Siirry pääsisältöön

Hyvä ystävä ♥

Koputat ovelle. Näen kasvosi ikkunassa. Ei tarvetta ryntäillä piilottamaan tavaroita tyynyjen taakse. Ei syytä häpeään, vaikka silittämätön pyykki lojuu tuolilla. Ei tarvetta juhla-astioihin. Ei haittaa, että jäljellä on vain keksinpalasia. "Tule sisään. Laitan kahvin kiehumaan.
No - kerro mitä sinulle kuuluu?"
Charlotte Gray


 Tiedän että kaikkilla pitäisi olla vähintään yksi hyvä ystävä. Ja ei kaksikaan pahaa tee! Onko totta vai tarua että hyviä, luotettavia ystäviä ''kasvaa'' liian harvassa? Toivoisin olevani väärässä ja pahasti!

 Millainen on hyvä ystävä? Mistä tunnistaa hyvän ystävän? Mitä hyvä ystävä tekee?
   Hyvä ystävä on ihminen tai eläin, tai jokin muu tärkeä asia. Ihminen on kuitenkin se, joka pystyy halaamaan ja sanomaan muutaman rohkaisevan sana. Eiläin taas on ihmistäkin perempi kuuntelia, se kuullee melko varmasti jokaisen sanasi. 
    Hyvän ystävän tunnistaa... mistä? Luulisin että sen tunnistaa kun sellaiseen tutustuu. Hyvän ystävän pitäisi olla ehdottomasti luotettava, sellainen jolle pystyy kertomaan kaiken. Kaikkea ei kuitenkaan pysty/voi kertoa parhaalle kaverille. Hyvän ystävän pitäisi kannustaa sinua vaikeina aikoina ja iloita saavutuksistasi sinun kanssasi. Muista! Sinunkin pitää olla hyvälle ystävällesi hänen luottamuksensa arvoinen!
   

 
Kuinka monta? Kuinka monta löytyy maailmasta olkapäätä ja kuinka monta kyynärpäätä? Kumpia löytyy maailmasta enemmän: niitä joihin nojata vai niitä joita pelätä? Uskalla laskea olkapäät ja kyynärpäät, omasikin, kumpia löytyy enemmän? Kunpa maailmassa kerran olisi olkapäitä enemmän kuin kyynärpäitä! Sitä toivo on, se että silloin tällöin saa nähdä kuinka kyynärpäästä äkkiä kuoriutuu olkapää.
Tommy Tabermann

Pitääkö hyvä ystävä nähdä jokapäivä?
  EI! Hyvä ystävä voi asua vaikka toisella puolella maapalloa, pääasia on että ajattelet häntä jokapäivä! Ystävysten ei tarvitse roikkua koko aikaa toisissaan, kunhan kummallakin on aikaa toisellensa, se riittää.

Hyvä ystävä ei petä! Jos pettää, voiko tälle antaa anteeksi?
   Silloin pitää miettiä pystyyko hyvään ystävään louttamaan niinkuin hyvänn ystävään kuuluu, jos ei, ei hyvä ystävä ole hyvä ystävä. Jos joku valehtelee sinulle kerran, oletko varma ettei hän valehtele toista kertaa? Jos toinen petää louttamuksen, mitä jää jäljelle? 


myrskyä ja rauhaa
eivät löydä perille kulkematta käsi kädessä
miten kaukana toisistaan kulkevatkaan.
                                                                Tommy Tabermann 

Hyvä ystävä ei varasta tai karehdi, se kannattaa muistaa omallakin osalla. Varastaminen on rikos, isosta varkaudesta tuomitaa suomen laissa, mutta karehtimisesta ei! Ihminen karehtii aika usein, onko se luonnollista? Kyllä ja ei. Voisitko muka väittää ettet koskaan, ikinä ole karehtinut mitään? Rohkenempa epäillä! Sinun tai hyvän ystäväsi ei kuuluisi karehtia toisen omaa, tai ottaa luvatta toisen omaa!

Muista hyvä ystävä on se joka puollustaa sinua, se joka lohdutta ja halaa. Hyvä ystävä on se joka saa sinut nauramaan ja hymyn huulillesi harmainpana päivänäkin. Hyvä ystävä on se jolle voit kertoa kaiken, voitte istua tuntikausi puhumatta tunttematta vaivautuneisuutta. Ystävälle ie tratte ikinä, milloinkaan, koskaan esittää parempaa mitä olet, ole vain oma itsesi, ja ystäväsi haluaa olla silti joka hetken kanssasi. Äläkä petä ystävääsi tai voit olla varma että ette koskaan saa samanlaista kidettä välillenne minkä juuri katkaisit. Ystäväsikään ei saisi katkaista sitä. Ystävän tulisi ymmärtää jos sinulla on rankkaa etkä jaksa mennä hänen kanssaan elokuviin.

Jos vaadit ystävältäsi paljon, muista että ystävä vaatii sinulta yhtä paljon!

  Älä turhaan kauhistele eron hetkiä.
Hyvästit ovat tarpeen,
jotta sinä ja ystäväsi
voitte kohdata uudestaan.
Ja jälleennäkeminen,
joko hetkien tai elinaikojen jälkeen
toteutuu vuorenvarmasti
niille, jotka ovat ystäviä.
Richard Bach Kiitos kaikille ystäville maailmassa

Mitäs piditte? Toivottavasti edes joku jaksoi lukea loppuun asti! Pahoitteluni vaihtuvasta fontista, jos se näkyy vielä julkaistussa tekstissäkin! Runot kopioitu ositteesta http://www.birgit.mummu.net/Runous/Ystava/Korttivalikko%202C.htm 

 
 Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit julkaistaan hyväksymisen jälkeen.
Muistathan että kivat kommentit piristävät päivääni, mutta jos sinulla ei ole hyvää sanottavaa pidä se omassa mielessäsi! Rahkentava palaute on sallittua ja toivottua! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KYSYMYSPOSTAUS#3

Nyt olisi tulossa kysymyspostaus, mutta tällä kertaa saat keksiä kysymyksiä mulle, Sulkulle ja Remille! Toiveena olisi että keksisit jokaiselle parikysymystä tai yhdelle monta! Kysymyksiä saa esittää niin poneihin, talliin, kouluu ym. Liittyen. Nyt vain kysymään jos jokin asia vähäänkään askarruttaa meistä. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika pistää kysymyspostaus käyntii, kun Sulkkukin on tullut kotia. :) kysymään!    Huom! Jos kysymyksiä tulee 60 tai enemmän tulee kiitokseksi aktiivisuudestanne erikoispostausviikko!! :) jos te olette agtiivisiä myös minä jaksan olla silloin agtiivinen, kiitos :)

Kerro mielipiteesi!

Heiii! Hyvää äitienpäivää kaikille! Ollaan menty tänään kahvipöydästä kahvipöytään syömään kakkua, nam! Ensin mentiin mummulle syömään ja kahville ja sieltä käytiin pikasesti kotona, antamassa poneille heinät ja veljen vaihto vatteita ja lähdettiin mummalle. Mullakin on äitin äitienpäivä lahja vielä tekemättä... Se kakku nimittäin, kun en eilen muistanut/kerinnyt täyttämään sitä, niin sovittiin äitin kans aamulla että täytän sen tänään ja söydään se huomenna. Kun ollaan muutenkin syöty niin paljon kakkua tänään. Kun tultiin kotia (vihdoin ja viimmein) lähdin ratsastamaan Remillä. Mentiin pikku maastolenkki niin että aikaa meni n.30min. Ja kun menin saman siskona ja Pixin kans aikaa meni tunti. Ne kaks oli hitaita ;) Oli kiva lenkki, Remi oli kiva :) Mitä nyt vähän kyttäs ojaa ja yhtä puskaa. Otettiin myös pari lyhyttä ravipätkää. Se oli sellanen nopee ja lyhyt lenkki, vähän vaihtelua kouluiluun. Saa nähdä mitä huomenna keksitään. =) Mä oon täs miettinyt että voisin tehdä erik

Miksi en postaa niin usein kun ennen?

Mihin se aika sitten menee? Kouluun ja läksyihin, koulua meillä on yhdeksästä kolmeen ja kotona olen puolineljän jälkeen. En ikinä jaksa lähteä heti talliin vaan syön ja olen hetken koneella, ja yleensä siihen aikaa ei ole mitään blogiin kirjoittamista. Sen jälkeen yleensä aloitan läksyjen tekemisen ja juon päiväkahvit ja lähden tallille. Tallissa ratsastan joko Sulkun tai Remin ja joskus jopa molemmat, yhteen menee suunnilleen aikaa noin 1,5-2 tuntia. Sen jälkeen palaan sisälle, teen läksyt loppuun ja katson salkkarit. Kahdeksan jälkeen talliin siivoamaan karsinat, yleensä saan siihen menemään tunnin ja otetaan ponit sisälle yöksi. Sisällä istun ehkä jos jaksan niin koneelle, en kumminkaan jaksa kirjoittaa kunnon postausta vaan pikaisen kuulumis postauksen vähillä kuvilla. Kymmenen aikaan tai heti jälkeen koitas päästä pistamään pääni tyynyyn, etten ole aamulla puolikuollut. ''Aiheeseen liittymättömiä, vanhoja kuvia'' Miksi ei tule uusia kuvia? Siitä yksinker