne minkä juuri katkaisit. Ystäväsikään ei saisi katkaista sitä. Ystävän tulisi ymmärtää jos sinulla on rankkaa etkä jaksa mennä hänen kanssaan elokuviin.

Jos vaadit ystävältäsi paljon, muista että ystävä vaatii sinulta yhtä paljon!

  Älä turhaan kauhistele eron hetkiä.
Hyvästit ovat tarpeen,
jotta sinä ja ystäväsi
voitte kohdata uudestaan.
Ja jälleennäkeminen,
joko hetkien tai elinaikojen jälkeen
toteutuu vuorenvarmasti
niille, jotka ovat ystäviä.
Richard Bach Kiitos kaikille ystäville maailmassa

Mitäs piditte? Toivottavasti edes joku jaksoi lukea loppuun asti! Pahoitteluni vaihtuvasta fontista, jos se näkyy vielä julkaistussa tekstissäkin! Runot kopioitu ositteesta http://www.birgit.mummu.net/Runous/Ystava/Korttivalikko%202C.htm 

 
 Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eilisiä poseeraus kuvia

Eilen ratsastin Sulkulla ja menin pellolla ilman satulaa ja tuntui ihan aloittelialta kapeassa selässä kun poni tikittää ja koittaa syödä... :D Laukka oli aluksi ihan kamalaa, mutta kun sain jutusta kiinni sujui sekin vähän paremmin. Ja kerran poni spurttasi pikkuveljiäni karkuun, mutta enpäs tippunut! Ennen ratsastusta muuten kuvattiin Sonjan kanssa Pixiä ja Sulkkua. Oon nyt ahkerasti koittanut harjoitella käyttämään järjestelmäkamerani asetuksia että pystyisin hyödyntämään sitä mahdollisimman monipuolisesti. Näin koneelta tarkasteltuna ei ne asetukset ihan nappiin menneet, mutta ei sitä nyt voi olettaakaan kun olen vasta aloittanut harjoittelun. Eilen mun piti kuvata myday-video mutta unohdin kuvaamisen aika lahjakkaasti. Tänään oon sitten yrittänyt kuvata enemmän, mutta ei tää mun päivä niin erikoinen ole että tulee varmaan melko tylsä video. Katsotaan mitä tulee. :) Tänään oltiin yrittäjien joulunavauksessa kirkolla, mun aika meni siihen kavereiden kanssa pyöri

Viikonlopun kuulumispostaus

Nyt on jäänyt taas postaamatta kun ei ole ollut kuvia eikä asiaakaan kauheasti ole ollut. Mutta tulimpa nyt postaamaan vielä näitä viikonloppu kuulumisia ennen karsinoiten siivousta. Mutta aloitetaan vaikka perjantaista tämä kirjoittaminen. Perjantaina oli perus loppusyksyinen sateinen päivä ja iskä hakikin mut koulusta kaksi tuntia aikaisemmin mitä koulu olisi oikeasti loppunut. Mentiin sitten kauhajoelle kattomaan mulle uutta kännykkää, ja se malli minkä halusin niin niillä ei ollut sitä varastossa ja se tulee ensi viikon aikana sinne. Kotona söin herkkuja pikkuveljieni kaverisynttäreiden johdosta ja menin siivoamaan Sulkun ja Remin karsinat ja laitoin ne muutenkin illaksi valmiiksi. Puoli kahdeksaksi olin kylällä kavereiden kanssa, kiitti hyvästä seurasta! :) Ja kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja sitten nukkumaan. Eilen menin aamutalliin ja sen jälkeen kun ponit oli syönyt aamuheinät mentiin Sonjan kanssa Sulkulla ja Remillä lyhyt 4km lenkki maastossa. Taka

Kuulumisia

Maanantai taas kerran perus päivä, ilma oli ihan kiva vähän  viileä tosin ja iltaa kohden tuuli yltyi. Atk:ssa opettaja ilmoitti että ens kerralla on kymmensormikirjoitus testi, täytyy myöntää etten sitä pahemmin osaa... ;D Ei voi sitten mitään, parhaani koitan tehdä. Kotona sitten sain uuden ihanan kännykkäni, samsung galaxy s3. Johan mä tolla ikivanhalla nokialla näpyttelinkin. Tämäkin postaus on kirjoitettu kännykällä <3 tosin julkaisen tämän myähässö koneelta koska mulla ei oo kännykäs kuvia tähän. Mut nytten mulla olis täs tilaa kuvata teille pieni myday- postaus joku päivä. Kiinnostaisko? Google Kun olin hetken ihastellut kännykkääni jätin se  lataukseen ja menin talliin. Tallissa siivosin nopsaa Sulkun ja Remin karsinat ja sen jälkeen ratsastin Remillä 39min. Ja totesin että mulla on tosi huonot pohjelihakset. Menin siis Remillä tietenkin käynnissä kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun tulin pian alas selästä mun jalat tärisi! Treeniä! :D Sisällä katsoin